BCAA

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Tyszek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:47

Nieprzeczytany post

Bierz Mutant Mass'a z PVL wypada najkorzystniej w kwestii cena =jakość
Ps: Masz chyba za dużo kasy :tonieja:
PKO
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na gainerze dorobisz się większej masy mięśniowej i nie tylko, chcesz tego?
I am addicted.
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45min

Nieprzeczytany post

Hmm, a to dziwne bo spiruline biore juz ok dwoch lat i jakos na niej nie uroslam a przeciez mozna ja klasyfikowac do gainerow. Zawiera 16gB i 13gW na 20g. Czy to jest juz gainer? Nie jestem obeznana w tym calym nazewnictwie.

Jak mozna dorobic sie masy pijac 20g gainera tylko na sniadanie :hahaha:
"Nadmiar nauki nie zawsze prowadzi do zrozumienia"

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobra sama sie doksztalcilam w temacie gainerow :ble: teraz wiem ze tak naprawde chcialam spytac o jakas dobra odzywke i poraz kolejny podkreslam bez slodzikow. Wlasciwie moze to byc samo bialko wegle dostarcze z pozywieniem. Bialko ale najlepiej z jajek i bez slodzikow . Jaka firma takie produkuje ? Chce cos na sniadanie a nie do stosowanie w ciagu dnia. Zeby zregenerowac mesnie po wysilku.

Heraklif z Efezu
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Monika Szymanska pisze:Hmm, a to dziwne bo spiruline biore juz ok dwoch lat i jakos na niej nie uroslam a przeciez mozna ja klasyfikowac do gainerow. Zawiera 16gB i 13gW na 20g. Czy to jest juz gainer? Nie jestem obeznana w tym calym nazewnictwie.

A jak może działka 20g mieć 16g białka i 13 g węgli (łącznie 29g) ?
I am addicted.
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Monika Szymanska pisze:Hmm, a to dziwne bo spiruline biore juz ok dwoch lat i jakos na niej nie uroslam a przeciez mozna ja klasyfikowac do gainerow. Zawiera 16gB i 13gW na 20g. Czy to jest juz gainer? Nie jestem obeznana w tym calym nazewnictwie.

Po co bierzesz?
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

He he ale jazda..... piszcie, piszcie ludkowie fajnie się to czyta...
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po co bierze?

Nie chce się do sklepu bo bułki zejść.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

16gB i 13gW w 100g a porcja to 20g. Do sklepu po bulki? I twoim zdaniem to jest smieszne ? Moze powinnienes zalogowac sie na forum kabarety.pl

Heraklif z Efezu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za sugestię, rozważę.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
ŁoBoG
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:50

Nieprzeczytany post

Spokojnie... Pani Monika sama nie wie co i kiedy powinno się włączać w dietę, mało tego, nie wie co też sama pisze. Wg Pani Moniki najlepiej zamienić swoją dietę w odżywki i suplementy, biegać tak jak pisze 80-100 km/tydz., czasem głodówkę zastosować i dietę bez tłuszczów jednonasyconych( bo gdzieś wyczytała), słodzików itp... zastanawiać się do tego nad składem odżywki, bo są tam może cukry jakieś, a zamiast podstawowego Carbo lepiej GAINERA (gdzie jest od zawalenia cukrów), który służy zwiększeniu masy (ogólnej zresztą), a nie chciała przytyć, mało tego, chciała tez P.Monika stosować BCAA (jedno mija się z drugim).To taka kwintesencja ze wszystkich postów Pani Moniki,. Słowem masło maślane. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@Monika Szymanska jeżeli BCAA to nie białko tym bardziej Gainera bo to typowo na masowanie. Coś mi się zdaje że przy twoim wytrenowaniu trzeba zmniejszyć jeszcze białko, przychodzi taki moment że trzeba drastycznie obciąć białko, tylko to przy odpowiednim wytrenowaniu i na samym końcu diety kiedy człowiek jest już pocięty, aby osiągnąć lepsze efekty trzeba zredukować nawet do 0,5/kg masy ciała.

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
Monika Szymanska
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No dobrze ale czy 0,5g B wystarczy organizmowi do regeneracji miesni?

Pewnie ze nie wiem co tam teraz ludziska biora. W Dani nikt nie stosuje suplementow lykaja jedynie witaminki. Za to my Polacy znani jestesmy z checi leczenia na wlasna reke. Chce sie rozwijac w sporcie dlatego pytam o rozne suplementy, ktore niejeden z was bierze lub bral. Bardzo latwo miec niedobory przy takiej aktywnosci fizycznej jak moja. Rok temu mialam niedobor zelaza. Nie wiem czy wogole jest sens pisac te wszystkie sprostowania bo widze ze niektorzy i tak czytaja na opak. Jaka glodowka? Czy ja pisalam ze stosuje glodowki ?

Heraklif z Efezu
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Monika, lekko mnie przerażasz.
Naprawę, nie masz na czym innym skupić się w życiu, niż na tym ile czego zjadłaś, ile możesz zjeść, ile powinnaś i jakie suplementy? Nie w tym tkwi sedno sprawy - sedno tkwi w głowie, ale jakoś mało ludzi to rozumie.
Możesz wierzyć, możesz nie wierzyć - biegam prawie 20 lat, tygodniowo - 90-120km, do tego pracuję, mam inne zajęcia. Nie "łykam" nic - ani "suplemetów", ani witamin. Dosłownie nic. Nawet wit. C, gdy jestem przeziębiona - szkoda mojej wątroby. Jem to, na co mam ochotę. Czasem cały dzień nic, gdy jestem w delegacji i nie mam czasu. A czasem za dużo, gdy jest jakaś okazja, czyt. impreza. Nie liczę, ile białka, ile tego ile tamtego - chyba bym zwariowała. Wczoraj na kolację wypiłam dwa piwa, bo byłam u znajomych. Dziś o 5.30 już biegałam - 12km, teraz jestem w pracy. Badań też nie robię, bo czuję się dobrze, i z tego wnioskuję, że nie mam żadnych braków. I naprawdę, tak żyje 75% biegaczy! Praca, dom, inne sprawy, i nie nikt nie myśli, czy zjadł 80g białka czy 120, i czy popić to jeszcze odżywką, czy nie!
Odżywianie jest ważne, ale nie można na tym punkcie dostawać jakiejś fiksacji - wyluzuj trochę, dziewczyno, bo się zamęczysz!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jedni krytykują w czambuł, inni drżą z przerażenia, jeszcze inni obracają wątek w żart. Monika, czy dla Ciebie nie jest to znakiem, że coś Tobie w pewnym momencie umknęło? Jak chociażby sens cytatu w Twoim podpisie?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