Ścieżki Biegowe - Lublin

trojkowicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jaszczomb pisze:
ola87 pisze: -czy to jest rzeczywiscie klub?
Formalnie - nie
ale jest głównodowodzący, są ludzie, jest inicjatywa - jedyna w Lublinie (jest jeszcze Tamaraton ale to margines). Fajnie, że ścieżkowicze się organizują ale mam pytanie w którym kierunku to ma iść - czy jako forma wsparcia Piotra, czy jako stworzenie
odrębnego bytu lub stowarzyszenie jednoczące środowisko biegaczy?
Manifest Andrzeja jest dosyć enigmatyczny z utęsknieniem czekam na więcej informacji
Po pierwsze nie chcę robić żadnej konkurencji naszemu trenerowi, a wręcz przeciwnie, w ten sposób chcę przyciągnąć biegaczy do jednoczenia się. Po drugie mając stowarzyszenie będziemy mogli sami organizować różne imprezy biegowe, finanse na nie dostawalibyśmy z min. z UM i od sponsorów, którzy byliby zainteresowani. Po trzecie najwyższy czas, żeby władze lokalne dowiedziały się o takich ludziach jak my i ich potrzebach związanych z uprawianiem ich dyscypliny.
Ale odzewu jakoś dużego nie ma z tego co obserwuję to forum, widzę, mam nadzieję, że po tym poście się to zmieni.
Pozdrawiam Andrzej.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

trojkowicz pisze: Po pierwsze nie chcę robić żadnej konkurencji naszemu trenerowi, a wręcz przeciwnie, w ten sposób chcę przyciągnąć biegaczy do jednoczenia się. Po drugie mając stowarzyszenie będziemy mogli sami organizować różne imprezy biegowe, finanse na nie dostawalibyśmy z min. z UM i od sponsorów, którzy byliby zainteresowani. Po trzecie najwyższy czas, żeby władze lokalne dowiedziały się o takich ludziach jak my i ich potrzebach związanych z uprawianiem ich dyscypliny.
Jak masz chęć i czas na działanie to popieram, jakby co to możesz wpisać i moją żonę :)
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Z dużym zainteresowaniem przypatruję się rzuconemu na forum tematowi utworzenia stowarzyszenia lub klubu biegacza w Lublinie. Widzę Andrzej, że trochę już poszperałeś w informacjach dotyczących działania takiej organizacji. Myślę, że o możliwości powstania takiego klubu powinniśmy porozmawiać nie tyle na forum co bezpośrednio na jakimś spotkaniu i nie koniecznie podczas wspólnego biegania.
Słusznie Andrzej twierdzisz, że pomogło by to m.in. zorganizować różne większe lub mniejsze imprezy. Wiem cos o tym. Kontakty z prasą : Kurier Lubelski, Nowy Tydzień mam bardzo dobre. Z innymi też często wspólpracuję ( również z radiem). Medialnie by poszło ale trzeba by było określić cele naszego stowarzyszenia/klubu.
Ja myslałem o:
1. Organizacja imprez masowych z rywalizacją open i w różnych kategoriach wiekowych ( typu Polska Biega, Test Coopera, Mistrzostwa Polski Ścieżek Biegowych a być może i jakiś bieg w ramach Grand Prix)
2. Udział nasz w różnych zawodach Lubelszczyzny, Polski a może i Europa Świat
3. Tak jak dotychczas wspólne bieganie na Ścieżkach Biegowych, nad Zalewem.
4. Inne
Jak Andrzej wie, myślałem również o zorganizowanie w Lublinie biegaczy - amatorów ale dla mnie nie orientującego się w finansach jest kwestia księgowości i rozliczania się finansowego. Bo gdy będziemy starać sie o fundusze np. z Urzędu Miasta to trzeba będzie się z tego rozliczyć. Księgowa? Kiedy? jak? i jak często? Tego nie wiem.
Jeszcze raz powtórzę jestem jak najbardziej za powołaniem stowarzyszenia/klubu ale z obecną wiedzą papierkową to potrzebuję pomocy.
Piotr K
trener Ścieżek Biegowych w Lublinie
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze raz ja !!!
Uwaga w tę sobotę 29 maja o godz. 10.00 chcę zorganizować Test Coopera. Dla tych którzy wyjątkowo nie będą mogli sprawdzić się w sobotę sprawdzimy w następną środę tj 2 czerwca. GŁÓWNY BIEG CHCIAŁBYM ABY ODBYŁ SIĘ W SOBOTĘ. Wyniki do połowy czerwca mam podać do Warszawy - centrali. To łagodna próba wytrzymałościowa opracowana w 1968 roku przez zespół dr. Kennetha H. Coopera. Początkowo miała służyć głównie potrzebom armii Stanów Zjednoczonych.
Test wydaje się dziecinnie prosty. Polega na 12-minutowym nieprzerwanym biegu w znanym terenie. Dziś stosowany do podstawowego zbadania sprawności fizycznej, przede wszystkim sportowców.
http://www.sciezki-biegowe.pl/27-05-wro ... t-coopera/
5 czerwca jest bieg Solidarności więc za tydzień nie wyjdzie.
Pozdrawiam Piotr K
Trener Ścieżek Biegowych
Awatar użytkownika
ewcze
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotr ze ścieżki Nike pisze:Z dużym zainteresowaniem przypatruję się rzuconemu na forum tematowi utworzenia stowarzyszenia lub klubu biegacza w Lublinie. ... Myślę, że o możliwości powstania takiego klubu powinniśmy porozmawiać nie tyle na forum co bezpośrednio na jakimś spotkaniu i nie koniecznie podczas wspólnego biegania.
Dziś na ścieżkach padła propozycja "spotkania założycielskiego" w najbliższą niedzielę o godz. 19 u mnie :hejhej:
Zaproszeni są wszyscy zainteresowani!!! :taktak:
A mieszkam na wąwozowej górce...
Obrazek
Pozdrawiam i zapraszam!
Ewa
trojkowicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dołączam się do zaproszenia Ewy na spotkanie założycielskie naszego przyszłego stowarzyszenia.
Równocześnie chciałbym podziękować Ewie za to, że udostępniła nam swoje mieszkanie na czas tego spotkania.
Jeszcze raz zapraszam wszystkich zainteresowanych tą inicjatywą lubelskich biegaczy.
Spotykamy się w najbliższą niedzielę tj. 30 maja o godzinie 19:00.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
W środę przed Testem Coopera trochę wzmocnilimy się siłowo. Teraz pora na sobotę i test Coopera godz. 10.00.

