SILESIA MARATHON 2010
- silesiamarathon.pl
- Wyga
W związku z przesyłanymi pytaniami pragnę poinformować, że punkty odżywcze będą ustawione na ok. 3,3 km, 7 km oraz 9,7 km pętli naszej trasy (pokonywanej czterokrotnie).
Własne odżywki (oddawane w biurze zawodów) będzie można opisać poszczególnymi punktami trasy.
Własne odżywki (oddawane w biurze zawodów) będzie można opisać poszczególnymi punktami trasy.
Silesia Marathon - Twój bieg. Twoje zwycięstwo!
- powazny
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:11
- Życiówka w maratonie: 3:45:01
- Kontakt:
a ja mam takie pytanie: czy wasyl albo fotomaraton.pl na zawodach się pojawią? chciałbym mieć ładne zdjęcie z debiutu z mety... :D
BIEGANIE TO MÓJ ŻYWIOŁ ::: www.marcinkargol.pl ::: Don't stop me now!
- silesiamarathon.pl
- Wyga
odpowiadając na pytanie - tak, na pewno zdjęcia z zawodów będą. Odnośnie przedstawionych wyżej firm to nie wykazały na razie chęci obsługi naszej imprezy, ale jesli nie te to może inna firma 
Komunikat:
Z uwagi na fakt, iż ilość chętnych na bezpłatny nocleg osiągnęła 100 osób w dniu dzisiejszym zamknęliśmy listę i możliwość rezerwacji bezpłatnego noclegu na sali gimnastycznej.

Komunikat:
Z uwagi na fakt, iż ilość chętnych na bezpłatny nocleg osiągnęła 100 osób w dniu dzisiejszym zamknęliśmy listę i możliwość rezerwacji bezpłatnego noclegu na sali gimnastycznej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Powodzenia w debiucie, poważny:)powazny pisze:mam nadzieję, że obecna trasa jest trasą lekką, łatwą i przyjemną? bo planuję debiut maratoński za miesiąc na silesii i zastanawiam się, czego mogę się spodziewać... :D
Zrobiliśmy sobie dziś trening na nowej trasie-przebiegliśmy jedną (z czterech) pętlę maratonu.
Jest bardziej płasko niż rok temu, powinno być przyjemnie. A czy łatwo?
- powazny
- Stary Wyga
- Kontakt:
nie dziękuję:)Powodzenia w debiucie, poważny:)
Zrobiliśmy sobie dziś trening na nowej trasie-przebiegliśmy jedną (z czterech) pętlę maratonu.
Jest bardziej płasko niż rok temu, powinno być przyjemnie. A czy łatwo?
jeszcze 3 tygodnie, żeby się odpowiednio nastawić, ale już zapach maratonu unosi się u mnie w domu

w każdym razie jeżeli jest płasko, to wyrażam nadzieję, że 4h uda mi się przełamać

tak czytałem po innych forach, że mało 'turystycznie' atrakcyjna ta trasa jest, prawda to?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Prawda, niestety...(moim zdaniem, oczywiście, bo "atrakcyjność" to rzecz względna) w zeszłym roku trasa prowadziła przez 3 śląskie miasta, była zróżnicowana i zaskakująca nawet dla mieszkańców.powazny pisze: tak czytałem po innych forach, że mało 'turystycznie' atrakcyjna ta trasa jest, prawda to?
Teraz biegamy cztery pętle w 3 dzielnicach...Ma to jednak i zalety: zwiedzanie zostawiamy sobie na inne okazje (polecam i zapraszam:) a 3 maja skupiamy się na biegu:)
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Na liście startowej mamy już ponad 900 zawodników, liczymy że na starcie stanie przeszło 1.000 biegaczy.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
Dziś przelalem pieniążki na konto zrobiłem przelew
Pytanko mam takie : jeśli biegnę półmaraton to biegnę 2pętle ?? bo maraton ma 4pętle tak ??:)
ciesze się na wyjazd do Katowic i spotkanie z wieloma osobami co nie których dawno już nie widziałem
więc do zobaczenia 2maja w Katowicach

Pytanko mam takie : jeśli biegnę półmaraton to biegnę 2pętle ?? bo maraton ma 4pętle tak ??:)
ciesze się na wyjazd do Katowic i spotkanie z wieloma osobami co nie których dawno już nie widziałem

więc do zobaczenia 2maja w Katowicach

- powazny
- Stary Wyga
- Kontakt:
już 2go będziesz biegł?:)golon4 pisze: więc do zobaczenia 2maja w Katowicach
a ja mam kolejne pytanie, trasa faktycznie co 1 km oznaczona, czy będzie to w ten sposób, że załóżmy pierwsze 5 km co jeden oznaczone, a później tylko co piąty?
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
czytaj dobrze, pojawię się 2maja w Katowicach, a bieg jest 3maja przecieżpowazny pisze:już 2go będziesz biegł?:)golon4 pisze: więc do zobaczenia 2maja w Katowicach
a ja mam kolejne pytanie, trasa faktycznie co 1 km oznaczona, czy będzie to w ten sposób, że załóżmy pierwsze 5 km co jeden oznaczone, a później tylko co piąty?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Golon, miło Cię będzie znów zobaczyć:)
Poważny, tak, każdy kilometr trasy będzie oznaczony.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Aga ja też się bardzo ciesze że się znowu spotkamy bo dawno się już nie widzieliśmy oj dawnoagnieszka_ pisze:Golon, miło Cię będzie znów zobaczyć:)

więc fajnie będzie się spotkać

- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
mam pytanie - czy wszystkie pętle są takie same czy może dwie będą krótsze, tzn. nie biegnie się po rondzie ale od razu skręca w Morcinka? Jak sobie obmierzyłem trasę to wyszła mi ok. 11 km 100 m. No i tak sobie wymysliłem, że może dwie pętle są po ~11,100 (tzn. 1 i 3 -cia) a dwie po 10 km (tzn. 2 i 4 -ta). Podejrzewam jednak, że to ja źle zmierzyłem trasę 

Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- silesiamarathon.pl
- Wyga
Nie, wszystkie pętle będą równe - ale dopiero sobotnio/niedzielny atest zweryfikuje wszystkie nasze obliczenia. Na pewno trasa maratonu bedzie miała 42.195 metrówjacuś pisze:mam pytanie - czy wszystkie pętle są takie same czy może dwie będą krótsze, tzn. nie biegnie się po rondzie ale od razu skręca w Morcinka? Jak sobie obmierzyłem trasę to wyszła mi ok. 11 km 100 m. No i tak sobie wymysliłem, że może dwie pętle są po ~11,100 (tzn. 1 i 3 -cia) a dwie po 10 km (tzn. 2 i 4 -ta). Podejrzewam jednak, że to ja źle zmierzyłem trasę

Pierwszy tysiąc biegaczy już się zarejestrował