Zegarek biegowy (rzecz niezbedna czy przydatny gadżet?)
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Co sądzicie czy da sie obejść bez zegarka biegowego np Garmin Forerunner 60 (taki posiadam). Czy raczej bez takiego sprzętu jest trening mniej wydajny i ciężej go zaplanować? bo zastanawiam się czy takiemu zwykłemu biegaczowi jak np. Ja jest takie coś potrzebne...
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Osobiście uważam, że jest to niezbędna rzecz w przypadku treningu. Mówię o treningu biegowym oczywiście a nie "bieganiu". Ja bez swojej 305tki nigdzie się nie ruszam z prostego powodu. Mam naturalny talent do gubienia się wszędzie
A 305tka dzięki twojej aktualnej ścieżki świetnie pomaga wrócić po swoich śladach jak się zgubisz 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale chodzi wam także o pomiar tempa/dystansu, tak? No to ja uważam że jest zbędny, czas (stoper) wystarczy.
- Nom
- Stary Wyga
Zegarek biegowy (w sumie sam stoper) wystarczy. Zanim miałem Timex'a T5E231 korzystałem z najzwyklejszego stopera w nokii. Teraz sam zegarek mi wystarcza. Narazie chcę mieć radość z biegania 

-
- Dyskutant
Skoro już o zegarkach mowa czy ktos kto już ma pewne doswiadczenie mógłby mi podpowidzieć czy ten zegarek http://timex.pl/product_description.aspx?pid=305&id=14 byłby dobrym zakupem. Na allegro widziałem go w cenie 180zł a ja mam okazje go kupić za 160zł. Czy to dobry interes?
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
powtórzę to, co już kiedyś na tym forum napisałem:
masz tak się nauczyć trenować, żebyś żadnego zegarka nie potrzebował
/pulsometru,gps-u...etc/
ale to najczęściej trochę trwa.
zdrówko
/pulsometru,gps-u...etc/
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Mam inny-ale podobny model.Joystick pisze:Skoro już o zegarkach mowa czy ktos kto już ma pewne doswiadczenie mógłby mi podpowidzieć czy ten zegarek http://timex.pl/product_description.aspx?pid=305&id=14 byłby dobrym zakupem. Na allegro widziałem go w cenie 180zł a ja mam okazje go kupić za 160zł. Czy to dobry interes?
Minus
- szybko farba się ściera z zegarka
Plusy
+czytelny wyświetlacz
+efektowne podświetlenie, które można uruchomić intensywnym ruchem ręki
+bateria mi już trzyma 3 rok
+ na plus stoper i timer (nie wchodzę w szczegóły, bo co tu pisać o stoperze i timerze...)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ja dziś na bieg sylwestrowy zapomniałem stopera i nie było paniki - jednak ktoś mocno przywiązany do sprzętu, gps, pomiar tętna itd. mógłby czasami sie załamać i nie wystartować 
jakoś Bronkowi Malinowskiemu ani Kowolowi nie było to potrzebne a ich rekordy są już 30 lat

jakoś Bronkowi Malinowskiemu ani Kowolowi nie było to potrzebne a ich rekordy są już 30 lat
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
prawdę mówi zapomniał, na własne soczewki to widziałem, a i tak dobrze poleciałgasper pisze:ja dziś na bieg sylwestrowy zapomniałem stopera i nie było paniki - jednak ktoś mocno przywiązany do sprzętu, gps, pomiar tętna itd. mógłby czasami sie załamać i nie wystartować

