Qba Krause - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja bym przemyślał dobrze start w połówce na 2-3 tygodnie przed maratonem - nie chodzi o sam dystans nawet ile o podekscytowanie i adrenalinę związane ze startem, które każą Tobie dawać z siebie więcej niż na treningu - może to być duże obciążenie dla organizmu. Ja bym połówkę planował na 2 do półtora miesiąca przed maratonem, z tym, że zastrzegam, że nie mam dużej wiedzy i na Twoim miejscu zadałbym pytanie ekspertom na forum - ne pewno dobrze doradzą.

Ani przez chwilę do tej pory nie odczuwałem braku pulsometru - dzisiaj przyszedł do mnie Garmin Forerunner 205 - czyli 305 bez pulsometru... Z lektury forum i innych źródeł wynika, że im więcej i lepiej się biega, tym mniej patrzy się na pulsometr.

Polecam szczególnie mocno kalkulator McMillana i artykuł o przygotowaniach do startu wg szkoły amerykańskiej z naszego portalu - to są moje podstawowe narzędzia do planowania treningów, i jak do tej pory, sprawdzają się świetnie.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

...bo jestem wokalistą...
No pochwal się i napisz coś więcej :) Pozdro
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nic specjalnie wielkiego z punktu widzenia "kariery": śpiewam, teraz już tylko muzykę religijną (gospel), kiedyś trochę rozrywki również, ale szkoda mi teraz na to czasu. Prowadzę własny chór, śpiewam w drugim. Służę Szefowi :hej:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Nic specjalnie wielkiego z punktu widzenia "kariery": śpiewam, teraz już tylko muzykę religijną (gospel), kiedyś trochę rozrywki również, ale szkoda mi teraz na to czasu. Prowadzę własny chór, śpiewam w drugim. Służę Szefowi :hej:
Nie no, dla innych może nie, ale dla mnie to ciekawe. Jakbyś zechciał się kiedyś szczegółami podzielić to byłoby miło. Pozdro
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ma sprawy. Cokolwiek chcesz wiedzieć, pytaj :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No np chciałbym wiedzieć kogo konkretnie słuchasz, na kim się wzorujecie, sami tworzycie czy gracie muzykę innych....
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Okej, to konkretnie: gramy i cudze i własne (tzn. póki co moje, ale liczę na muzyków w tej kwestii). Cudze bo trzeba było od czegoś zacząć plus mieć jakiś wyjściowy repertuar plus w ramach ćwiczeń. Własne bo nie chcę grać cudzych - mamy wystarczająco wiele do powiedzenia jako MY, nasze pomysły muzyczne, to co nam gra w sercu, przesłanie które chcemy przekazać ludziom - jest tego na tyle dużo, że warto się skupić na tym. Chcę także by mój chór miał własny charakter, by nie kopiował innych, był wyrazisty.

Słucham przede wszystkim tego, co aktualnie jest na topie w Stanach, ale raczej nowocześniejszych rzeczy, bo na listach mieszają się płyty urban gospel, traditional gospel, southern gospel - wiele stylów. Moi ulubieni wykonawcy, którzy mnie inspirują, na których się wzoruję, i których słucham to Myron Butler, Tye Tribbett (tych dwóch przede wszystkim), także Kirk Franklin, Fred Hammond, Israel Houghton, Mary Mary.

Bleez, czy Ty interesujesz się gospel? Miałeś (masz) styczność z tą muzyką?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie mam specjalnie styczności. Kiedyś, ale to było bardzo dawno temu przyjaźniłem się z kolegą, który się tym fascynował i trochę razem słuchaliśmy. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie dlatego pytałem Ciebie o wykonawców, bo pewnie warto wrócić do starych czasów i coś sobie posłuchać. Dzięki bardzo za odpowiedź. Pozdro
Awatar użytkownika
Tokioexpres
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: xx:xx
Życiówka w maratonie: debiut 2010 !!!

Nieprzeczytany post

Co do startu przed maratonem to oczywiście termin może się jeszcze zmienić.
W pracy mam kilku kolegów, którzy już 2-3 raz startują wieć na pewno się podzielą doświadczeniem.
Przy pierwszej połówce adrenalina była nie powiem - ale druga i to w dodatku wśród znajomych myślę, że będzie łatwiej odebrana przez organizm i przez głowę niż ta pierwsza.

Na razie przechodzę z biegania do treningów - dość trzaskania Km - chce iść w jakość :)
Victory ?? in Bearbeitung :)
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z tym pulsometrem to IMHO błąd. Nikt Ci w końcu nie każe biegać z paskiem. Ale jeśli jednak zechcesz - to możesz.
Ja na przykład nie patrzę na pulsometr w czasie biegu - ale lubię sobie "po wszystkim" przeanalizować trening na spokojnie przed ekranem monitora.
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Nic specjalnie wielkiego z punktu widzenia "kariery": śpiewam, teraz już tylko muzykę religijną (gospel), kiedyś trochę rozrywki również, ale szkoda mi teraz na to czasu. Prowadzę własny chór, śpiewam w drugim. Służę Szefowi :hej:
Hej, Qba, a gdzie Ty mieszkasz i śpiewasz? Kiedyś chciałam zapisać się do chóru gospel, ale przyjmowali tylko do 16-go roku życia :bum: Czy przyjąłbyś do swojego chóru taką " ryczącą czterdziestkę"? :hejhej: :nowiesz:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Makar: W Poznaniu. Wszystko zależy, jak 40 ryczy :hej: , plus inne czynniki... Temat otwarty :-)
Balbuazar: sęk w tym, że ja już i tak za dużo analizuję, i łatwo mógłbym ulec pokusie zamknięcia się w świecie cyferek i wykresów. Nie chcę tego robić z mojego biegania, a węszę niebezpieczeństwo. Drugi sęk to 250 złotych, które musiałbym dołożyć. Nie stać mnie na to. Pomimo moich sęków bardzo dziękuję za opinię :taktak:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Gratuluję córki! :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Haha!!! Jaki szczęśliwy! No super! Gratulacje olbrzymie, tato Kubo!!!
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratulacje ;)
W końcu zrobiłeś coś sensownego a nie tylko bieganie i bieganie... ;PPPP

P.S. Z tymi sękami to jest coś na rzeczy - szczególnie ten drugi sęk do mnie przemawia.
ODPOWIEDZ