MIMIK - komentarze
Moderator: infernal
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Nie chciałbym wdepnąć w takiego waypointa!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:38
- Życiówka w maratonie: 3:25:27
No żebyś teraz czegoś albo raczej kogoś nie zaczął zaliczać w tych wioseczkach...Właściwie to już wszystkie wioseczki w gminie pozaliczałem

A bieganie po górkach to fajna sprawa, daje w dupę niesamowicie.
Pozdro
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Witam
Czasami zaglądam do Twojego bloga i tak zacząłem się zastanawiać co do Twoich prędkości treningowych. Czy ty je masz z tabelek czy kalkulatorów na podstawie Twoich ostatnich zawodów tj. biegu maćka ( o ile dobrze spojrzałem)?
W założeniach szkoły amerykańskiej jest żeby biegać według aktualnych możliwości potwierdzonych w zawodach i ciekawi mnie czy się tego trzymasz.
pozdrawiam
Czasami zaglądam do Twojego bloga i tak zacząłem się zastanawiać co do Twoich prędkości treningowych. Czy ty je masz z tabelek czy kalkulatorów na podstawie Twoich ostatnich zawodów tj. biegu maćka ( o ile dobrze spojrzałem)?
W założeniach szkoły amerykańskiej jest żeby biegać według aktualnych możliwości potwierdzonych w zawodach i ciekawi mnie czy się tego trzymasz.
pozdrawiam
Krzysiek
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
no raczej wolę kogoś, a nawet jakąśNo żebyś teraz czegoś albo raczej kogoś nie zaczął zaliczać w tych wioseczkach...![]()
![]()

Dzięki, również zaglądam... Nie wiem od czego zacząć..Witam
pozdrawiam

Na początku kombinowałem z tymi kalkulatorami i tabelkami, ale w zasadzie nie miałem punktu odniesienia do aktualnej formy.. Najlepszym biegiem do jakiego mogłem się odnieść był wtedy Półmaraton Ślężański.. ale był on obarczony błędem, ponieważ był to bieg z przewyższeniami.. poza tym minęło też trochę czasu od kiedy go ukończyłem..
W sumie za wskazówkę przyjąlem opis planu amerykańskiego http://bieganie.pl/?cat=19&id=1454&show=1, czyli interwały na 95%-100% VO2max (po prostu konkretne zmęczenie), wykonywane w taki sposób żeby zmęczyć się mniej więcej jak we wskazówce, ale rozłożyć tak siły, żeby wykonać wszystkie powtórzenia na podobnym poziomie jeśli chodzi o tempo...
Repsy, podobnie.. Po prostu na maksa prędkość, ale .. W taki sposób, żeby wystarczyło siły na kolejne powtórzenia, tak żeby wszystkie powtórzenia przebiec na tym samym poziomie..
I wykonując w ten sposób te treningi pobiegłem potem ten Bieg dla Maćka.. I okazało się, że wynik tego biegu pokrywał się właśnie z tymi wszystkimi prędkościami, które robiłem i dalej robię na treningu .. Oczywiście wszystko w pewnym nawiasie, bo sam bieg dla maćka tez nie był idealny, dałem z siebie wszystko, ale strategicznie nie pobiegłem go zbyt dobrze..
W sumie minęło już od tego biegu prawie 2 miesiące... tempa I i R dalej są mniej więcej takie same, tak jak w kalkulatorze McMillana, ale na interwałach trochę szybciej lecę przerwy..
W sumie dopiero teraz po przeczytaniu twojego posta sprawdziłem jakie tempa mniej więcej powinienem mieć dla dystansu 1200m ( teraz biegam 5 minutowe powtórzenia na interwałach i przebiegam w nich ~1250-1290m).. Tempa prawie się zgadzają co w kalkulatorze..
W sumie przydał by się w niedługim czasie jakiś bieg, żeby to wszystko zweryfikować i zobaczyć co mi dają te treningi...
Teraz robię sobie małą przerwę od planu i jadę w góry.. Zobaczę jak się będzie biegało po przerwie, może zaplanuje się jakiś bieg...
Pozdrawiam
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
hehe... zwykła serwatka z owczego sera
trochę przywiozłem jak byłem w Beskidzie Niskim.. dokładnie zakupiłem w bacówce koło przejścia granicznego Konieczna.. żeby być szczerym to akurat w tej bacówce w tych produktach raczej przewaga krowiego mleka.. ale nawet te krowy, cały czas tam zapierdzielają po łąkach, więc jakość bardzo dobra..
trochę przywiozłem jak byłem w Beskidzie Niskim.. dokładnie zakupiłem w bacówce koło przejścia granicznego Konieczna.. żeby być szczerym to akurat w tej bacówce w tych produktach raczej przewaga krowiego mleka.. ale nawet te krowy, cały czas tam zapierdzielają po łąkach, więc jakość bardzo dobra..
- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50 min
- Życiówka w maratonie: brak
Mimik ja mam dla ciebie super dietkę:
Zupka z muszek na wieczornej rosie
Sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie
Motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku
A na deser- tort z wietrzyka w księżycowym blasku.
Smacznego życzy Julek Tuwim.
Zupka z muszek na wieczornej rosie
Sześć komarów nadziewanych w konwaliowym sosie
Motyl z rożna, przyprawiony gęstym cieniem z lasku
A na deser- tort z wietrzyka w księżycowym blasku.
Smacznego życzy Julek Tuwim.
- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
no raczej wolę kogoś, a nawet jakąśmimik pisze:No żebyś teraz czegoś albo raczej kogoś nie zaczął zaliczać w tych wioseczkach...![]()
![]()

