GG -Grupa Górnośląska 2004
- ulka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jak na razie, mogę jutro przybyć na PM. Ale jeżeli mam przyjeżdżać sama, to powiedzcie, nie będę Lechowi i MacGor psuła treningu
Lecho, czy Mikael będzie na pewno?
Lecho, czy Mikael będzie na pewno?
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Ulka -broń boże nie psujesz nam treningu! Wręcz go ratujesz, bo Lecho to już na mnie patrzeć nie może, a Ty jesteś, jak by nie patrzeć, świeża biegacza krew. Czekamy o 11:50 pod Wirometem, albo o 12.00 pod lasem.
Na razie nie mam cynku od Mikaela, czy biega, czy leniuchuje.
Na razie nie mam cynku od Mikaela, czy biega, czy leniuchuje.
[b]szuuu[/b]
- Lacert
- Wyga
AbeS myśle że nic nie stoi na przeszkodzie byś pobiegł w Krakowie. W 3 tyg. to jeszcze spokojnie przypomnisz Sobie jak biega sie półmaraton, a ja i tak mam sporo miejsca w samochodzie, więc możesz się dołączyć .
Jak tam sobotnie biegi?
Czy oprócz MacGor i Lecha ktoś jeszcze założył na nogi biegowe buty?
Jak tam sobotnie biegi?
Czy oprócz MacGor i Lecha ktoś jeszcze założył na nogi biegowe buty?
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Biegało się wczoraj świetnie: śnieżny krajobraz oraz spokój leśnej przyrody pozwala odpocząć i zachęca do treningów, a wyborne towarzystwo zwłaszcza.
Wytropiliśmy jakiegoś cichociemnego biegacza na podstawie śladów na śniegu. Ostra obserwacja i analiza tychże śladów pozwoliły nam uzyskać następujące informacje na jego temat:
1) cichociemna jednostka biegająca jest płci męskiej, o czym świadczy rozmiar obuwia ok. 45-46;
2) twórca śladów nie jest zieloną jednostką biegającą, gdyż pozostawiony przez nią ślad pozwolił nam izidentyfikować markę obuwia, a takiej nie kupuje sie przypadkiem: Asics Gel, z amortyzacją w rozbudowanej części piętowej i śródstopiu.
3) zakładając, że był to amator naszego typu, to rozstaw śladów świadczy o b. szybkim tempie biegu, czyli jednostka biegła WB2, a w warunkach śnieżno-leśnych to właściwie był to kros. Jeśli zaś jednostka biegła w jej mniemaniu spokojnie, to albo jest to ktoś o znacznym wzroście (powyżej 2m) i dłuuugich nogach, albo jest to zawodowiec, dla którego tempo, prawdopodobnie, 4'30/km nie jest niczym nadzwyczajnym w takich warunkach (tylko skąd zawodowiec w Mikołowie?!).
4) o zaawansowaniu biegowym świadczy równomierne tempo, na które wskazywał stały rozstaw śladów. Głównie amatorom zdarza się zacząć szybko (za szybko) i znacznie stracić tempo juz po kilometrze, a tu wszystko równiutko przez 3km, które udało nam się obserwować.
Ciekawe, kto to.
Wytropiliśmy jakiegoś cichociemnego biegacza na podstawie śladów na śniegu. Ostra obserwacja i analiza tychże śladów pozwoliły nam uzyskać następujące informacje na jego temat:
1) cichociemna jednostka biegająca jest płci męskiej, o czym świadczy rozmiar obuwia ok. 45-46;
2) twórca śladów nie jest zieloną jednostką biegającą, gdyż pozostawiony przez nią ślad pozwolił nam izidentyfikować markę obuwia, a takiej nie kupuje sie przypadkiem: Asics Gel, z amortyzacją w rozbudowanej części piętowej i śródstopiu.
3) zakładając, że był to amator naszego typu, to rozstaw śladów świadczy o b. szybkim tempie biegu, czyli jednostka biegła WB2, a w warunkach śnieżno-leśnych to właściwie był to kros. Jeśli zaś jednostka biegła w jej mniemaniu spokojnie, to albo jest to ktoś o znacznym wzroście (powyżej 2m) i dłuuugich nogach, albo jest to zawodowiec, dla którego tempo, prawdopodobnie, 4'30/km nie jest niczym nadzwyczajnym w takich warunkach (tylko skąd zawodowiec w Mikołowie?!).
4) o zaawansowaniu biegowym świadczy równomierne tempo, na które wskazywał stały rozstaw śladów. Głównie amatorom zdarza się zacząć szybko (za szybko) i znacznie stracić tempo juz po kilometrze, a tu wszystko równiutko przez 3km, które udało nam się obserwować.
