dlugigl pisze:Witam.
Ostatnio powazne zastanawiam się nad kupnem porządnych butów do biegania. Chodziłem trochę po sklepach, głownie podobały mi się buty Nike. Chciałbym kupić buty, których głównym przeznaczeniem będzie bieganie po lesie, a czasami po mieście - kostce lub asfalcie. Ciężko mi stwierdzić jakim typem biegacza jestem, mam starte buty w których chodze na pięcie od zewnątrz, nie wiem czy to coś mowi

. Ważę około 79 kilogramów. Zastanawiałem się nad butami Nike Vomero albo Pegasus Trail. Czy te Pegasus trail przeznaczone są do biegania jedynie w ciezkich warunkach pogodowych jesienia i zima, czy latem w ładną pogodę tez sie nadaja? A może powinienem popatrzec na inna firme? Pomoze ktos?
Pozdrawiam!
Zrób wodny odcisk stopy - to podstawa.
To jak chodzisz nie ma żadnego znaczenia, nie przekłada się na buty do biegania, także nie ma co się tym sugerować.
Wiadomo, każdy chce butów do wszystkiego. Żeby trzymały nogę po lesie jak jest błotko oraz żeby miały wystarczającą amortyzację jak się będzie chciało biegać po asfalcie. Niestety takie buty raczej nie istnieją.
Nike Trail Pegasus to będą buty, które w większym stopniu sprostają Twoim oczekiwaniom. Teoretycznie mógłbyś się przyjrzeć również Saucony Jazz 12 TR.
Jednak moim zdaniem lepiej kupić dwie pary butów z czasem. Najpierw klasyczne treningówki, jak się już wkręcisz kupisz sobie buty trailowe. Należy pamiętać, że buty do wszystkiego są do niczego.
Jeżeli interesują Cię buty treningowe najpierw musisz sprawdzić stopę żeby móc Ci w miarę dokładnie doradzić.
Pozdrawiam