Aaa to tobie o takie żniwa chodzi...oj mimik, to nie trzeba było biegać, tylko ostrą kosę wziąć

- mimik
- Zaprawiony W Bojach
słuchaj, jak wpadam przepocony w swoich markowych ciuchach z Kalenji za 25 zł, to cała wiocha mojaaktyna pisze:no raczej wolę kogoś, a nawet jakąśmimik pisze:No żebyś teraz czegoś albo raczej kogoś nie zaczął zaliczać w tych wioseczkach...![]()
![]()
![]()
... w paru wioskach akcje mi rosną
Aaa to tobie o takie żniwa chodzi...oj mimik, to nie trzeba było biegać, tylko ostrą kosę wziąć

- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
no jasne, mister mokrego podkoszulka przybył, wszystkie dziewczyny pędzą by spragnionemu szklankę wody podać
- 1->99%
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Mimik, kozaku, ja proponuje skorzystac z resztek upalu i odziez kalenji za 25 zl sciagnac i wbiec do wioski bez koszulki. (ale prosze w spodniach zostan. nie przesadzajmy, nie zawstydzajmy
).
gwarantuje URODZAJ !

gwarantuje URODZAJ !

Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
ty byś spragnionemu nie pomogła?no jasne, mister mokrego podkoszulka przybył, wszystkie dziewczyny pędzą by spragnionemu szklankę wody podać
ale ja nie mam się czego wstydzić(ale prosze w spodniach zostan. nie przesadzajmy, nie zawstydzajmy).

- 1->99%
- Zaprawiony W Bojach
no ale Mimik! czy Ty chcesz taka kobiete, co leci do pierwszego samca, co sie obnaza?!ale ja nie mam się czego wstydzić
Ty chcesz samarytanke, co z woda na pomoc pospieszy, tak czy nie ?

Uważaj, uważaj.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
dylematy Mimika...1->99% pisze:no ale Mimik! czy Ty chcesz taka kobiete, co leci do pierwszego samca, co sie obnaza?!ale ja nie mam się czego wstydzić
co lepsze?

no nic prześpię się z tym, będę miał o czym medytować do następnego long run

dobrej nocy!

- 1->99%
- Zaprawiony W Bojach
mimik pisze:dylematy Mimika...1->99% pisze:no ale Mimik! czy Ty chcesz taka kobiete, co leci do pierwszego samca, co sie obnaza?!ale ja nie mam się czego wstydzić
co lepsze?... pomoc w postaci wody od samarytanki, czy może od razu samica.. może jakieś inne wyjście?
no nic prześpię się z tym, będę miał o czym medytować do następnego long run![]()
![]()
dobrej nocy!
na dobranoc zadam jeszcze jedno pytanie (pomocnicze)
kto powiedzial, ze samarytanka nie okaze sie ... samica?

Uważaj, uważaj.