Ciekawe, kto to.
[b]szuuu[/b]
- Lacert
- Wyga
MacGor jestem pod wrażeniem może pora zmienić identyfikator na Winetou . Ale sądząc po opisie to Lecho, jak nic trenuje skrycie by potem wszystkich zadziwić .
O ile nic poważnego mi się nie przytrafi to w Krakowie będę. Już się nawet zapisałem. Mam nadzieje Lecho że również się zjawisz, jako mocny punkt GG znany w całej Polsce (to chyba Twoje słowa ). No chyba że się boisz że będę szybszy?
MacGor, a Ty nie jedziesz?
Ja wiem plan treningowy i te sprawy. Ale jakbyś pobiegła z tyłu w moim tempie to było by to mniej męczące niż PM z przebieżkami. Zapewniam.
Mikael MacGor powiedziała że biegasz lepiej niż ja, może pora w końcu to sprawdzić on-line. Miejsce pojedynku Kraków 21.III.2004 ?
Ulka, AbeS jeszcze 3 tygodnie do biegu. Skoro jesteście w stanie przebiec 13 km na PM z przebieżkami to przy odrobinie wysiłku podczas treningów, myśle że bylibyśmy w stanie te dodatkowe 8 km. przetruchtać ?
A co z innymi???
Może ktoś jeszcze?
3majcie się ciepło i do zobaczenia w Krakowie.
O ile nic poważnego mi się nie przytrafi to w Krakowie będę. Już się nawet zapisałem. Mam nadzieje Lecho że również się zjawisz, jako mocny punkt GG znany w całej Polsce (to chyba Twoje słowa ). No chyba że się boisz że będę szybszy?
MacGor, a Ty nie jedziesz?
Ja wiem plan treningowy i te sprawy. Ale jakbyś pobiegła z tyłu w moim tempie to było by to mniej męczące niż PM z przebieżkami. Zapewniam.
Mikael MacGor powiedziała że biegasz lepiej niż ja, może pora w końcu to sprawdzić on-line. Miejsce pojedynku Kraków 21.III.2004 ?
Ulka, AbeS jeszcze 3 tygodnie do biegu. Skoro jesteście w stanie przebiec 13 km na PM z przebieżkami to przy odrobinie wysiłku podczas treningów, myśle że bylibyśmy w stanie te dodatkowe 8 km. przetruchtać ?
A co z innymi???
Może ktoś jeszcze?
3majcie się ciepło i do zobaczenia w Krakowie.
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Oj Lacert, Lacert. Właściwie to nie jest tak jak piszesz (Mikael lepszy od Ciebie). Biegacie zupełnie na innych płaszczyznach, może średnią wszystkich elementów macie podobną, ale na pewno nie jesteście w stanie rozstrzygnąć półmaratonem, kto jest lepszy, kto gorszy.
Mikael może być na takim jak Ty poziomie, jeśli by się poprzykładał.
Odradzam start AbeSowi. To jest za długi dystans dla Ciebie Abesie, a znając Twoją tendencję do napalania się na początku biegu, co objawia się niekonsekwentną prędkością (standart u początkujących), to albo będziesz się potwornie męczył i zrazisz sie do trenowania, albo nie ukończysz biegu.
Siebie też nie wysyłam na ten bieg. Wierz mi Lacercie, że biegłam już chyba ze 4 półmaratony i wiem, że jestem w stanie przebiec taki dystans , choś nie przeczę, że chętnie pobiegłabym sobie w Krakowie, to trening, który wypada mi na 21.marca jest dużo ważniejszy.
Lacert, jeśli pobiegniesz wraz z Lechem, to patrz na swoje możliwości, bo Lecho jest bardziej doświadczony i wytrenowany, i możesz sie zdziwić.
Będę czekać na Wasze nowe wpisy w bazie życiówek!
Mikael może być na takim jak Ty poziomie, jeśli by się poprzykładał.
Odradzam start AbeSowi. To jest za długi dystans dla Ciebie Abesie, a znając Twoją tendencję do napalania się na początku biegu, co objawia się niekonsekwentną prędkością (standart u początkujących), to albo będziesz się potwornie męczył i zrazisz sie do trenowania, albo nie ukończysz biegu.
Siebie też nie wysyłam na ten bieg. Wierz mi Lacercie, że biegłam już chyba ze 4 półmaratony i wiem, że jestem w stanie przebiec taki dystans , choś nie przeczę, że chętnie pobiegłabym sobie w Krakowie, to trening, który wypada mi na 21.marca jest dużo ważniejszy.
