zacząłem biegać, aby schudnąć :D

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
;P
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja właśnie na kolacje zjadłem miseczke owsianki (na mleku) ;p

ale nie o tym chciałem napisać! .. żeby nie było :D

W niedziele w moim mieście - Tomaszów Mazowiecki - jest bieg im. Malinowskiego .. 28. już chyba ;]
nigdy nie brałem udziału w takiej imprezie bo na w-f`ach bieganie to była dla mnie masakra, koszmar itd.. to się zmieniło.. do wyboru jest bieg na 1.5 i 3 km dla wszystkich oraz 10km dla osób które skończyły 16lat - czyli dla mnie :p

Dziś nastał ten dzień kiedy postanowiłem przebiec 10km - nie żeby jak najdłużej biegać tak zeby schudnąć - bo to główny cel mojego biegania tylko tak w miare szybciej się starałem . O dziwo (może powinienem powiedzieć 'o proszę pani' ale chyba nikt się nie będzie czepiał ;p ) tętno mi nie wzrosło...

ale przejde do meritum. powiedziałem sobie że jak przebiegne te 10km w czasie krótszym niż 1h to wystartuje w tym biegu . Ostatnie ok 500m. przyspieszyłem a ostatnie ~30m biegłem ile sił w nogach - za szybko to nie było po takim długim wybiegu ;p . No i udało się.. w domu sprawdziłem jeszcze raz dla pewności ile przebiegłem wychodzi coś ponad 10,6 km i w czasie -55 minut 34 sekundy i 00 setnych - ;]

Nie wiem właściwie po co to pisze, ale tak już z nawyku troche .. bo nie moge w to uwierzyć, że gdy zacząłem biegać to po 20minutach wolnego truchtu ledwo żyłem i miałem koszmarne zakwasy a teraz jestem w stanie przebiec sobie godzinke i nie jestem taki wykończony jak na początku po tych 20 minutkach ;]

ok.. troche się rozpisałem a teraz róbcie z tym postem co chcecie :D
PKO
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Swój bieg na luzie inny i zawody tez inne fajny czas, czas standardowy jak na takiego pomykacza jak ty, gratki osobistego sukcesu :D

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja standardowo - załóż bloga bo masz potencjał na dobrego biegacza-blogera :)
;P
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dawnoo mnie nie bylo.. poprzedni post z ostatniego dnia wakacji 2009. i to o moim 10km biegu. Pozniej juz nie biegalem.. z czasem i w miare wyrobione juz poprawne zasady odzywiania odeszly... no i co, zaczynam biegac - cel ten sam co rok temu :/ . Ostatnio sie przetestowalem - 0.5h w miare szybkiego truchtu, jednak po wszystkim myslalem, ze lydki mi wybuchna, az sie wystraszylem, musialem ciagle je rozciagac i 2 kolejne dni mialem zakwasy. Postanowilem napisac tego posta, bo to mnie motywuje do dzialania... i te komentarze ; - D, ale koncze juz bo niewygodnie na telefonie pisac.
olej
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dlugo mnie nie bylo, ale wpadlem zeby sie pochwalic. przebieglem wczoraj moj pierwszy polmaraton (po okolo roku spokojnego biegania).
"Zielzeit (Netto) 01:57:16" :D
Awatar użytkownika
Depesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:58
Życiówka w maratonie: 03:59:34

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, to mój pierwszy post :usmiech:
Zacząłem biegać aby schudnąć i schudłem już 12kg odkąd zacząłem biegać regularnie :usmiech:
Na początku było ciężko ale teraz już jestem w stanie przebiec lub jak kto woli przetruchtać ponad 10km bez odpoczynku (tempo 6-7min/km). Ważę teraz 89kg przy wzroście 176cm i dla mnie jest to wielkie "coś" :usmiech:
Bardzo mnie to wszystko wciągnęło i zamierzam zostać przy bieganiu. Na razie mam jeszcze sporo do zrzucenia ale już postanowiłem, że wystartuję w sierpniu w biegu na 15km w Jaworznie.
Podoba mi się to forum. Można tutaj dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy więc postanowiłem się zalogować :usmiech:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