Zanim mnie ktoś nie poprawi, to lepiej jeżeli sam to zrobięDeeL pisze:
Szwajcaria, Norwegia, Islandia i kilka malutkich (na zachód od nas) nie są i mają się całkiem dobrze
-

Dobra koniunktura Islandii, to obecnie wspomnienia.
-
Zanim mnie ktoś nie poprawi, to lepiej jeżeli sam to zrobięDeeL pisze:
Szwajcaria, Norwegia, Islandia i kilka malutkich (na zachód od nas) nie są i mają się całkiem dobrze
-
Uciekasz od tematu.
Nie uciekam. Rozmowa zboczyła na ten temat. Wcześniej toczyła się na temat usuwania krzyży ze szkół, instytucji państwowych itp.. i o takie miejsca mi chodziło. Stawianie krzyży w miejscach wypadków uważam za pewną fanaberię, choć w jakimś tam stopniu spełniają rolę edukacyjną. Przynajmniej ja widząc takie miejsca spuszczam nogę z gazu. A nie dziwię się, że ściągają gdyż w niektórych miejscach to już prawie całe nagrobki stoją i to dość gęsto. W zwykłym koszeniu trawy to przeszkadza. Ściągną a ludzie i tak znajdą jakiś sposób aby takie miejsca zaznaczyć..dziwić się?td0 pisze:Uciekasz od tematu.
Rozmowa wcześniej toczyła się na temat usuwania z pasa drogowego reklam i krzyży, które zagrażają bezpieczeństwu kierowców.
Z tego co zrozumiałem, na miejsce każdego krzyża usuniętego z pasa drogowego zamierzasz postawić trzy następne. Mam tylko wątpliwość: sprayem to zamierzasz pomalować samochód służb usuwających te reklamy i krzyże czy może Policji, która będzie musiała eskortować tak kontrowersyjne usuwania znaków religijnych?
Z tego miejsca to już tylko krok od fanatyzmu religijnego prezentowanego przez niektóre prądy islamu.
He he, równie skutecznie mogą sobie uchwalić, że w grudniu ma nie padać śnieg ani deszcz - taki sam skutek to odniesie. Przestali by się wydurniać i zajęli konkretnymi sprawami, a nie uchwalają coś co i tak nie ma żadnego znaczenia prawnego. Własnie Polska zginie, jak będą tak rządzić.
Konstytucja nie liczy 700 stron, bo to nie jest konstytucja. 700 stron to ona ma, bo to są zmiany, które są wnoszone do już istniejących traktatów założycielskich. Dlatego nie czyta się Traktatu Lizbońskiego, a Traktat ustanawiający Wspólnoty Europejskie czy Traktat o funkcjonowaniu Unii Europejskiej.fotman pisze: Gratuluję dobrego samopoczucia Tobie i twoim wykładowcom.![]()
Ciebie rozumiem, jak się jest młodym, to wszystko wydaje się proste i oczywiste. Człowiek młody nie jest w stanie dostrzec praw rządzących tym światem- prawo młodzieńczego idealizmu.
Wykładowców też rozumiem. Przecież nie mogą się przyznać, że uczą czegoś czego sami do końca nie zgłębili.
Gdyby prawo konstytucyjne było takie proste, to po co istnieliby specjaliści od wąskich zakresów tego prawa? Bo przecież zapisy TL to rodzaj konstytucji UE.
Konstyucja, która liczy 700 stron- przecież to są wielkie jaja....![]()
Erlelen, oczywiście że ludzie by protestowali i to byłby bardzo zdrowy odruch! Porównanie przez Ciebie znaku krzyża i odwróconego krzyża to nieporozumienie! Dystkutowaliśmy już o tym:Erelen pisze: Decyzja Trybunału Sprawiedliwości w żaden sposób się nas nie tyczyła, więc nie wiem po co zaraz ta obrona krzyży (ciekawe, czy jakby zaczęli wieszać odwrócone krzyże w urzędach i szkołach, czy inne znaki satanistyczne, to nikt by nie protestował bo mamy wolność religijną).
Sejm nie bez przyczyny odniósl się do decyzji Trybunału Sprawiedliwości. Wystąpienie do rządu o wydanie rozporządzenia nakazującego usunięcie krzyży z polskich szkół zapowiedziała w połowie listopada posłanka do Parlamentu Europejskiego Joanna Senyszyn (SLD).jumper pisze: Odwrócony krzyż absolutnie NIE, gdyż to symbol satanizmu czyli sekty a sekty są antyspołeczne to także antypaństwowe.[/i]