Lacert, jeśli pobiegniesz wraz z Lechem, to patrz na swoje możliwości, bo Lecho jest bardziej doświadczony i wytrenowany, i możesz sie zdziwić.
Będę czekać na Wasze nowe wpisy w bazie życiówek!
[b]szuuu[/b]
-
- Rozgrzewający Się
Witajcie,mam 2 pytania:
1. czy ktos z Was biega na Dolinie 3 Stawow i mialby ochote na towarzystwo?
2.czy mozna sie do Was przylaczyc w ktoras sobote?
pozdrawiam;)
pozdrawiam;)
- AbeS
- Wyga
Witaj!Quote: from annuszka on 2:29 pm on Mar. 1, 2004
Witajcie,mam 2 pytania:
pozdrawiam;)
Ja biegam (biegałem? ) na D3S najczęściej głównym traktem. Z miłą chęcia z Tobą pobiegam, gdyż moje koleżanki się wypaliły. Powiedz mi tylko jaki dystans jesteś w stanie przebiec...
Co do soboty to jak zawsze wszyscy jesteśmy jak najbardziej otwarci na nowych biegaczy.
A tak w ogóle gdzie mieszkasz w Katowicach, ile masz lat i czym się zajmujesz na codzień?
(Edited by AbeS at 3:33 pm on Mar. 1, 2004)
[b]Vade retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana.
Sunt Mala Quae Libas, Ipse Venena Bibas.[/b]
- lecho
- Zaprawiony W Bojach
Witaj Annuszka zapraszamy do Mikołowa kiedy tylko zechcesz,jesteśmy otwarci na nowe towarzystwo biegowe:)
Abes ty wywiad środowiskowy przeprowadzasz albo dziewczyny szukasz???
Lacert w ciebie siedzi rogata dusza ledwo mnie poznał a już mi chce dołożyć.Może się skusze na ten Kraków wtedy będziesz miał okazję:).Ale jeszcze nie mam zaplanowanych stertów.Myśle o maratonie Wrocław lub Kraków lecz też nie umię się jeszcze zdecydować.
Annuszka gdybyś zdecydowała się w sobotę wpaść to daj znać to ci damy namiary:)
Lacert w ciebie siedzi rogata dusza ledwo mnie poznał a już mi chce dołożyć.Może się skusze na ten Kraków wtedy będziesz miał okazję:).Ale jeszcze nie mam zaplanowanych stertów.Myśle o maratonie Wrocław lub Kraków lecz też nie umię się jeszcze zdecydować.
Annuszka gdybyś zdecydowała się w sobotę wpaść to daj znać to ci damy namiary:)
- AbeS
- Wyga
No ja taką mam już naturę, iż lubię wszystko mieć pod kontrolą i lubię dużo wiedzieć;)Quote: from lecho on 4:39 pm on Mar. 1, 2004
Dziewczynę już mam i kolejnej nie szukam
[b]Vade retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana.
- Lacert
- Wyga
Annuszka ja na ten przykład dość regularnie np. jutro w wtorek ok 9 rano. Co do miłego towarzystwa to jestem zdecydowanie za . Musimy się kiedyś umówić tym bardziej że nawet AbeS nabrał ochoty do odkurzenia swoich biegowych butów , a może i Mikael by się pojawił?
MacGor, Lecho możecie być spokojni co do mojego ścigania, z nikim na poważnie walczyć nie mam zamiaru, a Lechowi to moge co najwyżej fotke zrobić jak mnie będzie na 2 okrążeniu dublował , a potem jeszcze na 4 i 6 . Aparat na zawodach mam w kieszeni :) .
MacGor, Lecho możecie być spokojni co do mojego ścigania, z nikim na poważnie walczyć nie mam zamiaru, a Lechowi to moge co najwyżej fotke zrobić jak mnie będzie na 2 okrążeniu dublował , a potem jeszcze na 4 i 6 . Aparat na zawodach mam w kieszeni :) .
- MacGor
- Zaprawiony W Bojach
Witaj Annuszka. Jeśli nie jest dla Ciebie problemem przebiec 12km w terenie to zapraszamy w sobotę na 12.00 do Mikołowa. A na bieganie po Dolinie umów się z AbeSem, bo może w końcu dzięki Tobie ruszy d... i zacznie biegać
Lacert -postaraj się jednak powalczyć o wynik.
Lacert -postaraj się jednak powalczyć o wynik.
[b]szuuu[/b]