muzyka na treningu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ostatnio pierwszy raz w życiu miałem dłuuugie wybieganie. Trzy płyty "połknąłem". Portico Quartet (na koncercie w Hipnozie ktoś był?), Mouse on the Keys, Yagya... to tyle. Jak komuś nie chce się szukać, a gustuje to... jazz, elektronika itp. klimaty

Pozdrawiam
New Balance but biegowy
xwing
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:48:23

Nieprzeczytany post

Ja zaczynałem od muzyki (różnej ale "około" rockowej) a teraz w dużym stopniu przesiadłem się na audiobooki, czasem jak się wsłucham to ... kilometry mijają jak czas we śnie czyli nie wiadomo kiedy :) Czasem nawet zauważyłem że puls podczas takiego zamyślonego biegu wacha się o +/- 3-4 udeżenia od planowanego- czyli bieg jest dosyć równy jeśli chodzi o tempo.
Obecnie leci u mnie Hrabia Monte Christo - jest czego słuchać, 90 odcinków po ok. 30 minut (jestem na 64). Polecam.

A co do sprzętu to (polecam taki zestaw - mały, lekki i nie skomplikowany):
Słuchawki: Creative EP 630
Odtwarzacz MP3: Pentagram VANQUISH R SKIT

Biegałem w tym zestawie nawet przy -27 st i zestaw działał bez zarzutu a ładuję co jakieś 10-15 godz.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 16:52 przez xwing, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

te słuchowiska MIAŻDŻĄ!! zajebista sprawa... dziś zapuściłem topielc i Parszywy dublet... szybko czas leci i kilometry szczególnie parszywy dublet sie fajnie słuchało ciekawa historia
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

xwing pisze: A co do sprzętu to (polecam taki zestaw - mały, lekki i nie skomplikowany):
Słuchawki: Creative EP 630
nalezy uczciwie zaznaczyc ze creativy ep 630 maja tendencje do czestego wypadania podczas biegu pomimo stosowania roznej wielkosci gumek - u niektorych mutantow takich jaka ja - sluchawki same w sobie sa ok ale niestetety w moim wypadku nie zdaly zupelnie egzaminu i musialem kupic pmx80 sport II
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 17:11 przez barte, łącznie zmieniany 1 raz.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
xwing
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:48:23

Nieprzeczytany post

barte pisze:nalezy uczciwie zaznaczyc ze creativy ep 630 maja tendencje do czestego wypadania podczas biegu pomimo stosowania roznej wielkosci gumek - u niektorych mutantow takich jaka ja - sluchawki same w sobie sa ok ale niestetety w moim wypadku nie zdaly zupelnie egzaminu i musialem kupic pmx80 sport II
Masz rację te Creativ'y EP630 lubią wypadać z uszu (średnio muszę poprawiać raz na 1 km), przy czym po zmianie gumek na najmniejsze jest lepiej. Obecnie biegam w czapce lub opasce więc problem nie istnieje.
Natomiast na wiosnę będę musiał pomyśleć o czymś takim jak twoje Sennheiser'y ale to już inna klasa i półka cenowa. Domyślam się że jakość dźwięku jest b. dobra ?
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sennheiser'y sa w porzadku chociaz jakosc dzwieku jest chyba nieco gorsza od creativow gdzie bass jest glebszy - wynika to glownie z ich konstrukcji i sposobu "mocowania" w uchu. jesli natomiast chodzi o niewypadanie z ucha to chyba nie ma na rynku niczego bardziej stabilnego.

jesli chcesz bardziej wiarygodnej opinii odnosnie jakosci dzwieku pmx-ow to usmiechnij sie do PATATAJCA - on para sie muzyka wiec ma ucho wyczulone, no i ma te sluchawki
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.mikam.com.pl/sklep/images/img_mn/27096.jpg
zdecydowanie polecam ten typ sluchawek, nie ma szans zeby wypadly
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1->99% pisze:http://www.mikam.com.pl/sklep/images/img_mn/27096.jpg
hmmmm... jak dla mnie nie dokońca... ja kupiłem Creative EP-510 i okazały sie za duże i wypadały... tu trzeba patrzeć na rozmiar...(ale za te pieniądze nie ma sie co znowu spodziewać jakiejś rewelacji) pmx80 sport II wydają sie jednym z lepszych rozwiązań według mnie ;)
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Raul, tak sie sklada ze ja tez kupilem EP-510 z mysla o bieganiu bo moje EP-630 jak juz wczesniej pisalem wypadaly mi z uszu.
zgadzam sie z Toba ze EP-510 pomimo bardzo dobrych opinii w internecie okazaly sie kompletnym niewypalem - kiepska jakosc dzwieku, niestabilnosc, jakies takie za duze, ogolnie tandeta. trzecie podejscie to wlasnie pmx-y ktore wreszcie nie sprawiaja klopotow.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barte miałem to samo... teraz biegam z nokiowskimi od e71 i sprawdzają sie, nawet nie wypadają zbytnio...
Awatar użytkownika
mattx
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:
Nowego Behemotha nie słuchaj, biegając po lesie, w nocy - można się przestraszyć ;)
nie taki diabeł straszny jak go malują:D A Evangelion to świetna płyta:D
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mattx pisze:
PATATAJEC pisze:
Nowego Behemotha nie słuchaj, biegając po lesie, w nocy - można się przestraszyć ;)
;) wiem, wiem! fajne numery, czasem trochę oldschoolowe, ale tego było trzeba Behemothowi - więcej lasu.
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1->99% pisze:http://www.mikam.com.pl/sklep/images/img_mn/27096.jpg
Zgadzam się! Od zawsze używam tego typu słuchawek, bo wszelkie pchełki zawsze wypadają mi z uszu, a z tymi to i biegać i na rowerze jeździć mogę i nic.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:
mattx pisze:
PATATAJEC pisze:
;) wiem, wiem! fajne numery, czasem trochę oldschoolowe, ale tego było trzeba Behemothowi - więcej lasu.
No bez jaj :) Oldscholowe to jest THRONEUM, a Behemoth zabija czystością produkcji, precyzją, techniką i wyrachowaniem, w najlepszym tego słowa znaczeniu. Więcej w Evangelion Nile'a niż starej szkoły.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie mówię o produkcji, a o klimacie jaki wyzwala! Produkcja jest na najwyższym poziomie! Technicznie też świetnie, co nie zmienia faktu, że motywów jak w "He Who Breeds Pestilence", "Alas, Lord Is Upon Me", czy "Lucifer" nie znajdziesz na kilku ostatnich płytach, które to właśnie Nile przypominają bardziej niż Evangelion. Zresztą, mówiłem, że "trochę oldschoolowe", a Throneum zawsze było oldschoolowe, więc nie ma tu zastosowania :). Behemoth zrobił świetną płytę i powiedziałbym więcej, ale mi nie wypada.
ODPOWIEDZ