Pan się myli panie prezydencie .....

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

DeeL pisze:
Szwajcaria, Norwegia, Islandia i kilka malutkich (na zachód od nas) nie są i mają się całkiem dobrze

-
Zanim mnie ktoś nie poprawi, to lepiej jeżeli sam to zrobię :hahaha:

Dobra koniunktura Islandii, to obecnie wspomnienia.

-
PKO
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Norwegi nie potrzebuje Unii. Spory kraj ze złożem ropy naftowej i z małą liczbą ludności. Pamiętam jak W roku 1989 pracowałem w Norwegii to już wtedy sklepy zamykano w piątek po południu a w wekend cokolwiem możnabyło kupić tylko na stacjach paliw. Prawie każdy Norweg ma za miastem kawałeczek własnej ziemi w lesie z wybudowaną piękną chytrą a wokół przepiękne strumienie i rzeki z łososiami. Przepiękny, czysty kraj, który bez trudu utrzyma się z turystyki! Pytam - po co im Unia?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jumper pisze:http://wiadomosci.onet.pl/2089145,11,se ... ,item.html

Jeszcze Polska nie zginęła! :ble:
Uciekasz od tematu.

Rozmowa wcześniej toczyła się na temat usuwania z pasa drogowego reklam i krzyży, które zagrażają bezpieczeństwu kierowców.

Z tego co zrozumiałem, na miejsce każdego krzyża usuniętego z pasa drogowego zamierzasz postawić trzy następne. Mam tylko wątpliwość: sprayem to zamierzasz pomalować samochód służb usuwających te reklamy i krzyże czy może Policji, która będzie musiała eskortować tak kontrowersyjne usuwania znaków religijnych?

Z tego miejsca to już tylko krok od fanatyzmu religijnego prezentowanego przez niektóre prądy islamu.
:) Tomek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

td0 pisze:

Uciekasz od tematu.

Rozmowa wcześniej toczyła się na temat usuwania z pasa drogowego reklam i krzyży, które zagrażają bezpieczeństwu kierowców.

Z tego co zrozumiałem, na miejsce każdego krzyża usuniętego z pasa drogowego zamierzasz postawić trzy następne. Mam tylko wątpliwość: sprayem to zamierzasz pomalować samochód służb usuwających te reklamy i krzyże czy może Policji, która będzie musiała eskortować tak kontrowersyjne usuwania znaków religijnych?

Z tego miejsca to już tylko krok od fanatyzmu religijnego prezentowanego przez niektóre prądy islamu.
Nie uciekam. Rozmowa zboczyła na ten temat. Wcześniej toczyła się na temat usuwania krzyży ze szkół, instytucji państwowych itp.. i o takie miejsca mi chodziło. Stawianie krzyży w miejscach wypadków uważam za pewną fanaberię, choć w jakimś tam stopniu spełniają rolę edukacyjną. Przynajmniej ja widząc takie miejsca spuszczam nogę z gazu. A nie dziwię się, że ściągają gdyż w niektórych miejscach to już prawie całe nagrobki stoją i to dość gęsto. W zwykłym koszeniu trawy to przeszkadza. Ściągną a ludzie i tak znajdą jakiś sposób aby takie miejsca zaznaczyć..dziwić się?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

He he, równie skutecznie mogą sobie uchwalić, że w grudniu ma nie padać śnieg ani deszcz - taki sam skutek to odniesie. Przestali by się wydurniać i zajęli konkretnymi sprawami, a nie uchwalają coś co i tak nie ma żadnego znaczenia prawnego. Własnie Polska zginie, jak będą tak rządzić.
Awatar użytkownika
Erelen
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fotman pisze: Gratuluję dobrego samopoczucia Tobie i twoim wykładowcom. :lalala:

Ciebie rozumiem, jak się jest młodym, to wszystko wydaje się proste i oczywiste. Człowiek młody nie jest w stanie dostrzec praw rządzących tym światem- prawo młodzieńczego idealizmu.

Wykładowców też rozumiem. Przecież nie mogą się przyznać, że uczą czegoś czego sami do końca nie zgłębili.

Gdyby prawo konstytucyjne było takie proste, to po co istnieliby specjaliści od wąskich zakresów tego prawa? Bo przecież zapisy TL to rodzaj konstytucji UE.

Konstyucja, która liczy 700 stron- przecież to są wielkie jaja.... :nienie: :bum:
Konstytucja nie liczy 700 stron, bo to nie jest konstytucja. 700 stron to ona ma, bo to są zmiany, które są wnoszone do już istniejących traktatów założycielskich. Dlatego nie czyta się Traktatu Lizbońskiego, a Traktat ustanawiający Wspólnoty Europejskie czy Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej.

