II. LIMANOWA FORREST (3-4 lipca 2010) - Bieg, Rower MTB i NW

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
bajkalskoje
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Arek Bielsko pisze:a można prosić o profil biegu na 17km ??
Można, można :)
- ale nie znalazłem mapy tego biegu więc nie zrobiłem profilu.
PKO
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tusik pisze:internat - noclegi
Osoby, które chcą nocleg w internacie - odpłatność 17 zł. od osoby za 1 dzień, muszą wcześniej sobie go zarezerwować. Rezerwacja telefoniczna od poniedziałku do piątku od godz. 8:00-14:00.
Możliwość rezerwacji od 2 lipca - do 5 lipca włącznie.
Telefon: /18/ 337-26-02
Stronka internatu: http://www.zstio.edu.pl/?str=inter.htm
Tusik, dzwoniłem tam w spr rezerwacji noclegów i jest kilka kwestii...
1. tak dla informacji - na stronce www tego internatu jest napisane, że są pok. 2 i 4 osobowe, a w rzeczywistości są tylko 4 osobwe - wielka szkoda!
2. na razie jest sporo wolnych miejsc, więc teoretycznie jest możliwe, że będziemy we 2 os w pok.4 osobowym... ale jak będzie full, to kurna, cza będzie jakieś mixy robić... jak się ktoś zna to spoko, ale jak nie to mogą być problemy...
3. teoretycznie sobie zarezerwowałem 2 miejsca, ale Pani powiedziała mi, że to, że sobie telefonicznie zarezerwowałem, wcale nie oznacza, że te miejsca będziemy mieli na pewno... :ojoj: czyli jak?? przyjeżdżamy, a tam nie ma dla nas miejsc?? to po co ta rezerwacja??
podobno takie szczegóły, to są w kompetencji organizatora biegu, a nie Dyrekcji internatu...

pozdr,
Arek
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
Awatar użytkownika
Tusik
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:40
Życiówka w maratonie: 3:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arek Bielsko pisze:
Tusik pisze:internat - noclegi
Osoby, które chcą nocleg w internacie - odpłatność 17 zł. od osoby za 1 dzień, muszą wcześniej sobie go zarezerwować. Rezerwacja telefoniczna od poniedziałku do piątku od godz. 8:00-14:00.
Możliwość rezerwacji od 2 lipca - do 5 lipca włącznie.
Telefon: /18/ 337-26-02
Stronka internatu: http://www.zstio.edu.pl/?str=inter.htm
Tusik, dzwoniłem tam w spr rezerwacji noclegów i jest kilka kwestii...
1. tak dla informacji - na stronce www tego internatu jest napisane, że są pok. 2 i 4 osobowe, a w rzeczywistości są tylko 4 osobwe - wielka szkoda!
2. na razie jest sporo wolnych miejsc, więc teoretycznie jest możliwe, że będziemy we 2 os w pok.4 osobowym... ale jak będzie full, to kurna, cza będzie jakieś mixy robić... jak się ktoś zna to spoko, ale jak nie to mogą być problemy...
3. teoretycznie sobie zarezerwowałem 2 miejsca, ale Pani powiedziała mi, że to, że sobie telefonicznie zarezerwowałem, wcale nie oznacza, że te miejsca będziemy mieli na pewno... :ojoj: czyli jak?? przyjeżdżamy, a tam nie ma dla nas miejsc?? to po co ta rezerwacja??
podobno takie szczegóły, to są w kompetencji organizatora biegu, a nie Dyrekcji internatu...

pozdr,
Arek
Arku, wiesz, to jest internat, a nie hotel i pani zapisująca ma pewne "nawyki" z ubiegłego systemu... ;) nie wiem z kim tam rozmawiałeś, ale zapewniam - po rozmowie z Pania Dyrektor, że jeśli ktoś rezerwuje nocleg, to nocleg będzie tam miał, a jeśli coś wydarzy się nieprzewidzianego, to jest jeszcze alternatywne miejsce.

