Początkujący z nadwagą - jakie buty?
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Z tego co ludzie piszą to w Warszawie nie ma większego problemu ze znalezieniem ścieżek parkowych do biegania 

-
- Dyskutant
Mam pytanie co do typu stopy na podstawie zużycia podeszwy. Jestem na etapie poszukiwania butów. Moje poprzednie starły mi się właśnie po zewnętrznej stronie stopy, i myślałem że jestm supinatorem. A tu jak widzę jest dokładnie na odwrótahmed pisze:Hmm , trudno powiedzieć , buty ścierają mi się po zewnętrznej stronie , najbardziej przy stopie , no to chyba jestem pronatorem .
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przestudiuj to http://bieganie.pl/?cat=20&id=952&show=1myszek pisze:Mam pytanie co do typu stopy na podstawie zużycia podeszwy. Jestem na etapie poszukiwania butów. Moje poprzednie starły mi się właśnie po zewnętrznej stronie stopy, i myślałem że jestm supinatorem. A tu jak widzę jest dokładnie na odwrótahmed pisze:Hmm , trudno powiedzieć , buty ścierają mi się po zewnętrznej stronie , najbardziej przy stopie , no to chyba jestem pronatorem .

-
- Dyskutant
OK Artur przeczytałem. Wg tego mam stopę supinującą, w praktyce buty zużywają mi się po zewnętrznej stronie stopy (staram się nie stawać na piętę podczas biegania i pięta nie jest prawie wogóle zużyta) ale też dalej nie rozumię dlaczego but pronatora zużywa się w ten sam sposób tzn po zewnętrznej stronie.