Stanik biegowy - zmora nie tylko dużych biustów

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
_kinga_
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

fusiaf udało się w weekend przebiec się w tej nowej koszulce z wbudowanym stanikiem Shock Absorbera. Muszę przyznać, że chyba za mało skróciłam jeszcze te ramiączka i będzie trzeba jeszcze się z tym pobawić. Póki co jak dla mnie za słabo podtrzymuje, żeby się dało w tym biegać. Na rolki, rower, czy w góry jak najbardziej. Zobaczę czy skrócenie ramiączek jeszcze bardziej coś pomoże. Pewna nie jestem. Może to wina mojego nikczemnego wzrostu (całe 153 cm :oczko: ), że te ramiączka ciągle są za długie.
New Balance but biegowy
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

Ja jakoś shocka nie mogę trafić - kupiłam z nike taki pancerny i jestem bardzo zadowolona
mam dużo sportowych staników bo jeszcze z czasów areobiku ale po 12 km wszystkie zaczynają obcierać - mam nadzieje że blizny mi zejdą szybko :( bo fatalnie to wygląda
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tu masz namiary na sklepy, które mają shocki.

http://bieganie.pl/?show=1&cat=136&id=1891
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wielkie dzięki :)
myślałam że to strefa kobiet a tu proszę facet czyta wątek o stanikach :) :) - oczywiście chwali się bardzo ! zwłaszcza jak jeszcze potrafi pomóc!
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mogę polecić obok shocków również Royce Impact Free. Wygodny, obwód ścisły, trzyma na mur beton (przynajmniej przy moim skromnym 65DD). Zapięcie z tyłu jest ukryte pod rzepem, więc można go śmiało używać jako topu bez koszulki (ja tak zrobiłam podczas urlopu w Hiszpanii). Jedyna wada to sporo bawełny w składzie, przez co nasiąka potem - ale ja to odczuwam raczej tuż po treningu niż w trakcie.
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Super temat, twierdzę że stanik jest na równi ważny a czasem i ważniejszy od butów do biegania hehe :taktak:
Bieganie jest jak medytacja.
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i taki fajny bo różowy :)
kupiłam w sobotę w niedzielę testowałam i mogę polecić - trzyma, nie drapie może nie biegłam długiej trasy więc nie wiem czy na maraton byłby dobry ale na tą chwilę polecam :)
kutryna
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 3:55:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziewczyny debiutowałam wczoraj w maratonie. Biegłam w shock absorberze i wszystko super. Nic mnie nie obtarło, było bardzo wygodnie. Już wcześniej shocka chwaliłam, ale maraton to taki chrzest bojowy. Biegłam też w swoich ulubionych spodenkach nike, w których wcześniej nic mi nie przeszkadzało, a po maratonie jednak mam bardzo podrażnioną dolną część pleców, tam gdzie jest kieszonka (w kieszonce było to co zwykle w czasie długich wybiegań).
wero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ku przestrodze. Parę miesięcy temu kupiłam stanik sportowy La Senza Spirit. Wprawdzie trzyma wszystko na miejscu i nie obciera, ale elastyczna taśma pod biustem zaczęła śmierdzieć :trup: . Żadne pranie nie pomaga. Chyba po prostu jest wykonany z materiału, który źle znosi pot. Szkoda kasy.
misia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja kupiłam wczoraj biustonosz sportowy w TRIUMPH'ie jestem pozytwnie zaskoczona fajny. :hejhej:
Bieganie jest jak medytacja.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

ojej a ja nie wiem jak moj stanik sie nazywa ale jest super. To naprawde wazne dla kobiety z biustem powyzej B by miec dobry stanik i to nie stanik sportowy, bo te sa rozne (joga tez sport) ale wlasnie do biegania.
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Biegam ostatnio w Pure Lime High Impact i jestem zaskoczona jak można biust unieruchomic. Wcześniej miałam topy Brubeck i wydawało mi się, że są ok. Metodą porównawczą stwierdzam, że raczej nie były.
Obrazek
akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://wbiegu24.pl/index.php?option=com ... Itemid=498
Dla kobiet które nie wiedzą jak dobrać rozmiar stanika oraz jak go poprawnie dopasować jest w/w link :) Moja dziewczyna zresztą redaktorka (niedługo ukaże się test) testuje pure lime i niedługo zamieścimy test w związku z tematem! :)
spam oraz www.wbiegu24.pl
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Artykuł o doborze stanika niezły, ale w położonym po sąsieczku Cykl menstruacyjny vs trening wzajemnie sprzeczne informacje w poszczególnych paragrafach i ogólnie sporo nierzetelności.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

e tam co tu wybierac i dobierac, ja przymierzylam kilka i poskakalam w nich, wybralam ten, w ktorym moje @@ najmniej sie ruszaly i jestem zadowolona :) nie potrzeba testow, tabelek i wykresow
ODPOWIEDZ