Czy przerwa w treningach jest czyms dobrym?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
javaff
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przykładowo jest dwóch zawodników(amatorów, trenujących cały rok) o identycznych możliwościach. Jeden i drugi rozpoczynają treningi w wieku 20lat. Pierwszy trenuje nieprzerwanie. Drugi w wieku 28lat robi sobie 4lata przerwy. Po czy w wieku 32 zaczyna znowu ostro trenować. Spotykają sie gdy maja lat 35 kto teoretycznie będzie lepszy ?:)
Czy taka przerwa jest korzystna czy wręcz przeciwnie?
PKO
RHCP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niekoniecznie ten trenujący cały czas musi byc lepszy. Zależy też jak trenuje. W ogóle, jeśli chodzi o przerwy, to nie jestem fanem przerw treningowych/roztrenowania w przypadku amatorów na poziomie średnim. Ja nie biegałem 8 dni i myślałem, że padnę. Po czterech latach to bym nie wrócił wcale :hej: Aha, jeszcze taka sprawa, że roztrenowanie może byc, ale aktywne, bo są tacy, co w ogóle leżą do góry brzuchem.

Inna sprawa, że czterech lat bez biegania bym nie wytrzymał :ojnie:
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stawiam na tego który biega ciągle, pod warunkiem że sie nie przetrenowuje;)
javaff
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RHCP pisze:= Po czterech latach to bym nie wrócił wcale :hej: Aha, jeszcze taka sprawa, że roztrenowanie może byc, ale aktywne, bo są tacy, co w ogóle leżą do góry brzuchem.
Myślałem o takich co lezą do góry brzuchem przez te 4lata.
nifares69
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jedno jest pewne -troszkę potrwa zanim powróci do dobrej formy.To który z nich będzie lepszy trudno powiedziec,większe szanse wg.mnie ma zawsze ten trenujący na bieżąco,ale są jeszcze predyspozycje indywidualne...
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]Obrazek[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