Niestety, pokoje w większości są 4 osobowe, a łazienki na zewnątrz, czyli na korytarzu. Nie mogę zapewnić na 100% czy będziecie sami we dwójkę. Ale z tego co wiem, to nie wszyscy wybierają nocleg w internacie (szukają pensjonatów, itp) i miejsc wtedy na pewno będzie sporo w internacie. Myślę, że już na miejscu można grzecznie pogadać z Panią w recepcji, żeby nikogo więcej do Was nie dodawała. :) Nie obiecuję, że się uda, bo - jak już wspomniałem: to tylko internat...
:ble:
"Jeśli wy mówić przestaniecie, kamienie wołać będą."
Awatar użytkownika
Tusik
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tymczasem - wrzucam plakat: ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Tusik
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

INFO DLA ZAWODNIKÓW:

- BIEG GŁÓWNY JEST W NIEDZIELĘ, 4 LIPCA 2010. START GODZ. 15:00.

ZAPISY I WERYFIKACJA ZAWODNIKÓW W GODZ. 11:00-14:00.

---

- BIEG TOWARZYSZĄCY JEST W SOBOTĘ, 3 LIPCA 2010. WYJAZD NA START GODZ. 9:15.

ZAPISY I WERYFIKACJA ZAWODNIKÓW W GODZ. 7:00-9:00

BIURO ZAWODÓW: 3-4 LIPCA 2010 - ZESPÓŁ SZKÓŁ SAMORZĄDOWYCH NR 1, UL. KONOPNICKIEJ 4 (W CENTRUM MIASTA) W LIMANOWEJ.

-----------

* Wiadomość z ostatniej chwili - DLA ROWERÓW MTB:

Z POWODU MAŁEGO ZAINTERESOWANIA STARTEM ROWERZYSTÓW MTB NA KRÓTSZY BIEG (6,5km) - przeniesiony jest on na bieg towarzyszący 17,5km (czyli zamiast w sobotę na krótszej trasie i w niedzielę na dłuższej trasie, Rowerzyści MTB będą ścigać się tylko w sobotę na dłuższej trasie!!!).

Podsumowując, rowerzyści MTB już w sobotę (3 lipca br) będą mieć bieg główny... i będą nagradzani i traktowani jak na biegu głównym w niedzielę (4 lipca). Opłata w sobotę dla kolarzy górskich jest taka sama jak na bieg główny na drugi dzień - zatem i nagrody są takie same dla nich jak z biegu głównego... czyli, że rowerzyści MTB dostaną w sobotę pełne pakiety startowe i nagrody dla najlepszych (oprócz medalu, m.in. pamiątkowa koszulka 'Rogelli' oraz puchary w kat. wiekowych, itp).
Awatar użytkownika
Tam
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wybiera się ktoś z okolic W-wy, nieśmiało zapytam:)?
..lubię ruch powietrza wokół głowy..
Awatar użytkownika
Tusik
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tam pisze:Wybiera się ktoś z okolic W-wy, nieśmiało zapytam:)?
- na liście startowej jest parę osób z okolic Warszawy. Może znajdziesz kogoś znajomego?

bieg towarzyszący (3 lipca): http://www.maratonypolskie.pl/zglosz4.php?nrid=694
bieg główny (4 lipca): http://www.maratonypolskie.pl/zglosz4.php?nrid=693

Zapisy elektroniczne do 1 lipca włącznie.

