MIMIK - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fajny wynik wybiegałeś. Gratulacje! Musieliśmy długo biec niedaleko siebie.
Monika
PKO
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piotrek, fajny nowy cel. Mam podobny, tzn. o takim myślałam, tylko ramy czasowe chyba sobie wydłużę :oczko:
Do końca lata powiedzmy.

Aha, i popraw sobie datę w ostatnim wpisie bo coś się poknociło i masz 1 kwietnia :hej:
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:Piotrek, fajny nowy cel. Mam podobny, tzn. o takim myślałam, tylko ramy czasowe chyba sobie wydłużę :oczko:
Do końca lata powiedzmy.

Aha, i popraw sobie datę w ostatnim wpisie bo coś się poknociło i masz 1 kwietnia :hej:

no to luziorek ;) ... znowu się nakręcimy na to bieganie :hej: .. cały czas myślę co sobie ułożyć, z pewnością skorzystam z tych planów, coś z nich wyciągnę, chodzi mi o interwały..

http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=306
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=423

..dodam do tego jakieś leśne crossy, zawody w górach... może się zgadamy na jakiś bieg koniec maja/czerwiec/lipiec ??.. Krzysiek (PATATAJEC) pewnie ma już ochotę coś pokazać na 10km :) , Marcin (bleez) właśnie mnie namawiał na biegi górskie..

dzięki, cały czas zapominam, chyba kogoś poproszę o smażenie ;d
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:Aha, i popraw sobie datę w ostatnim wpisie bo coś się poknociło i masz 1 kwietnia :hej:
Mówiłem dziadowi, to nie poprawił leniuch...
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mimik pisze: ... może się zgadamy na jakiś bieg koniec maja/czerwiec/lipiec ??.. Krzysiek (PATATAJEC) pewnie ma już ochotę coś pokazać na 10km :) , Marcin (bleez) właśnie mnie namawiał na biegi górskie..
Ja jestem zapisana na Festiwal Biegowy w Krynicy;) Zapraszam!
Pobiegnę tam w sztafecie maratońskiej i chyba dodatkowo 10km własnie. Zapisalam się tam też na Maraton, ale musze się wypisać :oczko: :hahaha:
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
mimik pisze: ... może się zgadamy na jakiś bieg koniec maja/czerwiec/lipiec ??.. Krzysiek (PATATAJEC) pewnie ma już ochotę coś pokazać na 10km :) , Marcin (bleez) właśnie mnie namawiał na biegi górskie..
Ja jestem zapisana na Festiwal Biegowy w Krynicy;) Zapraszam!
Pobiegnę tam w sztafecie maratońskiej i chyba dodatkowo 10km własnie. Zapisalam się tam też na Maraton, ale musze się wypisać :oczko: :hahaha:
Z biegów górskich to polecam bieg na górę Żar oraz bieg na szczyt Pilska. W tym roku na Pilsko się nie wybiorę bo wesele w rodzinie, ale polecam bardzo, niezły hardcore :D Na festiwal biegowy też się wybieram i biegnę 10km i może maraton, ale to się jeszcze okaże czy mi się będzie chciało.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurczę, Krynica fajne uzdrowisko, ojciec i rodzinka mojego ojca pochodzi z Wysowej, Żywiecczyznę tez lubię, byłem na Pilsku piechotą...

... będę się zastanawiał :) , bo ode mnie to trochę hektarów tam jechać i potem przebiec tylko 10km..
Awatar użytkownika
DeGie
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawsze możesz tam Mimixie pobiec :hejhej:
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki, spróbuje się za 10 lat jakiś ultra-maraton ;) :hej:

ty lepiej powiedz co u ciebie.. nie pochwaliłeś się nam, że zaliczyłeś półmaraton w Żywcu... nic nie piszesz, że trenujesz pod dychę... co?
Awatar użytkownika
DeGie
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Połóweczkie to niejako przy okazji i z ciekawości, bo ogólnie trenuję pod dyszkie. Niestety przez katastrofę, a później zatrucie pomieszały mi się plany startowe, ale nadrobi się :spoczko: Ale pisać się jakoś nie chce, bo za ciepło i w ogóle :spoko:
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mimik, moje zdanie jest takie: oczywiście możemy bardziej czy mniej koncentrować się na jakimś tam dystansie, wyznaczać sobie pośrednie cele itd., ale na naszym poziomie zaawansowania czy raczej jego braku, uważam, że nie ma co móżdżyć się żeby dobrać idealny plan. Przeciwnie, sądzę, że powinniśmy dbać by rozwijać się jak najbardziej wszechstronnie. Nie mówię, żeby jednocześnie trenować pod 100m i pod maraton, ale pod "biegi długie" jako takie już raczej można. Są różnice między środkami treningowymi pod 5 km i pod 42 ALE można przecież znaleźć złoty środek i trenować po to, by ogólnie lepiej biegać.
Jak widzę mamy podobne cele - 10 km poniżej 45 minut do końca czerwca i maraton na jesień (chociaż w mojej ocenie biegasz dużo lepiej niż ja na ten moment). Ja postanowiłem dbać o wszechstronny rozwój swojego biegania, nie skupiając się na poszczególnych dystansach, dużo zmieniać w treningach bazując na samopoczuciu i cieszyć się bieganiem w ogólności :hahaha:

