PATATAJEC - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Heheh :) biegaj 160 max przy takim podłożu ... to nierealne. Na wiosnę, jak nie będę latał po kostki w śniegu i jak ten śnieg nie będzie mi się usuwał spod nóg, to tak będzie... Zresztą - co mają powiedzieć Ci, którzy biegają a pulsometra nie używają. Biegają na czuja i nie znają dokładnych wartości HR... Myślę, że u nich czasem jest 160, czasem 170 a czasem 150 i nie poczują różnicy. Ja biegam z pulso, ale podczas biegania zupełnie na wskazania nie patrzę. Biegnę tak, żeby się nie przeforsować - na czuja. Wczoraj zresztą jest niemiarodajny ten mój bieg, ze względu na za ciepłe ubranie i cholerny śnieg, no i się zmachałem, ale tego było mi trzeba...

A, że jeszcze jestem świeżo po tej lekturce: http://marcin-lewandowski.pl/publikacje ... padac.html , to zupełnie mi nie przeszkadza, że tak pobiegłem :)
New Balance but biegowy
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W sprawie tętna, w ubiegłym tygodniu ustawiłam sobie alert tętna na 165 i próbowałam biegać. Średnia wyszło 5,39min/km. A sygnał alertu dyscyplinował bardzo.
Nasz treneiro mówi, że trening, który coś wnosi nie powinien kończyć się wyczerpaniem. Zwłaszcza teraz, kiedy warunki do biegania są niesprzyjające a do łapania kontuzji idealne.
Ale kiedy porównuję tempa Twoje, Mimika, Flądry, Alexii o innych szybszych nie wspomnę to i tak zielenieję z zazdrości i złości :taktak:
M.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moniś pisze: Ale kiedy porównuję tempa Twoje, Mimika, Flądry, Alexii o innych szybszych nie wspomnę to i tak zielenieję z zazdrości i złości :taktak:
Moniś, jak to? Przecież to ja zielenieję z zazdrości, jak patrzę na Twoje wyniki. I już się pogodziłam z tym, że jestem najsłabsza w tej naszej blogowej grupie, która biegnie Cracovia Marathon. Wy już dawno odpoczniecie na mecie, jak ja z trudem do niej dotrę. Ale może mi pokibicujecie :hej: .
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moniś pisze:W sprawie tętna, w ubiegłym tygodniu ustawiłam sobie alert tętna na 165 i próbowałam biegać. Średnia wyszło 5,39min/km. A sygnał alertu dyscyplinował bardzo.
Nasz treneiro mówi, że trening, który coś wnosi nie powinien kończyć się wyczerpaniem. Zwłaszcza teraz, kiedy warunki do biegania są niesprzyjające a do łapania kontuzji idealne.
Ale kiedy porównuję tempa Twoje, Mimika, Flądry, Alexii o innych szybszych nie wspomnę to i tak zielenieję z zazdrości i złości :taktak:
M.
Ja tak kiedyś sobie ustawiłem alarm na 75% hr max. To był najgorszy bieg w moim życiu i od tamtej pory nie ustawiam alarmów. Po prostu miałem zero przyjemności z biegu :), pikało co chwilę i mnie wkurzało niemiłosiernie, że muszę już stopować, kiedy nawet biec nie zacząłem... Wyczerpaniem nie nazwałbym tego stanu po niedzielnym treningu, byłem zmęczony dość mocno, ale nie wyczerpany :). Szczerze powiem, to też mnie denerwuje Mimik i Flądra z tymi tempami trochę :D, Natomiast Ty i Alexia zabijacie mnie kilometrażem...
Alexia pisze:Wy już dawno odpoczniecie na mecie, jak ja z trudem do niej dotrę. Ale może mi pokibicujecie :hej: .
Haha! O ile dobiegniemy!
Awatar użytkownika
Misiek109
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze: Haha! O ile dobiegniemy!

Patatajec jak nie ty to kto?
Wygrać i spocząć na laurach to klęska, przegrać i walczyć dalej to prawdziwe zwycięstwo.

Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Misiek109 pisze:
PATATAJEC pisze: Haha! O ile dobiegniemy!

Patatajec jak nie ty to kto?
Wszyscy, tylko nie ja - ostatnio mam spore wątpliwości, czy dam radę :)
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze: Szczerze powiem, to też mnie denerwuje Mimik i Flądra z tymi tempami trochę :D, Natomiast Ty i Alexia zabijacie mnie kilometrażem...

Haha! O ile dobiegniemy!
Patataj nie ściemniaj tempa masz chyba szybsze ode mnie :hejhej:
Ale pracuje nad tym, aby nie zaczłapać się na śmierć w tych warunkach.

Dziś śnieg jeszcze gorszy niż w niedzielę, bedzie siła biegowa.... muszę jeszcze rzucić okiem co my tam mamy w naszym planie.....
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja chcę już wiosnę.
Kup sobie narty to nie będziesz marudzić ;P

P.S. Ty...Ty...Ty... Belzebubie Ty ! Zgapiłeś ode mnie core-stability ! ;P

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Wszyscy, tylko nie ja - ostatnio mam spore wątpliwości, czy dam radę :)

ale podpierducha :hej: ... nie słuchajcie go :) , ściemnia Was jak nie wiem co... najpierw nas ugłaska, a potem pokaże pazurki ;)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:Patataj nie ściemniaj tempa masz chyba szybsze ode mnie :hejhej:
Sratytaty! Łykasz mnie jak chcesz - przynajmniej na śniegu!
Balbazuar pisze:Kup sobie narty to nie będziesz marudzić ;P

P.S. Ty...Ty...Ty... Belzebubie Ty ! Zgapiłeś ode mnie core-stability ! ;P

Pozdrawiam
Narty nie dla mnie - kaleczyłbym strasznie! A Ty co?!?! Twoje to core-stability?! Jużeś se przywłaszczył!? Cwaniaku jeden :hahaha: :oczko: Pozdro! :D
mimik pisze:ale podpierducha :hej: ... nie słuchajcie go :) , ściemnia Was jak nie wiem co... najpierw nas ugłaska, a potem pokaże pazurki ;)
Pazury, to akurat w bieganiu przeszkadzają! A treningi mówią same za siebie, kto tu rządzi... Ja na szarej końcówie gdzieś tam się pałętam z tymi swoimi girami nieszczęsnymi!
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

ponawiam apel, nie słuchajcie Patadżajca :) to jest element strategii, gra psychologiczna, na wykończenie i uśpienie przeciwnika :hej:

PATATAJEC pisze:... Przeczytałem komentarze u Mimika (BTW - fajnie, że kupiłeś Garniaka)
teraz to dopiero będzie wariactwo :) zajade się ...
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hłehłehłe, to też działa na moją korzyść, hłehłehłe
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

achilles poważna sprawa, może wprowadź sobie rozciąganie go przed i po biegu, szczególnie po.

Powodzenia
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki. Po biegu zawsze się rozciągam, ale przed bieganiem było od święta. Od następnego treningu solidna rozgrzewka przed bieganiem, tak abym czuł, że wszystko jest przygotowane.
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kiedyś, ktoś na tym forum wyśmiewał się z mojego kijka ha! Masuj mocno bo Wielki Post :hej:
Ale poważnie to śnieg pod elektrody, na pasku :orany: ja mam mniej higieniczny sposób, ślina :hej:
Pozdrowienia
Monika
ODPOWIEDZ