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Zaprawiony W Bojach
Racja, ja przebiegałem przez rok bez żadnego zegarka, jednak z zegarkiem biegowym jest znacznie przyjemniej. Zawsze można sobie przycisnąć lap a w domu trochę poprzeliczać czas. Moim zdaniem ta otoczka jest równie ważna niż samo bieganie. Mnie to kręci i dodatkowo motywuje.russian, white russian pisze:powtórzę to, co już kiedyś na tym forum napisałem:
/pulsometru,gps-u...etc/
zdrówko
Joystick, nie chcę się powtarzać ani nie chcę być natrętny, ale pisałem Ci już w innym poście i podawałem Ci link do znacznie tańszego timexa Ironmana. Wg mnie szkoda kasy. W tamtym masz te same funkcje z 110% mniejsze pieniadze. Polecam Ci z czystym sumieniem. Używa go dwóch moich kumpli od trzech lat i nic innego nie chcą. Ja do nich dołączyłem i nie żałuję!Joystick pisze:Skoro już o zegarkach mowa czy ktos kto już ma pewne doswiadczenie mógłby mi podpowidzieć czy ten zegarek http://timex.pl/product_description.aspx?pid=305&id=14 byłby dobrym zakupem. Na allegro widziałem go w cenie 180zł a ja mam okazje go kupić za 160zł. Czy to dobry interes?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
Tak wiem i dziekuje ci za pomoc. Dziś właśnie podjołem decyzje i kupiłem zegarek który polecasz. Mam nadzieje że mi też bedzie sie dobrze sprawował.jumper pisze:Racja, ja przebiegałem przez rok bez żadnego zegarka, jednak z zegarkiem biegowym jest znacznie przyjemniej. Zawsze można sobie przycisnąć lap a w domu trochę poprzeliczać czas. Moim zdaniem ta otoczka jest równie ważna niż samo bieganie. Mnie to kręci i dodatkowo motywuje.russian, white russian pisze:powtórzę to, co już kiedyś na tym forum napisałem:
/pulsometru,gps-u...etc/
zdrówko
Joystick, nie chcę się powtarzać ani nie chcę być natrętny, ale pisałem Ci już w innym poście i podawałem Ci link do znacznie tańszego timexa Ironmana. Wg mnie szkoda kasy. W tamtym masz te same funkcje z 110% mniejsze pieniadze. Polecam Ci z czystym sumieniem. Używa go dwóch moich kumpli od trzech lat i nic innego nie chcą. Ja do nich dołączyłem i nie żałuję!Joystick pisze:Skoro już o zegarkach mowa czy ktos kto już ma pewne doswiadczenie mógłby mi podpowidzieć czy ten zegarek http://timex.pl/product_description.aspx?pid=305&id=14 byłby dobrym zakupem. Na allegro widziałem go w cenie 180zł a ja mam okazje go kupić za 160zł. Czy to dobry interes?
-
- Zaprawiony W Bojach
Będziesz zadowolony! Zwróć tylko uwagę jak będziesz wymieniał baterię lub zegarmistrz, aby sprężynka nie schowała się pod folię, którą jest opasana bateria, bo wtedy nie będzie dźwięku. Musi być ona na wierzchu i dotykać mębrany na wewnętrznej obudowie zegarka.Joystick pisze: Tak wiem i dziekuje ci za pomoc. Dziś właśnie podjołem decyzje i kupiłem zegarek który polecasz. Mam nadzieje że mi też bedzie sie dobrze sprawował.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Dyskutant
Dzięki za cenną uwagę. Powiem o tym zegarmistrzowi.jumper pisze:Będziesz zadowolony! Zwróć tylko uwagę jak będziesz wymieniał baterię lub zegarmistrz, aby sprężynka nie schowała się pod folię, którą jest opasana bateria, bo wtedy nie będzie dźwięku. Musi być ona na wierzchu i dotykać mębrany na wewnętrznej obudowie zegarka.Joystick pisze: Tak wiem i dziekuje ci za pomoc. Dziś właśnie podjołem decyzje i kupiłem zegarek który polecasz. Mam nadzieje że mi też bedzie sie dobrze sprawował.
-
- Zaprawiony W Bojach
I jak Joystick, kupiłeś? Zadowolony jesteś? Bo ja bardzo! Ostatnio myślałem, że szlag już trafił, jak się zapomniałem i wszedłem do wanny z wodą o temp. w jakiej Ślązacy kąpią dzieciJoystick pisze: Tak wiem i dziekuje ci za pomoc. Dziś właśnie podjąłem decyzje i kupiłem zegarek który polecasz. Mam nadzieje że mi też bedzie sie dobrze sprawował.

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Mój też dziś -15 przeżył 

Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)