SILESIA MARATHON 2010

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W związku z przesyłanymi pytaniami pragnę poinformować, że punkty odżywcze będą ustawione na ok. 3,3 km, 7 km oraz 9,7 km pętli naszej trasy (pokonywanej czterokrotnie).
Własne odżywki (oddawane w biurze zawodów) będzie można opisać poszczególnymi punktami trasy.
Silesia Marathon - Twój bieg. Twoje zwycięstwo!
PKO
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:11
Życiówka w maratonie: 3:45:01
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja mam takie pytanie: czy wasyl albo fotomaraton.pl na zawodach się pojawią? chciałbym mieć ładne zdjęcie z debiutu z mety... :D
BIEGANIE TO MÓJ ŻYWIOŁ ::: www.marcinkargol.pl ::: Don't stop me now!
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

odpowiadając na pytanie - tak, na pewno zdjęcia z zawodów będą. Odnośnie przedstawionych wyżej firm to nie wykazały na razie chęci obsługi naszej imprezy, ale jesli nie te to może inna firma :-)

Komunikat:
Z uwagi na fakt, iż ilość chętnych na bezpłatny nocleg osiągnęła 100 osób w dniu dzisiejszym zamknęliśmy listę i możliwość rezerwacji bezpłatnego noclegu na sali gimnastycznej.
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

powazny pisze:mam nadzieję, że obecna trasa jest trasą lekką, łatwą i przyjemną? bo planuję debiut maratoński za miesiąc na silesii i zastanawiam się, czego mogę się spodziewać... :D
Powodzenia w debiucie, poważny:)
Zrobiliśmy sobie dziś trening na nowej trasie-przebiegliśmy jedną (z czterech) pętlę maratonu.
Jest bardziej płasko niż rok temu, powinno być przyjemnie. A czy łatwo?
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powodzenia w debiucie, poważny:)
Zrobiliśmy sobie dziś trening na nowej trasie-przebiegliśmy jedną (z czterech) pętlę maratonu.
Jest bardziej płasko niż rok temu, powinno być przyjemnie. A czy łatwo?
nie dziękuję:)
jeszcze 3 tygodnie, żeby się odpowiednio nastawić, ale już zapach maratonu unosi się u mnie w domu :)
w każdym razie jeżeli jest płasko, to wyrażam nadzieję, że 4h uda mi się przełamać :)

tak czytałem po innych forach, że mało 'turystycznie' atrakcyjna ta trasa jest, prawda to?
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

powazny pisze: tak czytałem po innych forach, że mało 'turystycznie' atrakcyjna ta trasa jest, prawda to?
Prawda, niestety...(moim zdaniem, oczywiście, bo "atrakcyjność" to rzecz względna) w zeszłym roku trasa prowadziła przez 3 śląskie miasta, była zróżnicowana i zaskakująca nawet dla mieszkańców.
Teraz biegamy cztery pętle w 3 dzielnicach...Ma to jednak i zalety: zwiedzanie zostawiamy sobie na inne okazje (polecam i zapraszam:) a 3 maja skupiamy się na biegu:)
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na liście startowej mamy już ponad 900 zawodników, liczymy że na starcie stanie przeszło 1.000 biegaczy.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziś przelalem pieniążki na konto zrobiłem przelew :)
Pytanko mam takie : jeśli biegnę półmaraton to biegnę 2pętle ?? bo maraton ma 4pętle tak ??:)
ciesze się na wyjazd do Katowic i spotkanie z wieloma osobami co nie których dawno już nie widziałem :(
więc do zobaczenia 2maja w Katowicach :-)
Awatar użytkownika
powazny
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

golon4 pisze: więc do zobaczenia 2maja w Katowicach :-)
już 2go będziesz biegł?:)

a ja mam kolejne pytanie, trasa faktycznie co 1 km oznaczona, czy będzie to w ten sposób, że załóżmy pierwsze 5 km co jeden oznaczone, a później tylko co piąty?
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

powazny pisze:
golon4 pisze: więc do zobaczenia 2maja w Katowicach :-)
już 2go będziesz biegł?:)

a ja mam kolejne pytanie, trasa faktycznie co 1 km oznaczona, czy będzie to w ten sposób, że załóżmy pierwsze 5 km co jeden oznaczone, a później tylko co piąty?
czytaj dobrze, pojawię się 2maja w Katowicach, a bieg jest 3maja przecież
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Golon, miło Cię będzie znów zobaczyć:)
Poważny, tak, każdy kilometr trasy będzie oznaczony.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:Golon, miło Cię będzie znów zobaczyć:)
Poważny, tak, każdy kilometr trasy będzie oznaczony.
Aga ja też się bardzo ciesze że się znowu spotkamy bo dawno się już nie widzieliśmy oj dawno :(
więc fajnie będzie się spotkać :-) szykuje się super weekend w Katowicach :) no i znów pobiegam w Katowicach :D
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam pytanie - czy wszystkie pętle są takie same czy może dwie będą krótsze, tzn. nie biegnie się po rondzie ale od razu skręca w Morcinka? Jak sobie obmierzyłem trasę to wyszła mi ok. 11 km 100 m. No i tak sobie wymysliłem, że może dwie pętle są po ~11,100 (tzn. 1 i 3 -cia) a dwie po 10 km (tzn. 2 i 4 -ta). Podejrzewam jednak, że to ja źle zmierzyłem trasę :ble:
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
silesiamarathon.pl
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:mam pytanie - czy wszystkie pętle są takie same czy może dwie będą krótsze, tzn. nie biegnie się po rondzie ale od razu skręca w Morcinka? Jak sobie obmierzyłem trasę to wyszła mi ok. 11 km 100 m. No i tak sobie wymysliłem, że może dwie pętle są po ~11,100 (tzn. 1 i 3 -cia) a dwie po 10 km (tzn. 2 i 4 -ta). Podejrzewam jednak, że to ja źle zmierzyłem trasę :ble:
Nie, wszystkie pętle będą równe - ale dopiero sobotnio/niedzielny atest zweryfikuje wszystkie nasze obliczenia. Na pewno trasa maratonu bedzie miała 42.195 metrów :-)

Pierwszy tysiąc biegaczy już się zarejestrował :-) może więc padnie zeszłoroczny rekord frekwencji?
hyundaii
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do organizatorów. Czy bedzie mozna gdzies kupic koszulke z Silesia Maraton, bo startuje z Nordicu a tam w pakiecie nie ma koszulki, a chciałbym miec pamiątke z tej imprezy ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