Początkujący ma problem...

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
amator95
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dopiero zaczynam moją przygodę z bieganiem. Przez 6 lat grałem w klubie piłkarskim więc fizycznie jestem dość mocny :) Moje pytanie tyczy się pory biegania , przy której mogę przybrać na masie mięśniowej i poprawić kondycję. Za każdą odpowiedź dziękuję :)
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

O jakiejkolwiek porze będziesz biegał Twoja kondycja będzie rosła. Im pora będzie dla Ciebie bardziej komfortowa tym częściej będziesz biegał to i efekty będą lepsze.

Jeżeli chodzi o przybranie masy mięśniowej od biegania to może być ciężko. Efekty są raczej odwrotne. Organizm pozbywa się "zbędnego" balastu, który musi dźwigać.
Krzysiek
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do biegania musisz dorzucić siłownie, idzie to w parze, znam kilka osób, które biegają i robią ćwiczenia "na masę". Kondycja ci się poprawi, zrzucisz tłuszcz, a masę mięśniową podbijesz ćw. powyżej 3 powtórzeń w jednej serii.
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

huberts pisze:Do biegania musisz dorzucić siłownie, idzie to w parze, znam kilka osób, które biegają i robią ćwiczenia "na masę". Kondycja ci się poprawi, zrzucisz tłuszcz, a masę mięśniową podbijesz ćw. powyżej 3 powtórzeń w jednej serii.
:hahaha:
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem twojej reakcji?
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
zydziorek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moze dlatego iż trzeba naprawde duzo jesc zeby miec na tyle dodatni bilans kaloryczny aby budowac mase miesniowa przy bieganiu
Moze dlatego iż nie da się jednoczesnie tracić tłuszczu a zyskiwać masy mięsniowej, coś trzeba wybrac:)
A mase faktycznie powyzej 3 powtorzen w serii, ok. 8-12:)
Blog Treningowy
--------------------------------------------------------------
Skomentuj Bloga

Obrazek
Awatar użytkownika
AlexG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam bieganie po południu. Po pierwsze, rano łatwiej o kontuzję z powodu nierozruszanych kończyn. Po drugie - w chłodniejsze dni ok. 12:00-15:00 jest najcieplej. Jeśli już biegasz rano, to upewnij się, że tego samego dnia przynajmniej trochę chodziłeś.

Co do "nabierania masy", to w bieganiu mija się raczej to z celem. Bieganie nie ma zbyt wiele wspólnego z ćwiczeniami izometrycznymi, powolnym pokonywaniem obciążenia itp., charakterystycznymi dla kulturystyki. Co najwyżej można mówić o trenowaniu trzech niezależnych składowych: wytrzymałości, szybkości i gibkości. I właśnie te ostatnie spróbuj zwiększać.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

AlexG pisze:Polecam bieganie po południu. Po pierwsze, rano łatwiej o kontuzję z powodu nierozruszanych kończyn. Po drugie - w chłodniejsze dni ok. 12:00-15:00 jest najcieplej.
Bezrobotny ? :bum:
Awatar użytkownika
AlexG
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bezrobotny ? :bum:
Gorzej - student... :hahaha:

Może z tą 15:00 to przesadziłem. Ale zimą nie biegałbym po 17:00, bo niekiedy są takie temperatury, że przyrodzenie zamarza :hej: .
Awatar użytkownika
Mr._Jerry
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co zabawne ja nieraz właśnie biegałem w takich minusowych ostro ..
No ale ubrałem na siebie z 100 kilo ubrań , krem , mp3 , no i było git po chwili biegu ;) .... :uuusmiech:
Obrazek

I wszystko wydaje się takie proste gdy idziesz ,oddech masz równy karabin zawieszony na ramieniu , czujesz zapach trawy ... Czujesz że możesz wszystko dla swoich braci ... - Sam tworzę własną legendę
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