ubranko na temperaturę 0 do -10
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
00jan pisze:Trener mówił mi o koszuli flanelowej. Dokładniej, że zakładam 2 i nawet na dużym mrozie można biegać.
Jeśli się nie pocisz to spoko. Jeśli jednak tak, jak większość tu piszących, to Ci może nieco zesztywnieć na mrozie, a w domu będziesz mógł pięknie prześledzić zjawisko sublimacji.
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
-
- Rozgrzewający Się
witam
co sądzicie o tej bluzie tchibo na zimę:
http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.e ... kTo=Search
warta swojej ceny, czy polecacie coś innego ;]

- waldekolsztyn
- Wyga
Witam.
Po dzisiejszym bieganiu zdecydowałem się podać mój sposób ubrania. Dół leginsy Tchibo, góra: koszulka termoaktywna( chyba, materiał poliamid), na to koszulka bawełniana na długi rękaw, na to cieniutka poliestrowa bluza. Koszt: leginsy 54,90( nowe), góra około 20 zł w "ciuchach". Czapka cienki polar 19 zł( nowa), rękawiczki (nowe) 3zł z dzianiny. Temperatura około -4 bez wiatru, dystans 15km w moim I zakresie 6min/km. Efekt rewelacyjny, plecy suche, pierwsza koszulka sucha, bawełna mokra, na zewnętrznej bluzie i czapce kropelki szronu.
W takim stroju z lekkimi modyfikacjami zamierzam przebiegać zimę. Należę do tych mocno się pocących. W "zapasie" mam jeszcze cieniutką kurtkę przeciwdeszczową, a może jeszcze coś upoluję.
pozdrawiam
Po dzisiejszym bieganiu zdecydowałem się podać mój sposób ubrania. Dół leginsy Tchibo, góra: koszulka termoaktywna( chyba, materiał poliamid), na to koszulka bawełniana na długi rękaw, na to cieniutka poliestrowa bluza. Koszt: leginsy 54,90( nowe), góra około 20 zł w "ciuchach". Czapka cienki polar 19 zł( nowa), rękawiczki (nowe) 3zł z dzianiny. Temperatura około -4 bez wiatru, dystans 15km w moim I zakresie 6min/km. Efekt rewelacyjny, plecy suche, pierwsza koszulka sucha, bawełna mokra, na zewnętrznej bluzie i czapce kropelki szronu.
W takim stroju z lekkimi modyfikacjami zamierzam przebiegać zimę. Należę do tych mocno się pocących. W "zapasie" mam jeszcze cieniutką kurtkę przeciwdeszczową, a może jeszcze coś upoluję.
pozdrawiam
-
- Wyga
Mam tą bluzę. leginsy zresztą też. Ma zimę to się ona nie nadaje. Sprawdza się świetnie w warunkach jesieni, jak jest temp poniżej zera to robi się w niej za zimno. Przy niższych temperaturach używam bluzy kalenji isolate 2000. Jest znacznie cieplejsza.mikael1989 pisze:witamco sądzicie o tej bluzie tchibo na zimę:
W decathlonie są te bluzy po 99 zł. Można je kupić też na allegro ale dochodzi marża sprzedawcy i koszty przesyłki.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie rozumiem po co zakladac bawelne na brubecka, wszystkie warstwy powinny byc oddychajace, wiec nie wiem po co ta bawelna czemu ona ma sluzyc.??hardyway pisze:Witam, jeśli chodzi o mnie to od -5 stosuje termoaktywną odzież Brubeck, na to zakładam cienką bawełnianą bluzkę z długim rękawem a na to cieplejszą bluzę.
Pozdrawiam.
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przeciez koszula flanelowa to bawelna tylko ze ciut grubsz niz tshirt'00jan pisze:Trener mówił mi o koszuli flanelowej. Dokładniej, że zakładam 2 i nawet na dużym mrozie można biegać.
pzdr
andrzej/gdy
- AkitaInu
- Stary Wyga
Z racji tej, że moja przygoda z bieganiem zaczęła się niedawno to zimą biegam pierwszy raz.
Co posiadam i w czym biegam:
1. bielizna Brubeck
2. bluza KALENJI Isolate 2000
3. spodnie od dresu z Fila - punkty lotos
4. bluza dresowa Fila - punkty lotos
5. czapka Tchibo
Na chwilę obecną bluzy od dresu nie zakładałem, dzisiaj to zrobię.
W legginsy nie inwestowałem z bardzo prostej przyczyny, gdyż obwody mi spadają. W pasie ubyło mi 13 cm, a biodrach 9 cm. Poza tym wszędzie na minus od 0,5 cm do 1 cm.
Co posiadam i w czym biegam:
1. bielizna Brubeck
2. bluza KALENJI Isolate 2000
3. spodnie od dresu z Fila - punkty lotos
4. bluza dresowa Fila - punkty lotos
5. czapka Tchibo
Na chwilę obecną bluzy od dresu nie zakładałem, dzisiaj to zrobię.
W legginsy nie inwestowałem z bardzo prostej przyczyny, gdyż obwody mi spadają. W pasie ubyło mi 13 cm, a biodrach 9 cm. Poza tym wszędzie na minus od 0,5 cm do 1 cm.
- gores87
- Zaprawiony W Bojach
moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Myślę, że poniżej -5 bez bluzy typu isolate 2000 się nie obejdzie.gores87 pisze:moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
- pattom_72
- Rozgrzewający Się
Ja biegam w:gores87 pisze:moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
KALENJI T-Shirt Deefuz 1000
KALENJI Bluza z dł. ręk. Isolate 2000
KALENJI Legginsy Isolate 2000
to generalnie wystarcza do 0 stopni. Poniżej zera (-4) zakładam Wiatrówka Rockrider 5.
Teraz chyba będę kupował bieliznę termoaktywną jak temperatura spadnie jeszcze bardziej.
Oczywiście czapka i rękawiczki konieczne