Plany amerykańskie wg mnie są dobrą bazą - ja przeglądałem prawie wszystkie chyba plany z portalu, i po szczegółowej lekturze stwierdziłem, że lepiej dla mnie będzie zaczerpnąć ogólne zasady i podpasować je pod siebie, swoje bieżące samopoczucie i możliwości, pod moje możliwości czasowe i siłowe, niż realizować kropka w kropkę gotowy plan.
Gasper w którymś wątku pisał ostatnio, że on biegał dychę w 35 minut z samych wybiegań... Zatem nie jest tak, że jak nie zastosujesz idealnie dobranych akcentów to nie będzie progresu, szczególnie, że na razie chcemy biegać 45 a nie 35 :hej:

Może te moje przemyślenia przydadzą się Tobie... :usmiech:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki Qba

Masz pravdu... Nie ma co się jeszcze za bardzo rzucać jak ma się takie braki w rozwoju biegowym.. Trzeba się trochę rozwinąć popróbować nowych rzeczy , przyzwyczaić się do nich... Myślę, że ten plan może być niezły.. Sam nie chce wymyślać, bo nie mam doświadczenia... Ale zawsze będzie można coś sobie zmodyfikować...

pozdro ;)
Awatar użytkownika
przemekWCH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,

No to zostanę Twoim kibicem chyba... a jutro zadecyduję czy zastosować podobny plan do Twojego :)

Jestem również początkującym biegaczem :) Sobótkę i Kraków też mam za sobą :))

Pozdrawiam i progresu życzę.
Pozdrawiam

Przemek
VRC Runner !

Run4fun !!!
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wsparcie! :) I ja również Tobie życzę powodzonka!

Gratuluję tych dwóch biegów... Fajne były, co? :) Mam nadzieje, że się gdzieś tam kiedyś spotkamy na jakiś dolnośląskich zawodach.. Staniemy w szranki :hej:

Planik amerykański narazie spoko.. czuć że bodzcuje... jakiś bardzo ciężki nie jest, więc nie powinien zbyt mocno obciążać... Te interwały być może trochę zwolnię, nie ma co za bardzo machać szabelką... Ogólnie polecam spróbować... pozdro ;)
Awatar użytkownika
przemekWCH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ok. Cały tydzień gapiłem się te plany. I najbardziej w Twój i Twoje wyniki.

Przed chwilą szybka dyskusja z żoną i ze łzami w oczach oznajmiła, że mogę biegać 5x na tydzień :)))

No i teraz... Tak się zastanawiam nad tempem w poszczególnych środkach treningowych.

Ja w Krakowie uzyskałem czas 3:48:49 netto w tempie średnim 5:28. (Mogłem lepiej).
W Sobótce 1:45:59. (Tu był prawie max - ciemno w oczach na mecie).

HRmaxa mam 207.

Klepię w kalkulator McMilana i wychodzi mi:

E: 5:37 do 5:56 (Tutaj wyznacznikiem powinno być możliwość rozmowy w biegu czyli nie przekraczamy OWB1 zgadza się?)
L: 5:37 do 6:14 (Tu rozumiem, że w treningu powinno być tempo maratońskie? Ale aktualne czy te do którego zmierzamy?:))
T: 4:49 do 5:02 (Jakie powinno być tętno? Coś mi tutaj wolno wychodzi.... u Ciebie widzę szybko!:)
I: 4:29 do 4:39 (Speed Workouts long distance runners) - qrka jakoś wolno
Przebieżki: Jak ustaliłeś tempo ?:)

I jedno mnie zastanawia odnośnie Twojej realizacji (czasami nie traktuj tego jako uwagi:)).

W Maratonie poleciałeś 3:42 tak?

Zastanawia mnie Twoje niskie tempo na E. Bo chyba: Tempo maratońskie<L<E - tak powinno być?

Do poniedziałku na pewno coś wymyślę :)

A dzisiaj bieg na Chełmiec ! Szkoda, że Cię nie będzie :)
Pozdrawiam

Przemek
VRC Runner !

Run4fun !!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