Ja na chwilę Was opuszczam życząc udanych treningów, a po powrocie mam nadzieję zastać wiosnę w pełni...
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Docent, Masz Ty łeb!Przemek_Docent pisze:Znowu będzie w telewizji, że niedźwiedzie grasują w Tatrach, ale pierwszy raz będzie o niedźwiedziach w goglach!
Yogi! pisze:Docent, Masz Ty łeb! Zwietrzyłem interes jak tu na ceprach dutków nacochrać: Opatentować niedźwiedzia w goglach i pozować do fotografii na Krupówkach. Tylko, że wpis patentowy niestety kosztowny. Musiałbym wiele razy dać się napstrykać. Eee, łatwo przyszło - łatwo poszło. Masz Ty łeb...Przemek_Docent pisze:Znowu będzie w telewizji, że niedźwiedzie grasują w Tatrach, ale pierwszy raz będzie o niedźwiedziach w goglach!
Kto to jest Florek?Yogi! pisze:Kurczę Florek, Emilka i ja nie będziemy
Ba! Zastrzyki w brzuch zakończyłemRenata pisze:Humory dopisują i słyszę radość w sercach. Tak trzymać.
Życzę wszystkim życiówek! Marzył mi się ten bieg od jesieni, ale życie, jak to życie, napisało inny scenariuszRenata pisze:Jeszcze tylko tydzień i wielkie święto biegowe na ulicach naszej stolycy![]()
Ehhh... Nie pobiegam jeszcze, oj nieRenata pisze:a za kolejny tydzień z okładem druga feta - marysińska, w naszym lesie. Ci co dadzą radę to niech przyjdą pobiec, a resztę zapraszam na spacer i kibicowanie (czytaj lizanie palców po sernikach i czekoladowych zającach wielkanocnych) oraz polewanie wbiegających na metę. Przyjęła się już nazwa imprezy organizowanej w poniedziałek wielkanocny - "SzaLana MaryŚka". W tym roku szaLejemy 5 kwietnia.
Też myślę nad tym. Florek - najprawdopodobniej był to spoufalony Florian.Gerard pisze:Kto to jest Florek?
W temacie...Florian, ten święty, to patron strażaków. Ale okazuje się, że nie tylko strażaków, ale i innych profesji, powiązanych w ten, czy inny sposób z ogniem: hutników, kominiarzy, garncarzy, piekarzy.Yogi! pisze:Też myślę nad tym. Florek - najprawdopodobniej był to spoufalony Florian.Gerard pisze:Kto to jest Florek?
W ogóle ma pecha, bo spoufalono go również na kilka innych sposobów, w wyrażeniach "cie florek", "o cie florek!", "flora maraton"...