pattom
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mam podobny komplet. Te legginsy poniżej 0 stopni moim zdaniem nie wystarczają - jak zawieje to ciągnie po stawach. Przez to kupiłem dodatkowo komplet bielizny termo ze stoora. Nie wiem co to będzie jak będzie -8, czy mniejpattom_72 pisze:Ja biegam w:gores87 pisze:moja garderoba to: koszulka na krotki rekaw kalenji, koszulka na dlugi rekaw(kupowana jako bielizna) i wiatrowka kalenji, gietry od bielizny termoaktywnej i spodnie od dresow. I moje pytanie jest nastepujace. Czy w takim zestawie uda mi sie "przebiec" zime? czy napisac list do św. Mikolaja o bluze kalenji np 2000? pozdrawiam
KALENJI T-Shirt Deefuz 1000
KALENJI Bluza z dł. ręk. Isolate 2000
KALENJI Legginsy Isolate 2000
to generalnie wystarcza do 0 stopni. Poniżej zera (-4) zakładam Wiatrówka Rockrider 5.
Teraz chyba będę kupował bieliznę termoaktywną jak temperatura spadnie jeszcze bardziej.
Oczywiście czapka i rękawiczki konieczne

- pattom_72
- Rozgrzewający Się
No właśnie nie wiem czy bielizna pod to wszystko wystarczy i będzie ciepłoArturS pisze: Mam podobny komplet. Te legginsy poniżej 0 stopni moim zdaniem nie wystarczają - jak zawieje to ciągnie po stawach. Przez to kupiłem dodatkowo komplet bielizny termo ze stoora. Nie wiem co to będzie jak będzie -8, czy mniejZdaje się, że dzisiaj się przekonam.

Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie ?
pattom
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dodatkowo na większe mrozy myślę nad spodniami dresowymi - gdzieś na forum był link do takich całkiem nie drogich (100-130zł) z wiązaniem poniżej kolan. Wydaje mi się, że przy długim i powolnym wybieganiu legginsy+kalesony to będzie za mało.