Ścieżki Biegowe - Lublin

Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja właśnie wróciłam z kilkudniowego wyjazdu rodzinnego w Bieszczady. Dwa razy udało mi się tam pobiegać i przyznam, że taki bieg górski ma swoje uroki i wcale nie jest aż taki "zarzynający". Starałam się nie przeforsować, bo to jednak nowość biec prawie pół godziny cały czas pod górę :hej: ,mniej więcej drugie pół godz. pozostawiałam na zbiegnięcie z góry, co też wcale nie było takie lajtowe. Bieszczadzkie powietrze i widoki fantastycznie dodawały mi animuszu, muszę to jeszcze kiedyś powtórzyć, wcale nie jest tak ciężko - byle z umiarem :hejhej:

Już nie mogę się doczekać spotkania z wami, mam nadzieję że wreszcie będę mogła przybyć w środę, nie zapowiadają upałów na ten tydzień
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ewcze
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziękuję Krzyśkowi za profil naszej wąwozowej pętelki. Ciekawa byłam pomiaru różnicy wzniesień według Garmina Forerunnera 305. Niech się tylko nowicjusze nie przestraszą! Zapewniam, że biegnąc w grupie nie zauważa się tych pagórków :hejhej:
Wyjaśniam, że zaczęliśmy bieg górą, czyli obok "punktowców" na ul. Pozytywistów i Domu Seniora, potem przez rozgrzewkową niby-polankę i dalej już normalnie: pod wiaduktem, obok bloków na ul. Jana Sawy, zbieg do głównej alejki wąwozowej i powrót pod tablicę.
Dziękuję Andrzejowi i pozostałym Kolegom za wspólne treningi. Przez tych panów musiałam szybciej przebierać nóżkami :trup: i na koniec wychodziło niezaplanowane WB2. Chyba zaczynam tęsknić za relaksującymi prędkościami... :taktak: Koleżanki, kiedy wracacie na ścieżki??? :hejhej: Widzę, że Kinga się zapowiedziała, czyli nastąpi urlopowa zmiana składu ścieżkowiczów.
Ja zmykam lada dzień na 2 tyg. w Tatry, jak co roku, żeby podczas 12-godzinnych wędrówek wyżyć się na ulubionych trasach i zbiegach. Jeśli są chętni, aby dołączyć, zapraszam! :taktak:
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hura !!!
Pierwszy raz może od roku zrobiłem II zakres. Na początek 6km w tempie ok 3:55/1km. Poligonowa jest świetną, aczkolwiek trudną trasą. Zawsze tutaj biegałem II zakres. Super sie czuję.
Pozdrawiam Piotr K
PS Do środowego spokojnego rozbiegania.
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wczoraj na ścieżce tradycyjnie 2 rundki w męskim towarzystwie. Szczerze mówiąc otrzymałam niezły wycisk, tętno skakało mi chwilami do 180, a tak średnio to coś ok. 160-170 (ale ja tak mam :tonieja: ). Do domu wróciłam nieźle wyeksploatowana. Dziś regeneracja :taktak: ... i jutro do boju.

Mam pewien pomysł: co powiecie na wieczorno-nocne bieganie w terenie z czołówkami oczywiście? Myślałam o czymś takim wokół zalewu, ale wypowiedzcie się czy w ogóle bylibyście zainteresowani. Po 20-tej już się ściemnia, więc ok. 21 można by wystartować. To tak dla urozmaicenia oczywiście, nie żeby taka wycieczka biegowa stała się stałym elementem treningu.
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy termin spotkania biegowego w sobotę w WR o godz. 10.00 jest wciąż aktualny? Mam na myśli najbliższą sobotę, tj. 31/07/2010 r.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Kinga nie narzekaj :bum: - prawie cały czas prowadziłaś :chrap: . Spokojnie cały czas rozmawialiśmy w czasie biegu.

Zgodnie z ustaleniami :taktak: przez całe wakacje spotykamy się regularnie w środę o 18.00 i w sobotę o 10.00. Tak więc śmiało zawsze można przyjść i dołączyć się do wspólnego biegania. Wielu uczestników naszych treningów wypoczywa obecnie w różnych cześciach Świata ale zawsze od 4-10 osób jest. Tak więc zapraszam nawet tych, którzy jeszcze do Nas nie trafili.

Pozdrawiam !!!
Piotr K Trener Ścieżek
joggi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki, Trenerze. Planuję/my być w weekend w L. i przy okazji zakosztować biegowej atmosfery Koziego Grodu :). Ze sportowym pozdrowieniem... do soboty.
P.S. Zauważyłem, że istnieje grupa Tamaraton. Czy ona też trenuje w WR?
Awatar użytkownika
alycja
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie!
Andrzej, dzieki za mile powitanie na forum :-)

Zamierzam przyjsc w tym tygodniu juz na 100% na bieganie z Wami, bo az wstyd ze nie bylam pare razy :echech:

Ja jutro bede na biegu Jezior nad Krasnem :hej: Ktos jeszcze? :) Jak widze na wytyczne, to bede biec w kategorii "Seniorki" jak to staro brzmi... :bleble: :wrrwrr:
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Po sobotnim rozruchu na Ścieżce Biegowej w niedzielę wyruszyłem na Bieg Jezior. Myślę, że oprócz dużej przyjemności z biegu, przynajmniej dwóch Ścieżkowiczów szczególnie są przeszczęśliwi tj. Michał, który wygrał w młodzikach i otrzymał w nagrodę rower oraz Robert, który wylosował ... :taktak: Pogoda do opalania i kąpania świetna, mi osobiście w biegu nie przeszkadzała (lubię jak jest ciepło i nie muszę się ścigać). :ble:

