Jaki rower kupić ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
- Życiówka w maratonie: brak
No i super - frajda z jazdy jest najważniejsza Cieszę się, że Ci się dobrze jeździ Ale jak skaczesz to nie pompuj na maksa, bo możesz wtedy łatwo złapać gumę.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
A mam jeszcze pytanie..
Który lepszy: Kross level a2 czy b'twin - Rockrider 5.2??
Różnica w cenie to 300zł na korzyść b'twina zastanawiam sie czy dokładać do krossa?
Który lepszy: Kross level a2 czy b'twin - Rockrider 5.2??
Różnica w cenie to 300zł na korzyść b'twina zastanawiam sie czy dokładać do krossa?
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
no to teraz sie zastanawiam czy wziaść 5.2 za tysiaka czy dołożyć i wziąć 6.2.... bo różnica 300zł a do 5.2 musze dołożyć 100zł na lampy a w 6.2 dają w komplecie... no i co teraz? musze przejechać jeszcze raz i zdecydować. tylko ze złamaną łapą ciężko... a co wy myślicie??
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Raul przede wszystkim 5.3 ma dużo lepszy napęd. Zapomnij o hamulcach. Jeżeli naprawde Ci nie będą odpowiadać , choć nie wiem czemu to je zdemotujesz i kupisz sobie tańsze vbreaki a tarcze pogonisz. 6.2 to full od siedmiu boleści jeżeli chcesz fulla to juz przynajmniej 6.4.
Dobrze Ci radze sam mam 5.3 i ten wybór długo analizowałem.
Dobrze Ci radze sam mam 5.3 i ten wybór długo analizowałem.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Witam.Przepraszam za "mały" odkop ale znalazłem ten temat a właśnie bardzo intensywnie zastanawiam się nad rockriderem 5.3. Z tym, że gdyby był w cenie jak z czerwca 1150 zł to już bym się nie zastanawiał W tej chwili jest za 1399zł.Proszę powiedzcie czy za takie pieniążki opłaca się jeszcze inwestować w ten? Do przyszłego roku czekać nie chcę bo chciałbym jeszcze trochę pojeździć w te wakacje Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
myslis zKogutek że ja nie jeżdze w kasku...................... jak bardzo sie mylisz. wiem ze chciałeś błysnąc ale ci się nie udało.jass1978 pisze:Te b'twin'y 6.2 i 6.3 to odradzam. Ale ten 5.2 jest w sumie ok. Lepiej jednak kup krossa level'a (A2 za 1200 PLN lub A4 za niecałe 2 tysiaki). To naprawdę dobry wybór. Fajna rama, która może stanowić dobrą bazę do ewentualnego tuningu. Ale w sumie po co tuningować fajny rower. A wersja A4 jest naprawdę super. Za tą kasę nic lepszego nie znajdziesz.
Nie wiem Tompoz jak Ty czujesz wiatr we włosach? Ja nie czuję bo jeżdżę w kasku. I wszystkich do tego gorąco namawiam.Kup sobie rower szosowy i poczuj ten wioatr we włosach. Zobacz jak to jest jechadz wgrupie 40 km/h mając tętno 185 i gdy mas zkolarza z boku przodu tyłu i trzeba mieć oczy otwarte....................... bieganie jest fajne ale kolarstwo szosowe................... to ma miłość
Tompoz
Tompoz
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Jak najprostszy. Ja w tym roku chcę pojeździć z sakwami, kupiłem stalowego gravela Krossa na jakiejś zimowej przecenie za 60% ceny. W mojej ocenie taki rower, na dość prostych komponentach jest najbardziej uniwersalny jak chcesz pojeździć też długie dystanse, ale bez większej sportowej napinki. Amortyzatora w tanim rowerze nie opłaca się kupować, bo to jedynie 2.5 kg kloc który działa bardzo umownie. Problem w tym że teraz czas zimowych przecen już w zasadzie minął, najlepiej kupować rower w okresie od października do grudnia-stycznia, wtedy są największe przeceny na modele z mijającego sezonu.
The faster you are, the slower life goes by.