bardzo tani pulsometr ;)

tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, mam zamiar kupić swój pierwszy pulsometr, i tu rodzi się pytanie. Czy warto pakować się w tego typu sprzęt?
http://allegro.pl/item949970222_zegarek ... model.html
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Vasics
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam coś takiego i nawet mierzy :bum: Pasek też wygodny. Ten medion też pewnie może być...
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a jaki masz dokładnie? ;) też typu allegro.pl? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Vasics
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mam pulsometr marki donnay. Wtedy to on kosztował jakieś dwadzieścia parę zł. Teraz widzę na alledrogo ponad pięćdziesiąt. Ten medion wygląda na nieco bardziej zaawansowany. Przynajmniej wyświetlacz zmieniony i stylistyka.
Mój chodzi juz z półtora roku i jest ok. Chociaż wiadomo - żadne tam cudo. + to wymienne tanie baterie.
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko na jego temat możesz poczytać na bzn w wątku "pulsometr za 25 złotych", czy jakoś tak.
Ogólnie, to na początek, do zaznajomienia się z bieganiem wg pulsu, to wg mnie jest bardzo dobry. Sam od takiego zaczynałem.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mój tani pulsometr powędrował do szuflady. Dlaczego? Biegałem z nim z 4 czy 6 tygodni. Na początku byłem przerażony wskazaniami, więc zwalniałem do założonych % HRmax wyliczonych wg kalkulatora i zweryfikowane pulsometrem próbą wysiłkową. Później stwierdziłem, że może jednak pobiegam z wyższym HR, bo tempo było przerażająco niskie. W końcu stwierdziłem, że nie biegam z pulsometrem, bo efektów nie było - biegło mi się dobrze, z średnim tempem, a urządzenie twierdziło że mam zwolnić. Na razie biegam wg oddechu, samopoczucia, czy jakby tego nie nazywać. Z chęcią sprawię sobie jakieś urządzenie, ale jeszcze nie teraz, bo jako początkujący jeszcze nie kombinuję zbytnio z treningami, a będzie to co najmniej Garmin FR305, który faktycznie będzie "trenerem", a nie hamulcem treningowym. Moje urządzenie to tani pulsometr z decathlonu.
MizunoFan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie. Miałem, a właściwie mam podobny problem. Z tym, że mój pulsometr bardzo tani nie był - kosztował 200zł, ale bardzo żałuję tego zakupu. Sigma PC 15, czyli pogromca czasu. w ciągu 3godzinnego treningu gubi sygnał na sumę 25 minut. To jest skandal.
stepow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MizunoFan pisze:No właśnie. Miałem, a właściwie mam podobny problem. Z tym, że mój pulsometr bardzo tani nie był - kosztował 200zł, ale bardzo żałuję tego zakupu. Sigma PC 15, czyli pogromca czasu. w ciągu 3godzinnego treningu gubi sygnał na sumę 25 minut. To jest skandal.
Może warto wymienić baterie na nowe?

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ja tylko dopiszę... że też zaczynałem przygodę z bieganiem od pulsometru za c.a. 30 PLN - "donnay" .. i poza tym, że miał SUPER nie intuicyjne menu.... i ustawienie czegokolwiek w trakcie treningu raczej mijało się z celem (trzeba było wrócić do domu i doczytać instrukcję) to świetnie się sprawował...

sygnał czasem gubił... trochę może częściej niż mój obecny fr305... ale był wystarczający.. do tego żeby nauczyć się biegać na prawdę wolno ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Vasics
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:ja tylko dopiszę... że też zaczynałem przygodę z bieganiem od pulsometru za c.a. 30 PLN - "donnay" .. i poza tym, że miał SUPER nie intuicyjne menu.... i ustawienie czegokolwiek w trakcie treningu raczej mijało się z celem (trzeba było wrócić do domu i doczytać instrukcję) to świetnie się sprawował...

sygnał czasem gubił... trochę może częściej niż mój obecny fr305... ale był wystarczający.. do tego żeby nauczyć się biegać na prawdę wolno ;-)
Mam bardzo podobne odczucia jak Ty, w związku z użytkowaniem donnaya. Generalnie biegałem/biegam bez pulsometru ale kiedy trzeba było zwolnić to sięgałem właśnie po niego, za każdym razem na nowo ucząc się jego obsługi :ojoj: Duży plus za to że... działał i działa do tej pory bez problemów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