"Debiutanci" po debiucie

Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trochę z opóźnieniem, ale również chciałem życzyć wszystkim Wesołych Świąt :)
PKO
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:
Bartess pisze: zajączka z wielkim worem
... znaczy się co? z przepukliną??? :hej:
Jasne, z przerostem gruczołów :ble:. Ateisto jeden ;-).
Wczoraj 12,3 km, dziś coś kolo 12,5 :-).
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie święta i okres poświąteczny to rozkwit biegania - w końcu. W sobotę ponad 33km BNP, i od tej soboty codziennie biegam. Wolne planuję dopiero na piątek. Forma odczuwalnie rośnie i samopoczucie takoż. DO Krakowa już mało czasu, ale mam nadzieję jeszcze trochę w stosunku do warszawskiej połówki polepszyć. Plan jest taki, żeby przebiec ten maraton w dobrej formie, poprawnie taktycznie i poćwiczyć bieganie na zawodach. Wynik będzie drugorzędny i pewnie w granicach 3:15-10
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

też polatałem przez wolne. Powoli się rozpędzam i zacząłem plan amerykański Nagora z małymi modyfikacjami i treningami pływacko-rowerowymi :-) JO coś czuje, że ci 3 h pęknie w Krakowie już nie bądź taki skromy :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piter82 - nie wyjdzie, nie mam szans, połówka 1:29, więc nie ma co czarować - ale i tak jestem zadowolony, fajnie się biega, zaraz wychodzę na 15 km w tym 10 km BC2
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakub Osina pisze:U Wynik będzie drugorzędny i pewnie w granicach 3:15-10
:szok: ...co ja bym dał za taki "drugorzędny" wynik! :hej:
Póki co to u mnie fatalnie. Od niedzieli męczyła mnie grypa żołądkowa, dzisiaj zaplanowałem sobie przynajmniej wolniutko 24 km, tak po 6 min/km. Skończyło się na 20 km i fatalnej formie po skończonym biegu. Planowałem biec po 5:50/km, wyszo mi po 5:40, teren trochę był pofałdowany i może przez to tak mi słabo poszło. Poza tym jak wybiegałem to było 6 stopni a jak kończyłem to już 15! Ta zmiana temperatury też zrobiła swoje.
W niedzielę połówka w Dąbrowie Górniczej, fajna trasa na życiówkę, bo generalnie z górki, ale będę zadowolony jak w 1:50 się zmieszczę. Za dwa tygodnie maraton w Krakowie.... zastanawiam się czy w ogóle jechać.. Masakra.. bolą mnie mięśnie, mam ogólnie dość! W tym roku 720 km w nogach. Jak w przyszłym tygodniu nie zaliczę przynajmniej 28 km to maraton chyba sobie odpuszczam.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Do dąbrowy też zamierzam dotrzeć... ale moje cele są zupełnie inne ;-) ja własnei dobiłem do 100km w tym roku rekreacyjnego truchtania... no i w dąbrowie po prostu będę chciał dotruchtać do mety i rozpocząć sezon startów ;-) może zmotywuje mnie to do bardziej regularnych treningów. Jak dla mnie to wszyscy się nieźle rozbiegaliście ;-) no ale nie mogę się dziwić... w końcu jak ja się opieprzałem... to wy tłukliście kilometry ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Weekend przebiegany. W sobotę wróciłem ze wspólnego z dwoma przyjaciółmi treningu i po śniadaniu włączyliśmy na chwilę tv, co zdarza się u mnie w domu nader rzadko... o czym po chwili się dowiedzieliśmy wiadomo. Bardzo nierealne to wszystko. Wczoraj miało być szybko - było wolno, 16,5km w tempie 5:24 ze śr hr 139. Do Krakowa poniżej 2 tygodni, jest moc - będzie fajnie.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

No ja wczoraj też ostatnie długie wybieganie przed Krakowem. 23,74 km w tempie 5:04/km. Siły wracaj, jestem optymistycznie nastawiony na ten maraton. W sobotę jeszcze na zakończenie tego tygodnia akcent w postaci zawodów, czyli 10km w biegu częstochowskim. Potem już odpoczynek i lekkie truchtanie. Pozdro
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj 27 km w jakieś 2:40, tempo wolniutkie ale wlaśnie na tym mi zależało, żeby tak właśnie biec, poza tym trasa dość pofałdowana, niektóre podbiegi naprawdę ostre. Za tydzień mam dwa warianty - albo jakieś 20 km albo "dycha" ale na maksa, jak na zawodach, raczej skłaniam się ku drugiej opcji, muszę jeszcze przejrzeć ostatnie treningi przed poprzednimi maratonami.
Co do samego maratonu to jednak jeszcze nie do końca jestem pewien czy pojadę...

tak na marginesie - to mój post nr 666...
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Wczoraj też sobie zrobiłem swój półmaraton. Pomału, ale fajnie. Po drodze parę konkretnych pdbiegów. Deszcz non-stop, ale jakoś nie przeszkadzał. Miałem lekkie obawy czy dam radę, bo sobie taką dość ciężką, jak na mnie, traskę wybrałem i takiego dystansu od ponad 5 m-cy nie pokonałem. Jacuś jak Ty piszesz tempo wolniutkie, to nie wiem jak ja mam swoje tempo określić ;-).
Oj nierelane, Jo, nierealne...
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj również miałem przedostanie dlugie bieganko przed CM.30km. 2,40h.Jakiś ten trening był inny.Pobiegłem do lasu zdala od ludzi,potrzebowałem samotności.
....Milcz albo powiedz coś takiego,co jest lepsze od milczenia......
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@fanx - nie za późno z tym długim wybieganiem?
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czy za póżno?robie 20 tygodniowy plan i po niedzielej 30 mam jeszcze w tym tygodniu,dziś 10km w tempie 90/95%już zresztą dziś zaliczone,jutro bumelka spacer z psem środa 22km w tempie 5,30" czwartek 3x5km w 25min z 5min,przerwą,piątek powtórka z niedzieli 30km w 5,50" sobota spacer z psem w niedziele 16km w 1;30h czyli 5.30"/km a następny tydzień przedstartowy już luzniutki około 40km we wszystkich zakresach.I niedzielka po 4,58min/km a na mecie 3;30h i wiktoria!!!
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam jutro 3 x 5 km po 21 min - zobaczymy jak to będzie. Długasa zrobiłem jednego - 3.04. - może za mało, ale nie ścigam się w tym maratonie.

Ktoś jeszcze oprócz naszej trójki (bleez, fanx, JO) leci z niniejszego wątku?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