Dlaczego półmaraton jest taki drogi?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dlatego że warto żeby wpisowe pokrywało chociaż 20 - 30 % kosztów organizacji imprezy
I dlatego że są osoby słabo czytające i mnożące niepotrzebnie wątki.
I dlatego że są osoby słabo czytające i mnożące niepotrzebnie wątki.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
nie ma przymusu startu - połówka w Warszawie nie jest jedyna, jest też wolny rynek i niektóre biegi poszły już tak dalego, że gwarantują start bez wpisowego ! Wystarczy poszukać i wcześniej sie zapisaćpogdan pisze:Przecież są to kolosalne pieniądzę które mnie na wstępie eliminują : (
poz
bogdan
Pozdrawiam
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A dlaczego jest taki dlugi?!? Przeciez to tez wyklucza spora grupe biegaczy!
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
A dlaczego jest tak wcześnie? Ja z formą szykuję się na 2016... Powinien być przełożony!
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
A dlaczego Półmaraton Warszawski jest w Warszawie, a nie np. w Milanówku żebym miała blisko? Powinien być przeniesiony.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a tak jest ale drogi ;(Svolken pisze:No i w ogóle dlaczego jest? Gdyby nie było, to wszyscy mieliby po równo, czyli g....
-
- Rozgrzewający Się
Cytując klasyka widzę że oglądanie Dr.House wzmogło o niektórych skrywane złoża sarkazmu.
Bieg pokaże czy podwyżka była dobrym krokiem,narazie patrząc na listę startową rewelacji nie ma.
Pewnie jak spora część osób jestem przeciwny opłacaniu kenijczyków i innych zawadowców kosztem powdyższenia opłaty startowej.
Zarówno ja jak i większość osob mających świra na punkcie biegania zapłaci,ale cena na pewno trochę odstraszy jak i sroga zima która spowodowała iż dużo amatorów nie ćwiczyło na śniegu.
Bieg pokaże czy podwyżka była dobrym krokiem,narazie patrząc na listę startową rewelacji nie ma.
Pewnie jak spora część osób jestem przeciwny opłacaniu kenijczyków i innych zawadowców kosztem powdyższenia opłaty startowej.
Zarówno ja jak i większość osob mających świra na punkcie biegania zapłaci,ale cena na pewno trochę odstraszy jak i sroga zima która spowodowała iż dużo amatorów nie ćwiczyło na śniegu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego wzmogło? Co to jest sarkazm? I o co chodzi z tym lekarzem? (pytam z ciekawoci nie mam telewizora).Sanders pisze:Cytując klasyka widzę że oglądanie Dr.House wzmogło o niektórych skrywane złoża sarkazmu.
Ja jestem za opłacaniem z mojej kasy zawodowców. Bo tak czy inaczej są opłacani z mojej kasy, a tak to przynajmniej zobaczę z daleka ich plecy i trzech na scenie. I dzięki temu że ich opłacam zapłacę niższe wpisowe.
- jaszczomb
- Zaprawiony W Bojach
Ścieżka Twoich myśli jest dla mnie chyba bardzo zakręcona.Wojtek W pisze:I dzięki temu że ich opłacam zapłacę niższe wpisowe.
Mój prosty umysł twierdzi że jak zapłacę małe wpisowe lub wcale to nie tylko pleców ale i śladu po zawodowcach nie zobaczę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli w ramach wpisowego nie opłacisz wyczynowców, zapłacisz wyższe wpisowe. A wyczynowcom zapłacisz kupując buty, stroje do biegania czy płacąc podatki. Wiec nie dość że stracisz na wpisowym, to świnie wyczynowcy i tak z ciebie zedrą, a zarobią na tym dodatkowo działacze i urzędasy. I nawet ich pleców na starcie nie zobaczysz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
chcesz powiedzieć, że te 3000 opłacających wpisowe zagwarantuje tańsze buty reszcie?Wojtek W pisze:Jeśli w ramach wpisowego nie opłacisz wyczynowców, zapłacisz wyższe wpisowe. A wyczynowcom zapłacisz kupując buty, stroje do biegania czy płacąc podatki. Wiec nie dość że stracisz na wpisowym, to świnie wyczynowcy i tak z ciebie zedrą, a zarobią na tym dodatkowo działacze i urzędasy. I nawet ich pleców na starcie nie zobaczysz.

nadal uważam, że 80 zł za bieg w Polsce to bardzo dużo i ludzie zaczną startować w takich drogich biegach raz na jakiś czas, żeby zaliczyć a popularność zdobędą biegi, gdzie wpisowe jest mniejsze albo jak to ostatnio jest w modzie - wcale go nie ma
Pozdrawiam