Obrazek

Obrazek

a na koniec rozbieganko

Obrazek

Pozdrawiam i zapraszam na sobotę.
PiotrK Trener Ścieżek
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chętnie się jutro sponiewieram :bum:
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To ja pierwsza podzielę się wrażeniami z testu Coopera w Lublinie :hej:

Szkoda, że tak mało osób przyszło (wystartowało tylko 10 ), mimo tego jak zawsze dopisywała przemiła atmosfera zachęcając do dalszego biegania :hejhej: Ja osobiście nie popisałam się swoim wynikiem, właściwie nie poprawiłam się od zeszłego roku, ale to tylko wyzwoliło we mnie energię do większych starań i na pewno nie pozwoli mi już tak się rozleniwiać :sss:

To ja na razie tyle, jak zwykle nie wiem co się będzie ze mną działo w niedzielę i czy zawitam u Ewy na spotkaniu odnośnie stowarzyszenia... choć miło by było...
Do zobaczenia na ścieżce!!!
trojkowicz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może i ja tym razem dorzucę kilka moich wrażeń z tego testu. Udało mi się go skończyć z wynikiem bardzo dobrym po przebiegnięciu dystansu 2675m. co daje o 50m. więcej niż w ubiegłym roku na jesieni. Powinienem być zatem zadowolony a jednak...
myślę, że ostatnie miejsce wśród mężczyzn nie nastraja optymistycznie. Michał mój odwieczny rywal wyprzedził mnie tym razem o 125m. i najwyższy czas poszukać sobie jakiegoś innego przeciwnika mniej wymagającego. :hahaha: Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To musli Lubelli rozdane po biegu było przepyszne, szkoda że takie imprezy nie odbywają się co tydzień . :spoczko:

ps. niedzielnym działaczom i delegatom proponuję podjęcie uchwały
nakazującej bezwzględnie i kategorycznie osobom pstrykającym zdjęcia
umieszczanie ich na forum,
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Serdecznie Gratuluję Wszystkim biorącym udział w Teście Coopera.
Ja jeśli będzie to możliwe pobiegnę w środę.

