dieta dla 130 kg chłopa
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć , mam prośbę. Mój kolega postanowił w końcu coś z sobą zrobić i chce biegać razem ze mną. Problem jest taki że chłopak waży około 130 kg , przy wzroście (182 max) . Zna ktoś może z was dietę dla takiej osoby? lub gdzieś ma pod ręką takową. Niestety ja nie znam się na dietach a on tym bardziej. Widzę po chłopaku że chce coś z sobą zrobić , ale chyba bez diety ani rusz , skoro on wcina ciągle słodycze. No i pytanie ile taka osoba powinna biegać , żeby mi się czasami tam nie przewrócił.
-
- Dyskutant
był ze mną biegać dzisiaj. Stara się chłopak. Ja się za bardzo nie znam an treningu , ale poradziłem mu tak. 10 min rozgrzewki potem 3 minuty trucht 1 minuta marsz. i potem znowu 3 minuty trucht minuta marsz.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
podstawa to kawał mięsa na każdy posiłek w różnej postaci do tego zielenina, łycha oleju z oliwek, woda, herbata a za 3-4 miesiące będzie z tobą latał.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:08
Ja tam bym nie dał rady jeść mięsa na każdy posiłek i nie wydaje mi się to za bardzo korzystne..F@E pisze:podstawa to kawał mięsa na każdy posiłek w różnej postaci do tego zielenina, łycha oleju z oliwek, woda, herbata a za 3-4 miesiące będzie z tobą latał.
naphozord: poczytajcie o diecie ABS, tylko niech nie traktuje to jako dietę, a zmianę swoich nawyków żywieniowych, ja tak zrobiłem i schudłem 30 kg (przy 182 cm ważyłem 110 teraz 80).
I am addicted.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
1. Mniej żreć.
2. Unikać jak ognia produktów z zawartością cukru (i tak się zawsze coś trafi).
3. Mniej żreć.
4. Unikać wyrobów z białej mąki (tylko wyroby z mąki pełnoziarnistej- inaczej zwanej razową).
5. Mniej żreć.
6. Unikać utwardzonych tłuszczów roślinnych (margaryny, wszystkie batoniki, cukierki itp.)
7. Mniej żreć.
8. Urozmaicona dieta: różne mięsa, sery, ryby zawsze z warzywami i do tego owoce.
9. Mniej żreć.
2. Unikać jak ognia produktów z zawartością cukru (i tak się zawsze coś trafi).
3. Mniej żreć.
4. Unikać wyrobów z białej mąki (tylko wyroby z mąki pełnoziarnistej- inaczej zwanej razową).
5. Mniej żreć.
6. Unikać utwardzonych tłuszczów roślinnych (margaryny, wszystkie batoniki, cukierki itp.)
7. Mniej żreć.
8. Urozmaicona dieta: różne mięsa, sery, ryby zawsze z warzywami i do tego owoce.
9. Mniej żreć.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
dało by się
wystarczy
mniej żreć

wystarczy
mniej żreć

TATA MIKOŁAJA i OLI
Najważniejsza jest Miłość poza tym Kocham życie takie jakie jest
http://www.TTSzczecin.pl
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
FenixTT Szczecin pisze:dało by się![]()
wystarczy
mniej żreć
bzdura totalna !!
naphozord pisze:okej okej . No ale musi skończyć z słodkim bo bez tego kapota.
Kod: Zaznacz cały
Z punktu widzenia naszego ciała, podstawą jest glukoza, wykorzystywana jako źródło energii. Nadmiar glukozy organizm konwertuje do kwasów tłuszczowych i odkłada z reguły tam, gdzie najmniej bysmy chcieli. Spożycie cukrów powoduje gwałtowny wzrost poziomu glukozy we krwi, który równie gwałtownie opada, mniej więcej w 20 minut od końca posiłku. Wraz ze spadkiem przychodzi uczucie zmęczenia i ociężałość. Aby temu zapobiec, sięgamy znowu po coś słodkiego ...
Trzeba przerwać ten zaklęty krąg, ale łatwiej to powiedziec niż zrobić. Na przeszkodzie często stoją przyzwyczajenia z dzieciństwa gdy słodyczami nagradzano nasze dobre zachowanie lub darując je nam okazywano nam uczucia. Najmniej drastyczną a skuteczną metodą odzwyczajania sie od słodyczy jest stopniowe zastępowanie ich innymi produktami spożywczymi.
Przede wszystkim powinniśmy z naszej diety wyeliminować nadmiar białego cukru, cukru trzcinowego, słodzonych soków, syropu kukurydzianego zastępując produkty zawierające takie składniki innymi, najlepiej słodkimi warzywami lub owocami.
To mosz pecha, lepszej metody nie znam, to lepiej niż żreć nabiałmirek87 pisze:Ja tam bym nie dał rady jeść mięsa na każdy posiłek i nie wydaje mi się to za bardzo korzystne..F@E pisze:podstawa to kawał mięsa na każdy posiłek w różnej postaci do tego zielenina, łycha oleju z oliwek, woda, herbata a za 3-4 miesiące będzie z tobą latał.

-
- Stary Wyga
- Kontakt:
F@E pisze:bzdura totalna !!FenixTT Szczecin pisze:dało by się![]()
wystarczy
mniej żreć
F@E - pogadaj do Joli bo ją głowa boli

TATA MIKOŁAJA i OLI
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Co to ma być?, bo jeżeli forum ma mieć więcej takich użytkowników to dzięki, smarkate i idiotyczne teksty.FenixTT Szczecin pisze:F@E pisze:bzdura totalna !!FenixTT Szczecin pisze:dało by się![]()
wystarczy
mniej żreć
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
to odpowiedź na Twój popis elokwencji i esencję mądrości w styluF@E pisze:Co to ma być?, bo jeżeli forum ma mieć więcej takich użytkowników to dzięki, smarkate i idiotyczne teksty.FenixTT Szczecin pisze:F@E pisze:
bzdura totalna !!
"bzdura totalna"
pzdr
TATA MIKOŁAJA i OLI