Wodny odcisk stopy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam Serdecznie!
Proszę o odpowiedź na moje pytania:
1. Czy ta metoda jest skuteczna jasno wynika z niej z jakich butów mam korzystać?
2. Na czym robicie odcisk wodny stopy? Może to głupie pytanie ale nic za bardzo nie przychodzi mi do głowy na ręczniku, kartce ślady są w zasadzie niewidoczne macie jakieś domowe sposoby na
uzyskanie wyraźnego odcisku?
Proszę o odpowiedź na moje pytania:
1. Czy ta metoda jest skuteczna jasno wynika z niej z jakich butów mam korzystać?
2. Na czym robicie odcisk wodny stopy? Może to głupie pytanie ale nic za bardzo nie przychodzi mi do głowy na ręczniku, kartce ślady są w zasadzie niewidoczne macie jakieś domowe sposoby na
uzyskanie wyraźnego odcisku?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
Ta metoda pomaga dowiedzieć się jaką masz stope, i na kartce mi wyszło.
Domowych innych sposobów nie znam, ale jeżeli w twoim mieście jest sklep new balance to oni mają maszyne, która określi tobie typ stopy.
Domowych innych sposobów nie znam, ale jeżeli w twoim mieście jest sklep new balance to oni mają maszyne, która określi tobie typ stopy.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dobra spróbuje jeszcze raz zrobić zmoczę porządnie stopy i odcisnę na kartce zwykłej z zeszytu i kartce z drukarki mam nadzieję, że wyjdzie ok.
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
czasem w sklepach sportowych mają takie przyrządy do badania rodzaju stopy, bywają też takie elektroniczne na niektórych zawodach
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Jestem z małej wsi ale chyba zdecyduję się kiedyś jechać do jakiegoś porządnego sklepu, żeby sprawdzić typ stopy maszyna chyba sprawdzi to najlepiej.
W sklepach typu Decathlon są takie urządzenia?
W sklepach typu Decathlon są takie urządzenia?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie ma.Shades pisze:W sklepach typu Decathlon są takie urządzenia?
Odcisk stopy jest niejednoznaczny. No chyba, że masz ewidentne płaskostopie lub ewidetnie wydrążoną stopę.
Ewentualnie lekarz ortopeda jest w stanie Ci zbadać czy masz płaskostopie czy nie.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
kiedyś próbowałem robić odcisk wodny, ale zawsze był niedokładny bo woda gdzieś rozchodziła się po papierze na boki... lepiej by było nasmarowac stopę jakimś atramentem lub czymś podobnym, wtedy byłoby to dokladniejsze...
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Najlepiej nie robić odcisku na kartce zwykłego papieru, ale np na papierze do pakowania - jest ciemny i w miejscu kontaktu z wilgocią barwi się bardzo wyraźnie co widać na poniższym zdjęciumimik pisze:kiedyś próbowałem robić odcisk wodny, ale zawsze był niedokładny bo woda gdzieś rozchodziła się po papierze na boki... lepiej by było nasmarowac stopę jakimś atramentem lub czymś podobnym, wtedy byłoby to dokladniejsze...

Jednak jak już wyżej zostało napisane odcisk stopy nie mówi wystarczająco dużo. U mnie na odcisku wychodzi stopa neutralna, a brooks na swoich urządzeniach zdiagnozował mi pronację - szczególnie lewej stopy - co czuję dość wyraźnie w zbyt miękkich dla mojej wagi reebokach. Dlatego też obecnie czekają na mnie buty dla pronatorów (asics 2140).
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
u proktologa, ale popros o komplet badan
a na serio to u ortopedy jak sadze...

Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
dzieki ArturS za poradę... za niedługo będę się przymierzał do kupna nowych butów, bo w moich Nike Vomero zaczynają sie przecierać w zapiętkach... po tym jak wytarte sa moje podeszwy od biegania mam wątpliwości czy dalej jestem neutralem, napewno będę potrzebował zrobić sobie jakies dodatkowe testy..pozdro
- marek81
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:32
Swoje pierwsze buty kupowałem właśnie na podstawie odcisku stopy na takim małym sklepowym urządzeniu. Wyszła stopa neutralna. Po 200km kolana miałem tak zmasakrowane, ze prze kilka miesięcy nie byłem w stanie biegać. w praktyce wyszła pronacja lewej nogi oraz fakt, iż buty nie były robione do przenoszenia prawie 100kg żywego sadła. Drugą parę kupowałem samemu w oparciu o wiedzę z forum i jedynym mankamentem pozostała troszkę za duża waga
- butki się trochę za szybko wygniatają. Zanim pójdę kupić trzecią parę, odwiedzę wpierw jakiegoś dobrego ortopedę. Szkoda kolan, wydatek szybko się zwróci.