W piątek biegałem z domu LSM oś. M.Konopnickiej nad Zalew i dookoła i z powrotem. Spotkałem w drodze powrotnej Olę87, zapytałem gdzie biegniesz, biegnę do końca..., (domyśliłem się, że do końca świata). :orany:
Ciekawe, czy wróciła już i jak daleko jest ten koniec. :hej:
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Ojejku Oli nie było :hej: -chyba będzie koniec świata!!!
Myślę, że jak na pierwszą serię to mogłoby nas być więcej ale dla tych którzy nie zdążyli jest szansa w środę. Czekam na liczniejszą grupę a GRATULUJĘ DZISIAJ WSZYSTKIM UCZESTNIKOM.
Wyniki pierwszej dziesiątki wyglądają następująco:
1m Tomek M. 2850m wynik bardzo dobry
2m Andrzej O. 2825m wynik bardzo dobry
3m Artur Z. 2800m wynik bardzo dobry
4m Michał K. 2800m wynik bardzo dobry
5m Andrzej M. 2675m wynik bardzo dobry
6m Justyna C. 2570m wynik bardzo dobry
7m Kinga S. 2425m wynik dobry
8m Edyta Ł. 2400m wynik dobry
9m Agnieszka S. 2350m wynik dobry
10m Ewa N. 2200m wynik dobry

Gratulacje uczestnikom i dozobaczenia na Ścieżkach. Dziękuje Pawłowi i Edycie (Lubella) oraz Andrzejowi S. za nagrody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak chcecie więcej to w środę myślę sypniemy olejną partię.

Pozdrawiam Piotr K
Awatar użytkownika
ola87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak Robert - udalo mi sie dobiec do konca swiata i nawet wrocic, to byl dopiero ultramaraton, dlatego tez nie bylo mnie dzis na tescie Coopera :-)

A tak na serio to bardzo ubolewam, ze dzis nie dalam rady przybyc, ale w srode przyjde na pewno takze Panie Trenerze spokojna glowa, konca swiata na razie nie bedzie :hej:

Czy dobrze widze na zdjeciach, ze po tescie znow dostajemy jakies smakolyki? :spoko:

Do zobaczenia jutro u Ewy :-)
Zapraszam na blog biegowy https://sportsjunkie.pl :)
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Jeszcze trochę o Teście Coopera. Poniżej podaję wszystkie osoby, które brały udział w Teście przez wszystkie lata Ścieżek. Kto się poprawił a kto chce kogoś dogonić. Oto plan do działania i cel...
NAJLEPSI W HISTORII TESTU COOPERA
NA ŚCIEŻCE BIEGOWEJ W LUBLINIE

1. L. Darek 3550
2. T. Stanisław 3475
3. K. Henryk 3145
4. T. Marek 3005
5. Mi. Tomasz 3000
6. B. Piotr 3000
7. K. Krzysztof 2950
8. L. Rafał 2850
9. Ma. Tomasz 2850
10. K. Artur 2825
11. O. Andrzej 2825
12. S. Rafał 2800
13. Z. Artur 2800
14. K. Michał 2800
15. B. Tomasz 2795
16. R. Jerzy 2750
17. S. Konrad 2700
18. M. Andrzej 2675
19. Ch. Robert 2650
20. K. Ewa 2600
21. B. Sławomir 2600
22. C. Justyna 2570
23. S. Mariusz 2555
24. Z. Daniel 2550
25. Ch. Jarosław 2550
26. Ś. Michał 2500
27. H. Jerzy 2450
28. B. Andrzej 2450
29. K. Agnieszka 2450
30. S. Kinga 2425
31. B. Andrzej 2400
32. Ł. Edyta 2400
33. S. Agnieszka 2350
34. J. Grzegorz 2300
35. S. Andrzej 2300
36. S. Jakub 2300
37. K. Ewa 2200
38. N. Ewa 2200
39. D. Przemek 1650
40. P. Andrzej 1625
41. W. Krzysztof 1050

Przestudiować i w środę o 18.00 spotkamy się znowu na Ścieżce Biegowej.
Druga seria przed nami.
Pozdrawiam
Piotr K Trener Ścieżek Biegowych
ODPOWIEDZ