Zamiennik Vitargo?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
tomasz

Nieprzeczytany post

Szkudnik pisze:
tomasz pisze: Tylko nie każ mi szukać tej gazety, szczerze mi się nie chce. :nienie:
Gdybyś jednak znalazł tę gazetę i podrzucił skany tego porównania byłbym bardzo wdzięczny. aktualnie kupuje carbo, a mogłoby się okazać że zbytecznie.
Jutro, obiecuję - dziś mi się nie chce. :nienie: :hej:
PKO
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomasz a ja mam taki problem studiuje na AWFie nie są to najlżejsze studia, dziennie jakieś zajęcia na których trzeba się dosyć intensywnie ruszać. Do tego dochodzą ciężkie treningi, nie mam czasu odpowiednio się odżywiać tak żeby uzupełnić na czas węglowodany i inne składniki, które trace podczas zajęć i treningu. Moje pytanie jestv w jaki sposób twoim zdaniem powinienem uzupełnić te braki jak nie odżywka węglowodanową np. vitargo?
Awatar użytkownika
Gawron
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szefo141 pisze:tomasz a ja mam taki problem studiuje na AWFie nie są to najlżejsze studia, dziennie jakieś zajęcia na których trzeba się dosyć intensywnie ruszać. Do tego dochodzą ciężkie treningi, nie mam czasu odpowiednio się odżywiać ...
AWF dla wyczynowca to paradoksalnie bardzo ciezkie studia, sam wiem z doswiadczenia.
Run 4 Fun

Biegam w Joma Carrera VI /
Puma Complete Infinitus
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szefo141 pisze:tomasz a ja mam taki problem studiuje na AWFie nie są to najlżejsze studia, dziennie jakieś zajęcia na których trzeba się dosyć intensywnie ruszać. Do tego dochodzą ciężkie treningi, nie mam czasu odpowiednio się odżywiać tak żeby uzupełnić na czas węglowodany i inne składniki, które trace podczas zajęć i treningu. Moje pytanie jestv w jaki sposób twoim zdaniem powinienem uzupełnić te braki jak nie odżywka węglowodanową np. vitargo?
Zabieraj kanapki :hahaha:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Gawron
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nie mozesz sie uzalezniac vitargo, musisz wcinac te kanapki itp :hej:
Run 4 Fun

Puma Complete Infinitus
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wcinam kanapki i to bardzo duzo ale ile na nich mozna jechac trzeba tez inaczej uzupelnic braki. Nie uzalezniam sie od vitargo bo troche jego cena odstrasza, pije tylko po ciezszych treningach.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomasz już Ci nie odpowie został usunięty z forum.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Gawron
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a co przeskrobal?
przez te "wymiane zdan" z Nagorem?
Run 4 Fun

Puma Complete Infinitus
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pewnie tak :) przeczytalem ta ich dyskusje hmm i ma mieszane uczucia Nagor chyba troche radykalny sie zrobil :)

ale do rzeczy co do Vitargo nie znam za drogie jak dla mnie ale jeden argument mnie rzosmiesza bo polska kadra to stosuje i ze ten fakt ma wskazywac na to ze to jest takie dobre Swego czasu pracowalem w znanej dosc firmie ktora otrzymywala branzowe nagrody Pozniej dowiedzialem sie jak je dostawala Po prostu placila za nie Genialne Kazdy kto ma do czynienia z przetargami itp to wie jak to sie to odbywa
To nie jest sugestia ze PZLA czy ktos z tej organizacji wzial w lape by Vitargo bylo napojem kadry ale ogolnie nie wierze w takie hasla bo ktos uzywa Jak jest znany zawodnik tez cos uzywa ale dostaje za to kase ma kontrakt i takie tam Firmy sprzedajace sportowe artykuly chca miec znane nazwiska druzyny bo to przeklada sie na sprzedaz dla amatorow i tyle

