Peters - maraton w 2010 + waga <70 - KOMENTARZE

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Peters
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zapraszam do skrobania ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

witam!

Zapowiada się ciekawy blog... Napisz jeszcze coś więcej o twoich osiągnięciach biegowych.. Jak sobie radzisz z długimi dystansami (tempo, tętno)
Cel: 2011
Po zaliczeniu paru(nastu) grubszych imprez , chciałbym ugryźć coś ULTRA, kręci mnie to ;), lub Triathlon
:hej: .. też to miałem w głowie, dopóki nie przebiegłem pierwszego maratonu... Ultra, fajna rzecz, ale za kilkanaście lat ;)
Awatar użytkownika
Peters
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

max moj dystans to 27km, 6,20min/km na 70-75 HRmax , za jakiś czas walne coś większego
ULTRA to cel po maratonach może za rok 1,5, nie wiem jeszcze jak to wygląda organizacyjnie bo to chyba drużynowo się biega, inny sprzęt inny trening, czas, zobaczymy jak to się rozegra.

Po tym jak zauważyłem jak różnie czasami mierzy sensor Nike+ mimo iż to fajna zabawka to teraz żałuje że nie dołożyłem paru stów do Garmina, ale nic posiedze z Sigmą rok, jak walne Maraton to kupie Garmina, taka nagroda ;) bo 100m na 1km to dużo, ale będe próbował go korygować. 12 min 2800m Coppeera tempo 4,20min/km szybciej jeszcze nie bieglem, ale wymeczylo mnie to.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potrzebuje sposob na słodkie, cos lepszego niz chrom
napady na słodkie? :) .. trochę więcej białka i tłuszczów.. z moich doświadczeń na takie coś dobra jest surowa morska ryba.. łosoś, tuńczyk, seriola, makrela.. mówię poważnie, ale tylko w surowej postaci.. możne tego jeść dużo i nic.. bardzo lekko strawne.. w dodatku nie trzeba po tym pić.. dobra kompozycja, nie za dużo białka i tłuszczów, odpowiednia ilość wody... ma objętość, ale nie jest takie kaloryczne.. no i ma łatwo przyswajalne minerały.. pozdro

http://www.nutritiondata.com/facts/finf ... cts/4258/2
http://www.nutritiondata.com/facts/finf ... cts/4072/2
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciekaw jestem jak ty ważysz te wszystkie produkty.. latałeś wcześniej z wagą, żeby to wszystko jakoś ogarnąć... też mam ochotę pewnego dnia bardzo dokładnie zbadać co jem...
Awatar użytkownika
Peters
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mimik: sprawa jest prosta staram sie kupowac takie produkty ktore mozesz latwo sobie podzielic.

250g sera bialego dziele na 2x1250

440g jogurtu Danone dziele sobie na 2

lyzka mala siemia i otreb to ~5g

kurczaka jak kupuej to czsami kaze sobie wazyc kazda piers osobno ;)

wazyw jako tako nie waze na oko, salata pomidor ogorek i takie tam nic mi nie zrobią

jajko przyjmuje średnią 60g

migdaly paczkowane to samo dziele na oko, kiedy liczylem i dzielilem

jedna galaretka to pol litra

kostka czekolady gorzkiej ma 5g

ale ogoleni to waga jest w drodze, najtansza jaka moze byc 35zl z przesylka, lepszej nie tzreba.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy takie krotkie bieganie po 20-25min 4-5km ma sens
do celowo raczej nie, jeśli chcesz rozwinąć trochę skrzydła i szykować się pd maraton... ale jeśli to przejściowy okres na wyleczenie kontuzji to jak najbardziej, o ile czujesz się podczas takiego biegu swobodnie.. kilogramy?? nie na siłę... najpierw wyzdrowiej do końca z kontuzji i powoli powracaj do lepszej formy... jak będziesz znowu biegał więcej kilometrów, to waga tez sie ruszy w dół...

jeśli chodzi o kcal... teraz może tyle ni musisz jeść.. zresztą zaufaj swojemu organizmowi, jeśli to co piszesz jest tym uczuciem, to się tego trzymaj... jak zwiększysz treningi to wtedy zasada, jedz dużo w okresie treningów, trochę mniej w przerwach... pozdro ;)
ODPOWIEDZ