Wyższa opłata startowa... od jutra. Co prawda do wczoraj była niższa opłata startowa 30 zł. za bieg główny / a 10 zł. za towarzyszący - ale jeszcze dzisiaj (29 lipca) do północy (przelewem) można wpłacać tę kwotę. Od jutra i w dniu biegu głównego 40 zł. / towarzyszący od jutra 20 zł.
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tusik prosze daj znać czy ten limit 100 zawodników na bieg 3 lipca to wasze ostateczne słowo czy można się jeszcze załapać? zapisałem się na bieg ale zapomniałem zapłacić :chlip:
jeżeli tak płace jutro. pozdrawiam.
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:bum:Jak wrażenia z trasy? Musze powiedzieć że w tym słońcu było masakrycznie na początku. Tusiku przez 3/4 trasy marzyłem o tych 1500 lodach a tu .... Pozdrawiam - fajny bieg.
Awatar użytkownika
Tam
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Było fantastycznie! To mój pierwszy bieg górski i zachwycona jestem. Żałuję ogromnie, że musiałam jechać i przegapiłam imprezę integracyjną, ale i tak wracam z nowymi znajomościami i mam nadzieję, że w przyszłym roku zostanę na cały czas trwania biegów. Tusik, dzięki serdeczne!!
..lubię ruch powietrza wokół głowy..
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Było super !! koszulka jest ekstra :hej: atmosfera biegu i organizacja jeszcze lepsza !! mam wielką nadzieję, że za rok znowu będę mógł stanąć na starcie biegu w Limanowej !! Pozdrawiam i dziękuję Tusik !!!!
holy666
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tusik wielkie gratulacje! Czy ja dobrze słyszałem za rok 1/2 maratonu? Pozdrowienia dla ARKA BIELSKO.
Awatar użytkownika
Arek Bielsko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim:
OGROMNE GRATULACJE
dla Organizatorów Limanowa Forrest !!!

wspaniałe biegi, miła i dobra organizacja,
czuć, że ten bieg jest głównie dla startujących, a nie dla Organizatorów, jak to czasem bywa,
zapanować nad dwudniowymi zawodami, nad kilkuset zawodnikami, ich rodzinami, pochytać to wszystko, tak, żeby wszystkich zadowolić, żeby nikt nie poczuł się zignorowany czy źle potraktowany to naprawdę WIELKI SZACUN
liczę na powtórkę za rok :hej:

pozdr,
Arek

PS.
mam też kilka negatywnych uwag pod kątem uczestników NW, ale to później, jak to jakoś ubiorę we w miarę łagodne słowa...
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Arek Bielsko pisze:Przede wszystkim:
OGROMNE GRATULACJE
dla Organizatorów Limanowa Forrest !!!

wspaniałe biegi, miła i dobra organizacja,
czuć, że ten bieg jest głównie dla startujących, a nie dla Organizatorów, jak to czasem bywa,
zapanować nad dwudniowymi zawodami, nad kilkuset zawodnikami, ich rodzinami, pochytać to wszystko, tak, żeby wszystkich zadowolić, żeby nikt nie poczuł się zignorowany czy źle potraktowany to naprawdę WIELKI SZACUN
liczę na powtórkę za rok :hej:

pozdr,
Arek

PS.
mam też kilka negatywnych uwag pod kątem uczestników NW, ale to później, jak to jakoś ubiorę we w miarę łagodne słowa...
Arek czy to Ty byłeś w koszulce UTMB ?? i dziewczyną co startowała w NW ?? Ja mam jedną uwagę dotyczącą pakietów startowych. Mianowicie nie były one takie same. Kolega, który zarejestrował się przed biegiem dostał jeszcze jakiś album dotyczący sportowego życia Limanowej. Tylko tyle z negatywnych uwag.
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

Bardzo fajne zawody Tusik, przede wszystkim miła atmosfera, właściwie to nie wiem co o tym najbardziej decyduje, ale było jakoś domowo, sympatycznie. Gratulacje spikerki Krzysiek ;) Trasa zabójcza.
Proponuję na następny raz zrobić zakończenie w jakimś sympatyczniejszym miejscu, bardziej odpowiednim na imprezę integracyjną ;) (jak widziałem osoby, które chciały położyć się w słońcu i jedyne miejsce znalazły pod śmietnikami, to żal mi się ich zrobiło :/)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