Vitargo jest drogie Buty do biegania sa drogie ale mozna je kupic taniej gdy sa przeceny itp Vitargo ma promocje ale nie az tak wysokie
Kazdy z nas musi sam znalezc to co mu pasuje Forum ma mu pomoc w tym ale tez trzeba zachowac zdrowy rozsadek i nie wierzyc bezkrytycznie w kazda rzecz
Wiekszosc z nas zapomina ze ogolnie to biegamy malo wiec tego typu rzeczy sa niepotrzebne nam ale efekt placebo jest istotny :) i juz
Nie jestem swiety tez cos tam uzywam i ma zamiar kupic nastepne czy dokonalem dobrego wyboru nie wiem :) ale mnie np 2 kg syarczyly na pol roku :) resztke wywalilem bo termin przydatnosci minał:)
temat mozna ciagnac dlugo

Jest wiele zamiennikow Vitargo Mamy kase na Vitargo kupujmy je proste a jak nie to zamienniki - na pewno jakies znajdziemy ot co

to tyle
izabelaaugustyniak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie jestem producentem kisielu , ale producentem polskiego zamiennika Vitargo!!!, MILKOSHAKE SPORTS PROFESSIONAL stanowi idealny uzupełnienie węglowodanów po treningu, usprawnia pompę sodowo - potasową, zatrzymuje procesy kataboliczne - spróbujcie.

pozdrawiam

iza
producent nieortodoksyjny
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma to tą samą masę cząsteczkową ?

Proszę zamieścić wzór strukturalny !
tomasz pisze:Kisiel - to jest dokładnie to samo jeśli chodzi o uzupełnianie glikogenu. Skrobia.
Masa cząsteczkowa. Skrobii to ≥ 1 000 000 więc to nie to co Vitargo ;) a i wzór inny zapewne.
AWueFiak
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja tak troche z innej strony. Słyszałem, że Vitargo powinno się pić najpóźniej godzine przed treningiem i dopiero po treningu. W trakcie treningu nie, bo powoduje bóle brzucha itp. Faktycznie tak jest? I jeśli tak to dlaczego?
Pozdrawiam
Nazywam się Kamil Kędzierski
"Jeśli paść to przynajmniej po walce..."
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

raczej nie bo w żołądku zostaje naprawde krótko w przeciwieństwie do innych odżywek jak np carbo czy isostar
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
szefo141
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja znalazlem swietny odpowiednik Vitargo poznalem pewnego kolege ktory sprowadza odzywki z firmy SIS zapewne znawcy kolarstwa wiedza co to za firma wielu kolarzy korzysta z ich odzywek. Odzywki sa nastawione wlasnie na sporty wytrzymalosciowe. Bralem Vitargo i nie mowie ze dziala ale o wiele lepiej czuje sie wlasnie po odzywkach z SISa. Zawsze przed startem biore zela energetycznego wlasnie tej firmy i daje kopa. A na treningach pije odzywki wlasnie z tej firmy i o wiele lepiej sie czuje naprawde polecam REGO recovery w skaldzie jest bialko i weglowodany swietne po treningu na regeneracje. Sa takze same weglowodany nazywaja sie PSP22 Energy Sports Fuel,a takze weglowodany z elektrolitami GO Electrolyte. Ja juz nie uzywam Vitargo wole wlasnie odzywki z SISa.
qweasd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

izabelaaugustyniak pisze:Ja nie jestem producentem kisielu , ale producentem polskiego zamiennika Vitargo!!!, MILKOSHAKE SPORTS PROFESSIONAL stanowi idealny uzupełnienie węglowodanów po treningu, usprawnia pompę sodowo - potasową, zatrzymuje procesy kataboliczne - spróbujcie.

pozdrawiam

iza
z czystej ciekawosci musialem sprobowac i moja ocena jest bardzo pozytywna. a jesli chodzi o smak(truskawka) i cene to jest naprawde dobrze i z czystym sumieniem moge polecac :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