Cieszę się, że są chętni do dołączenia do naszej grupy na Ścieżkach Biegowych (w sobotę witaliśmy Maćka). Przypominam, że w każdej chwili można dołączyć, obojętnie czy ktoś już biega czy chce zacząć. I nie zastanawiać się długo :lalala: . Mnie w środę nie będzie ale pieczę nad grupą przejmuje Jarek. :hejhej: Tak więc w wakacje się nie obijamy (wyjątkiem jest Zbyszek - który w tym tygodniu i tak się wymęczy psychicznie i fizycznie -GRATULACJE !!! :wrrwrr: )

Ja jadę na "obóz kondycyjny" do Hrubieszowa, gdzie będę sprawdzał trasy biegowy do Biegu Gotów i Półmaratonu Horodło-Hrubieszów. :sss:

Pozdrawiam i trzymajcie formę bo we wrześniu sprawdzimy formę.

Piotr K Trener Ścieżek Biegowych
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zgłaszam, że po długich wysiłkach przyjęto papiery do rejestracji Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego, czekamy teraz na potwierdzenie zarejstrowania (o ile mam wielką nadzieję nie będzie poprawek).
Gratulacje dla Biegaczy znad Jezior, zwłaszcza dla Michała. Jak tam wyniki innych? Robert, co wygrałeś?
Pozdrowienia i do zobaczenia na ścieżkach
zby
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zby pisze:Gratulacje dla Biegaczy znad Jezior, zwłaszcza dla Michała. Jak tam wyniki innych? Robert, co wygrałeś?
Nic wielkiego, wygrałem fuksem golarkę do niskiej trawy, teraz przed blokiem będę ją testował. :bum:

A oto ona:
Obrazek

Może nie jest najlepsza, ale przede wszystkim darmowa. :bleble:
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
ola87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

Widzę, że pomimo okresu wakacyjnego spotkania na ścieżkach kwitną. Cały czas jestem poza Lublinem, więc nie mam możliwości przyjść, ale w końcu w drugiej połowie sierpnia zjawię się.
Gratuluję wszystkim wygranych, szczególnie Robertowi ;-)
Byłam parę dni z najwytrwalszymi z najwytrwalszych (czyt. z Ewą i Andrzejem) w Tatrach. Pochodziliśmy trochę po górach (tzn. oni jeszcze "chodzą" i wszystkich biegaczy gorąco pozdrawiają) Ewa zaraziła nas zbieganiem po dużych i ruchomych kamieniach w zabandażowanych kolanach - wrażenia niezapomniane. Zaliczyliśmy także bieg po Ośrodku Przygotowań Olimpijskich w burzę :-D Boję się myśleć, co oni teraz tam robią beze mnie.
Co do pomysłu Kingi - jestem mocno za, tyle, że jeśli chodzi o mnie to po 15 sierpnia.

Pozdrawiam,
Ola
Zapraszam na blog biegowy https://sportsjunkie.pl :)
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś na ścieżkach pojawiło się 7 osób, zrobiliśmy pętle w wąwozie a potem (bo trawa była mokra nieprzyjemnie) nad zalew i z powrotem. Kropił deszcz co przyjemnie schładzało dla odmiany od upałów. Tempo było zdecydowanie wyższe niż gdybym biegł sam, jak to się mówi - w grupie raźniej.
Pozdrowienia dla wszystkich biegających w Lublinie jak i w innych miejscach.
zby
Jarek_Ch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:39

Nieprzeczytany post

W sobotnim spotkaniu uczestniczyło 4 osoby: Jurek, Marian, Karolina i ja. Pogoda dopisała, co dziś nie jest rzeczą oczywistą i dostępną dla każdego i wszędzie. Mam nadzieję, że naszym "góralom", pozdrowienia dla Ewy i Andrzeja dopisuje. Jurek przeprowadził profesjonalną rozgrzewkę. Przebiegliśmy 1 kółeczko. Potem dołączył do nas Darek w asyście Tomka (prosto z Tour de Pologne) i wspólnie pokonaliśmy kolejne kółeczko. Do zobaczenia we środę. Jarek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Niby wakacyjna przerwa na Ścieżkach Biegowych a w Lublinie biegamy. Zawsze w środę i sobotę są osoby, które odpowiadają za grupę gdy trener odpoczywa. Dziękuję Jarkowi i Jurkowi, którzy odpowiadali za zajęcia lub prowadzili rozgrzewkę pod niebecność trenera.
Bardzo się cieszę, że dzisiaj na Ścieżkach było 11 osób i miło mi było patrzeć na Tomka, który po długgiej, nie ze swojej winy, nieobecności już tak szybko pomyka na treningu.
Napiszcie jak poszło niektórym na biegu w Kodniu.
Powodzenia Jurkowi na Biegach na orientację.
Powodzenia Jarkowi w maratonie.
Kogo jeszcze mam dopingować ??? Napiszcie.
Pozdrowienia
Piotr K trener Ścieżek Biegowych w Lublinie
PS Do zobaczenia w sobotę o 10.00 w Wąwozie LSM
ODPOWIEDZ