Biegam z nim od niecałych dwóch miesięcy. Na początku trochę dziwne wydawały mi się jego treningi (krótkie, dużo wolnego biegania), ale dziś widzę że są one skuteczne. Przygotowuje się teraz do półmaratonu i widzę że przebiegnę go w czasie poniżej 2h. Jeszcze nie tak dawno taki wynik był w strefie marzeń. Przed zakupem miCoacha to moje bieganie szło w dziwnym kierunku... biegać jak najdłuższe dystanse.garden888 pisze:Witam. Od Dawna biegasz z miCoach? Jak oceniasz jego przydatność w swoich treningach. Treningi wybierasz jako gotowy szblon, czy też tworzysz je pod swoje możliwości i oczekiwania?Dołączył(a): N, 27 września 2009, 08:06
Lokalizacja: Kobyłka W miCoach jest coś takiego jak assessment, Test Twoich możliwości, po przeprowadzeniu którego masz wyznaczone swoje indywidualne strefy. Moje tempo 75 % HRMAX to dziś około 6'40'', a miCoach podwyższył mi swoje domyślne strefy o dobrych kilkanaście punktów. I czuję że takie powinny być, choć nie zawsze treningi są łatwe. I chyba przy następnym assessmencie zrobię go bardziej na luzie.
Dziś długie wybieganie robię raz w tygodniu i też rzadko kiedy jest to dłuższy dystans niż przed tym zakupem. Jednak to co robiłem kiedyś, czyli bieganie co drugi dzień po kilkanaście kilometrów na moim etapie (biegam od niecałego roku) nie było dobrym pomysłem. Jeśli chodzi o treningi... wybieram cel treningów, a w następnej kolejności dobieram poziom intensywności do moich aktualnych możliwości. Nie ingeruję w to co się pojawi, ponieważ jest to właśnie wygenerowane pod moje możliwości i oczekiwania.