ubranko na temperaturę 0 do -10

00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trener mówił mi o koszuli flanelowej. Dokładniej, że zakładam 2 i nawet na dużym mrozie można biegać.
PKO
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

00jan pisze:Trener mówił mi o koszuli flanelowej. Dokładniej, że zakładam 2 i nawet na dużym mrozie można biegać.

Jeśli się nie pocisz to spoko. Jeśli jednak tak, jak większość tu piszących, to Ci może nieco zesztywnieć na mrozie, a w domu będziesz mógł pięknie prześledzić zjawisko sublimacji.
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Sam do tego sie nie stosuje ,pewnie jeszcze. Ale jak ktoś nie chce wydawać pieniedzy na dodatkowe ciuchy to ma już wersje gotową.
mikael1989
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam :) co sądzicie o tej bluzie tchibo na zimę:
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... kTo=Search
warta swojej ceny, czy polecacie coś innego ;]
Awatar użytkownika
waldekolsztyn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam.
Po dzisiejszym bieganiu zdecydowałem się podać mój sposób ubrania. Dół leginsy Tchibo, góra: koszulka termoaktywna( chyba, materiał poliamid), na to koszulka bawełniana na długi rękaw, na to cieniutka poliestrowa bluza. Koszt: leginsy 54,90( nowe), góra około 20 zł w "ciuchach". Czapka cienki polar 19 zł( nowa), rękawiczki (nowe) 3zł z dzianiny. Temperatura około -4 bez wiatru, dystans 15km w moim I zakresie 6min/km. Efekt rewelacyjny, plecy suche, pierwsza koszulka sucha, bawełna mokra, na zewnętrznej bluzie i czapce kropelki szronu.
W takim stroju z lekkimi modyfikacjami zamierzam przebiegać zimę. Należę do tych mocno się pocących. W "zapasie" mam jeszcze cieniutką kurtkę przeciwdeszczową, a może jeszcze coś upoluję.

pozdrawiam
M 50
42.2 km 3:45:28
21.1 km 1:37:28
15 km 1:09:02
Obrazek
Marek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mikael1989 pisze:witam :) co sądzicie o tej bluzie tchibo na zimę:
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... kTo=Search
warta swojej ceny, czy polecacie coś innego ;]
Mam tą bluzę. leginsy zresztą też. Ma zimę to się ona nie nadaje. Sprawdza się świetnie w warunkach jesieni, jak jest temp poniżej zera to robi się w niej za zimno. Przy niższych temperaturach używam bluzy kalenji isolate 2000. Jest znacznie cieplejsza.

W decathlonie są te bluzy po 99 zł. Można je kupić też na allegro ale dochodzi marża sprzedawcy i koszty przesyłki.
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hardyway pisze:Witam, jeśli chodzi o mnie to od -5 stosuje termoaktywną odzież Brubeck, na to zakładam cienką bawełnianą bluzkę z długim rękawem a na to cieplejszą bluzę.
Pozdrawiam.
Nie rozumiem po co zakladac bawelne na brubecka, wszystkie warstwy powinny byc oddychajace, wiec nie wiem po co ta bawelna czemu ona ma sluzyc.??
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

00jan pisze:Trener mówił mi o koszuli flanelowej. Dokładniej, że zakładam 2 i nawet na dużym mrozie można biegać.
Przeciez koszula flanelowa to bawelna tylko ze ciut grubsz niz tshirt'
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
Awatar użytkownika
AkitaInu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Z racji tej, że moja przygoda z bieganiem zaczęła się niedawno to zimą biegam pierwszy raz.

Co posiadam i w czym biegam:
1. bielizna Brubeck
2. bluza KALENJI Isolate 2000
3. spodnie od dresu z Fila - punkty lotos
4. bluza dresowa Fila - punkty lotos
5. czapka Tchibo

Na chwilę obecną bluzy od dresu nie zakładałem, dzisiaj to zrobię.
W legginsy nie inwestowałem z bardzo prostej przyczyny, gdyż obwody mi spadają. W pasie ubyło mi 13 cm, a biodrach 9 cm. Poza tym wszędzie na minus od 0,5 cm do 1 cm.
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
Myślę, że poniżej -5 bez bluzy typu isolate 2000 się nie obejdzie.
Awatar użytkownika
pattom_72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

gores87 pisze:moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
Ja biegam w:
KALENJI T-Shirt Deefuz 1000
KALENJI Bluza z dł. ręk. Isolate 2000
KALENJI Legginsy Isolate 2000
to generalnie wystarcza do 0 stopni. Poniżej zera (-4) zakładam Wiatrówka Rockrider 5.
Teraz chyba będę kupował bieliznę termoaktywną jak temperatura spadnie jeszcze bardziej.
Oczywiście czapka i rękawiczki konieczne :)
pattom
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pattom_72 pisze:
Ja biegam w:
KALENJI T-Shirt Deefuz 1000
KALENJI Bluza z dł. ręk. Isolate 2000
KALENJI Legginsy Isolate 2000
to generalnie wystarcza do 0 stopni. Poniżej zera (-4) zakładam Wiatrówka Rockrider 5.
Teraz chyba będę kupował bieliznę termoaktywną jak temperatura spadnie jeszcze bardziej.
Oczywiście czapka i rękawiczki konieczne :)
Mam podobny komplet. Te legginsy poniżej 0 stopni moim zdaniem nie wystarczają - jak zawieje to ciągnie po stawach. Przez to kupiłem dodatkowo komplet bielizny termo ze stoora. Nie wiem co to będzie jak będzie -8, czy mniej :orany: Zdaje się, że dzisiaj się przekonam.
Awatar użytkownika
pattom_72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ArturS pisze: Mam podobny komplet. Te legginsy poniżej 0 stopni moim zdaniem nie wystarczają - jak zawieje to ciągnie po stawach. Przez to kupiłem dodatkowo komplet bielizny termo ze stoora. Nie wiem co to będzie jak będzie -8, czy mniej :orany: Zdaje się, że dzisiaj się przekonam.
No właśnie nie wiem czy bielizna pod to wszystko wystarczy i będzie ciepło :)
Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie ?
pattom
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dodatkowo na większe mrozy myślę nad spodniami dresowymi - gdzieś na forum był link do takich całkiem nie drogich (100-130zł) z wiązaniem poniżej kolan. Wydaje mi się, że przy długim i powolnym wybieganiu legginsy+kalesony to będzie za mało.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