Co do moich wykładowców też się nie martw, prokuratorzy w stanie spoczynku, były sędzia Sądu Najwyższego czy osoby które tworzę ekspertyzy dla rządu polskiego lub Unii Europejskiej. Nie mają kompleksów, aby się przyznać, że czegoś nie wiedzą. Widocznie jedynie Ty jesteś omnibusem. Gratuluję.

Odnośnie krzyży w szkole, to według prawa polskiego, mogą się one znajdować tylko w sali od religii lub być ruchome, jeśli takowej nie ma :) W wypadku urzędów publicznych, jest zakaz wieszania krzyży. Ustawa uchwalona jeszcze za SLD. Decyzja Trybunału Sprawiedliwości w żaden sposób się nas nie tyczyła, więc nie wiem po co zaraz ta obrona krzyży (ciekawe, czy jakby zaczęli wieszać odwrócone krzyże w urzędach i szkołach, czy inne znaki satanistyczne, to nikt by nie protestował bo mamy wolność religijną).
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Erelen pisze: Decyzja Trybunału Sprawiedliwości w żaden sposób się nas nie tyczyła, więc nie wiem po co zaraz ta obrona krzyży (ciekawe, czy jakby zaczęli wieszać odwrócone krzyże w urzędach i szkołach, czy inne znaki satanistyczne, to nikt by nie protestował bo mamy wolność religijną).
Erlelen, oczywiście że ludzie by protestowali i to byłby bardzo zdrowy odruch! Porównanie przez Ciebie znaku krzyża i odwróconego krzyża to nieporozumienie! Dystkutowaliśmy już o tym:
jumper pisze: Odwrócony krzyż absolutnie NIE, gdyż to symbol satanizmu czyli sekty a sekty są antyspołeczne to także antypaństwowe.[/i]
Sejm nie bez przyczyny odniósl się do decyzji Trybunału Sprawiedliwości. Wystąpienie do rządu o wydanie rozporządzenia nakazującego usunięcie krzyży z polskich szkół zapowiedziała w połowie listopada posłanka do Parlamentu Europejskiego Joanna Senyszyn (SLD).

Ja podsumuję tę całą walkę o krzyże slowami JPII wypowiedzianymi w polskim parlamencie w czerwcu 1999r, z którymi się w pełni zgadzam:
"demokracja bez wartości łatwo przemienia się w jawny bądź zakamuflowany totalitaryzm"

JKM kiedyś fajnie napisał o demokracji:

Na jednej ulicy mieszka 5 złodzieji jeden świety. Demokratycznie będą panowały prawa złodzieji :hahaha:
PS Ja nie jestem przeciwnikiem dmokracji, ale coś w tym jest!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i tu wracamy do kwestii samostanowienia i suwerenności. Ostatnio w Szwajcarii większość biorących udział w referendum powiedziała "NIE" minaretom. Oczywiście zaraz podniosły się oburzone głosy "światłych europejczyków", że jak tak można, obraza, ograniczanie swobód religijnych itd.
Mogą im naskoczyć: wolny naród w wolnym kraju NIE ŻYCZY sobie budowania nowych pomników islamu i wszystkie europejskie parlamenty i trybunały mogą sobie uchwalac co im się podoba i mówić co im sie podoba - Szwajcarzy mają to w d....
A w Polsce nawet jeżeli byśmy zrobili referendum czy chcemy krzyży w przestrzeni publicznej czy nie chcemy, to i tak nie ma to żadnego znaczenia bo obowiązuje ustawodawstwo unijne.
I powiedz mi teraz Erelen, który kraj jest suwerenny: Polska czy Szwajcaria, w którym kraju naród może powiedzieć co chce, a czego nie?
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

A kto powiedział, że demokracja to idealny system? :)
ruh hożuf - aż się prosi powiedzieć "Co wolno wojewodzie ... " :)
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ktoś kiedyś powiedział że każdy system sam w sobie nie jest zły, obojętnie czy jest to komunizm czy cokolwiek innego. Wszystko zależy od ludzi którzy ten system będą wprowadzać i będą rządzić. Na pewno nie dokładnie tak to brzmiało, ale coś w tym jest :) W sumie czy komunizm jest aż tak zły? Na pewno większość ludzi ma z nim złe wspomnienia, ale to dlatego że był on realizowany w taki a nie inny sposób, przez takich a nie innych ludzi.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ktoś inmny jeszcze powiedział, że za młodu jest się konserwatystą, a na starość socjalistą. A może odwrotnie? ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