Qba Krause - komentarze
Moderator: infernal
- Tokioexpres
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: xx:xx
- Życiówka w maratonie: debiut 2010 !!!
Krótko i zwiężle - Gratulacja Quba !!
Pozdrowienia dla małżonki oraz maleństwa
Nowy cel - rozpieszczanie maleństwa
Pozdrowienia dla małżonki oraz maleństwa
Nowy cel - rozpieszczanie maleństwa
Victory ?? in Bearbeitung
- Alexia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Gratulacje dla całej Waszej trójki!
- makar
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:38:26
Qba!
Przede wszystkim GRATULACJE TATUSIU ! Całusy dla dzielnej Żony i cudnej Córeczki. Emilka.... śliczne imię.
Nie możesz mieszkać gdzies bliżej ?! Do Poznania to niestety nie dam rady jeździć, żeby śpiewać I znowu międzynarodowa kariera przejdzie mi koło nosa
Przede wszystkim GRATULACJE TATUSIU ! Całusy dla dzielnej Żony i cudnej Córeczki. Emilka.... śliczne imię.
Nie możesz mieszkać gdzies bliżej ?! Do Poznania to niestety nie dam rady jeździć, żeby śpiewać I znowu międzynarodowa kariera przejdzie mi koło nosa
-
- Zaprawiony W Bojach
Wielkie gratulacje.
Niech sie zdrowo chowa.
Niech sie zdrowo chowa.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pięknie Wam dziękuję, kochani. Ania i Emilka są już w domu, pora na pierwsze lekcje obsługi małej... Trzymajcie kciuki.
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
może już czas zmienić tytuł?
zdrówko
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
-
- Zaprawiony W Bojach
Prawda to. Adam, proszę zmień mi tytuł na Qba - 10 km poniżej 45 minut do końca czerwca.
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Tytuł bloga możesz zmienić sam edytując tytuł pierwszej wiadomości jaką umieściłeś w blogu.Qba Krause pisze:Prawda to. Adam, proszę zmień mi tytuł na Qba - 10 km poniżej 45 minut do końca czerwca.
Krzysiek
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Takiegoż posta tu napisałem i sam go skasowałem zauważając, że na przykład nie mogę zedytować swojego posta z dyskusji sprzed paru dni. D:
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
..........................Dokładny pomiar odległości.
.............Dziennik treningowy autorstwa Konrada Różyckiego, polecam wersję 1.1.
-
- Zaprawiony W Bojach
Buniek: tak zrobiłem, dziękuję za pomoc
Bleez: przepraszam, dopiero teraz doczytałem Twoje pytanie - tak, to nasze pierwsze dziecko
Bleez: przepraszam, dopiero teraz doczytałem Twoje pytanie - tak, to nasze pierwsze dziecko
- topcat
- Stary Wyga
Qba - trzymam kciuki za nowy cel w blogu - tym bardziej, ze mam podobny z tym ,że chciałbym go zamknąć w połowie czerwca, a później szykować się na maraton w Warszawie z celem pomiędzy 3.45.a 3.30 (choć taki pierwszy to zadebiutować ) W międzyczasie próba półmaratonu ze średnia prędkością 5.05-5.10 (a może się uda lepiej - życie zweryfikuje)
pozdrawiam
tc
pozdrawiam
tc
- Fladra
- Zaprawiony W Bojach
Jesli chodzi o przebiezki to nie jest ważne tempo ( ja biegam w podobnych, czasami ciut wolniej), ale technika.
Przebiezki powinno sie biegac na pelnym wypoczynku, czyli przerwa musi być na tyle długa aby ustabilizowac oddech i puls i kolejna pokonac na "świezo". Pomiedzy przebiezkami trucht (chyba tempo pomiedzy masz trochę za szybkie a samą przerwę za długą).
Przebiezki powinno się biegać "żwawo" jak pisze Skarzyński ale nie na 100% mozliwości ( nie ma to być sprint).
Chodzi o kontrolowanie ładnej techniki biegu - nogi i ręce oraz biodra
Przebiezki powinno sie biegac na pelnym wypoczynku, czyli przerwa musi być na tyle długa aby ustabilizowac oddech i puls i kolejna pokonac na "świezo". Pomiedzy przebiezkami trucht (chyba tempo pomiedzy masz trochę za szybkie a samą przerwę za długą).
Przebiezki powinno się biegać "żwawo" jak pisze Skarzyński ale nie na 100% mozliwości ( nie ma to być sprint).
Chodzi o kontrolowanie ładnej techniki biegu - nogi i ręce oraz biodra
Biegam bo Lubię Kraków
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
-
- Zaprawiony W Bojach
Hmm... Dzięki Flądra za komentarz - co do tempa przebieżek, to na pewno nie jest to max, nawet się zastanawiałem, czy jest wystarczająco szybko na przebieżki - nie czuję, by był to sprint. Rozumiem o co chodzi z techniką - zwrócę jeszcze większą uwagę na ten element, ale na pewno przydałoby się tu oko kogoś bardziej doświadczonego - postaram się z kimś skonsultować w tej kwestii. Co do przerwy - ustawiłem w Garminie 100 sekund tak na czuja, i na pewno nie była to przerwa wystarczająca, by całkowicie odpocząć, taka ledwie, by oddech uspokoić do 2-3, PRAWIE do 3-3. Jeżeli natomiast chodzi o tempo pomiędzy przebieżkami - rozumiem, że może być to wolniutki trucht, jeśli tego potrzeba by się uspokoić w miarę szybko przed następną?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2010, 18:08 przez Qba Krause, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomaszzz
- Zaprawiony W Bojach
Jak biegałem w klubie to przerwami pomiędzy przebieżkami był trucht w odwrotną do przebieżki stronę równą jej długości. I proszę nie używać określenia "świński trucht", bo niektórzy tak biegają na co dzień i mogą nie czuć się z tym dobrze.
Granicą wytrzymałości fizycznej jest granica twojej wytrzymałości psychicznej.