PATATAJEC - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mimik pisze:nie no przesadziłem, ja biegam jak jest ciemno, ale trochę latarni i uliczek do biegania jest... stadion tez mam, nawet oświetlony, ale biegać w kółko to nie bardzo... w sumie jeszcze nie próbowałem biegać z samego rana... ponoć świetna sprawa, bo potem przez cały dzień czujesz się fajnie...
Ja w sumie cały czas biegam "z rana", tylko to jest relatywne określenie :D. Jak się wstaje o 12:00 to bieganie o 13:00 to jest totalny ranek nie?! :D
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

hehe.. mi chodziło, żeby doświadczyć czegoś w rodzaju świtu :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mimik pisze:hehe.. mi chodziło, żeby doświadczyć czegoś w rodzaju świtu :)
Czasami "świtu" doświadczam kładąc się spać! :P
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Svolken i barte - może jakiś kącik photoshopa założymy?! :D Wasza znajomość softu, to wynik hobby, czy pracujecie w photoshopie?
Fotografia to hobby, a obróbka to dodatek.
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mimik pisze:w sumie jeszcze nie próbowałem biegać z samego rana... ponoć świetna sprawa, bo potem przez cały dzień czujesz się fajnie...
Tomasz Sianecki powiedzial kiedys, ze biega bardzo wczescnie rano, zeby nic gorszego nie spotkalo go danego dnia:-) tez chetnie kiedys sproboje porannych treningow, ale moge tylko w weekendy. Nie wyobrazam sobie, ze mialbym wstawac jeszcze o godzine wczesniej...

Patatajec - pierwszy posilek o 15?? Nie wiem co napisac: szacun czy masakra. No chyba, ze obudziles sie o 14:50, co diametralnie zmienia postac rzeczy :-)
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:
Svolken i barte - Wasza znajomość softu, to wynik hobby, czy pracujecie w photoshopie?
PS-a uzywam w pracy w bardzo podstawowym zakresie (ale nie jestem jednym z tych poprawiaczy swiata http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U ), moimi narzedziami w pracy sa CAD i MAX
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Fotografia to hobby, a obróbka to dodatek.
Zarzuć jakieś zdjęcia, albo link do nich. Sam chciałbym się nieco podszkolić w kwestii robienia zdjęć. Kupiłem ostatnio aparat, ale to było ciut przed rozpoczęciem biegania i teraz poszedł na dalszy plan.
kubako83 pisze:Patatajec - pierwszy posilek o 15?? Nie wiem co napisac: szacun czy masakra. No chyba, ze obudziles sie o 14:50, co diametralnie zmienia postac rzeczy :-)
Zdecydowanie masakra. Tego dnia wstałem o 13. :bum: Potem musiałem szybko jechać po badania, by wrócić na przyjazd kumpla. Nie miałem czasu wtrącić choćby jabłka.
barte pisze:PS-a uzywam w pracy w bardzo podstawowym zakresie (ale nie jestem jednym z tych poprawiaczy swiata http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U ), moimi narzedziami w pracy sa CAD i MAX
Fakt. Takie filmiki dają do myślenia. Miałem parę prób podejścia do Maxa, ale zawsze mnie przytłaczał. Wolę bardziej intuicyjne podejście do 3d - choćby Z-Brush, ale to tylko do organiki, do innych zastosowań Max zdecydowanie jest lepszy... Dobór programów wskazuje na wizualizacje architektoniczne? Dobrze kombinuję? :) Ja PS'a wykorzystywałem w pracy - wtedy, kiedy jeszcze miałem pracę. Robiłem ilustracje 2d do gier.

Pozdro!
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

w cadzie powstaje projekt wraz z bryla 3d ktora jesli klient sobie zyczy przerzucam do maxa gdzie ustawiam swiatla, materialy, otoczenie i renderuje. robienie wizow to tylko czesc mojej pracy.
max jest faktycznie przytlaczajacy i kiedys mam nadzieje bede mial okazje nauczyc sie porzadnego modelowania w nim.
o Z-Brushu slyszalem ale nigdy sie nim nie bawilem.
swego czasu tez mocno gralem na pc-cie, ciekawy jestem do jakich gier robiles te artworki (?)
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barte: skądś to znam - czyżby kolega z branży?;)
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jesli brzmi znajomo to pewnie tak :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

barte - pracowałem w firmie, która robi niskobudżetowe strzelanki, które można sobie kupić w kioskach, hipermarketach itp. - City Interactive. Nic ambitnego jeśli chodzi o same gry, ale sporą uwagę poświęcano teksturom (które też tworzyłem) i ilustracjom. Ja głównie trzaskałem ilustracje pod menu i loading screeny. Zrobiłem dla tej firmy z 5 gier. W sumie fajna robota, gdyby cokolwiek te gry się zmieniały. Niestety, cały czas był ten sam szablon. Zawsze musiałem pod menu trzaskać kolesi z gnatami, a loading screeny, to przede wszystkim lokacje... Pod koniec, kiedy w firmie zaczęło robić się niedobrze, byłem kolesiem od wszystkiego. Ilustracje, interfejsy, tekstury, animacja (After Effects) na potrzeby menu i interface'u. Dodatkowo rzucili mi na łeb jeszcze sprawy bazodanowe... W sumie cieszę się, że już tam nie pracuję.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

widze ze w branzy growej jest podobnie jak w mojej tzn jak jest kryzys to zaczyna sie byc od wszystkiego - hmmm... ja teraz projektuje/wizualizuje/koordynuje/kresle - czyzby to byla zapowiedz konca? ;)

czyli jesli gralem w jakas strzelanke z City Interactive to jest bardzo prawdopodobne ze uswinilem krwia wroga ktoras z Twoich tekstur? sorry :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Sprzęt nie nagrał, ale nogi nagrały :) Też mam taką górkę w pobliżu i podbiegi są robione, że aż płuca marsza grają ;) U mnie inny guzik jest od stop, a inny od lap, a jak u Ciebie?
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

barte pisze:widze ze w branzy growej jest podobnie jak w mojej tzn jak jest kryzys to zaczyna sie byc od wszystkiego - hmmm... ja teraz projektuje/wizualizuje/koordynuje/kresle - czyzby to byla zapowiedz konca? ;)
Oj - mam nadzieję, że nie :). Zresztą już chyba trochę lepiej z tym kryzysem...
barte pisze:czyli jesli gralem w jakas strzelanke z City Interactive to jest bardzo prawdopodobne ze uswinilem krwia wroga ktoras z Twoich tekstur? sorry :)
Hehehe... wielce prawdopodobne :)

Ja kiedyś też dużo grałem, ale starałem się przeprowadzać ostrą selekcję tytułów. Grałem mnóstwo w America's Army i CoD4: Modern Warfare... Od jakiegoś czasu zupełnie nie mam ciśnienia na granie. To chyba z wiekiem przechodzi, choć znam ludzi (mój szwagier) którzy w wieku lat 45 muszą przejść każdą strzelankę, która właśnie wyszła.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Sprzęt nie nagrał, ale nogi nagrały :) Też mam taką górkę w pobliżu i podbiegi są robione, że aż płuca marsza grają ;) U mnie inny guzik jest od stop, a inny od lap, a jak u Ciebie?
U mnie też to są dwa różne guziki. Po prostu paluch poleciał do tego drugiego tym razem... No cóż, zdarza się. Już trochę ochłonąłem - schaboszczak pomógł mi odreagować stres :D... Zresztą - nie ma o czym mówić. Tak jak piszesz - najważniejsze, że w nogi poszło, a nie w zegarek.
ODPOWIEDZ