Witam i pytanie
-
- Rozgrzewający Się
Witam. Jestem nowy i z góry sorry za moje błedy ort. mam pytanie mianowicie miałem przerwe pół roku w uprawianiu sportu wczesniej uprawiałem motocross ale zabrakło funduszy teraz wziołem sie za bieganie wczesniej tez biegałem ale nie tak intensywnie dzisiaj jest moj 4 trening po tej przerwie i odrazu robie 8 km w 50 min czy to nie przesada na początek ?? Tętno na koniec to 150,waga moja 80kg,wzrost 172 Pozdrawiam
- chodzik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
no moglbys troche stonowac tak abys biegnac czul sie swobodnie zeby rozmowa nie sprawiala Ci problemu
poza tym dobra masz kondyche skoro od razu 8km w 50 minut walnales
gg 2097932 - kto pyta nie błądzi :)
-
- Rozgrzewający Się
Właśnie w tym rzecz ze na 45min normalnie jeszcze z kuzynem rozmawiam na temat filmów i nie mam totalnej zadyszki żebym padał na twarz jestem starasznie napalony i chcem zwiekszyc tępo ale sie boje jakies kontuzi czy lepiej zrobic dzisiaj 10km ale tym samym tepem czy 8 km większym ?? 

- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Chłopie! Po to forum, przy odpowiedzi oferuje sprawdzanie pisowni, żebyś z tego korzystał! Kto cię poważnie potraktuje, kiedy piszesz jakbyś był w 2. klasie podstawówki?kir_one pisze:Właśnie w tym rzecz ze na 45min normalnie jeszcze z kuzynem rozmawiam na temat filmów i nie mam totalnej zadyszki żebym padał na twarz jestem starasznie napalony i chcem zwiekszyc tępo ale sie boje jakies kontuzi czy lepiej zrobic dzisiaj 10km ale tym samym tepem czy 8 km większym ??
Biegaj wolniej, jeśli chcesz biec dłuższy dystans. Biegaj szybciej na krótszych dystansach. Biegaj szybko na bardzo krótkich dystansach.
Raz pobiegnij sobie 8 km w czasie 50. minut.
Innym razem pobiegnij 5 km w czasie 30. minut, a na koniec daj sobie 5 razy, po 100 metrów szybkiego biegu, przeplatanych minutą marszu.
A jeszcze innym razem możesz spróbować 4 km w czasie 25. minut, a potem następne 4 km w czasie np. 20. minut.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 15:19 przez PATATAJEC, łącznie zmieniany 1 raz.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Czytać umiemy ale po to forum jak piszesz posta podkreśla ci błędy żebyś je poprawił wystarczą 2 kliki myszką to za dużo??
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No właśnie czytając te twoje zdania mam trudności z ich zrozumieniem. Korzystaj z "poprawiacza błędów" przy odpowiedzi, przecież to nic nie kosztuje. Zdania też mają kropki. Lepiej się czyta jeśli je zastosujesz - o przecinki nie będę męczył.kir_one pisze:Witam. Jestem nowy i z góry sorry za moje błedy ort. Umiemy czytac ??
Pozdrawiam.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Jak na 1 bieg to naprawdę dobry wynik ja 10km robię w poniżej 50min biegając już około 3 miechów (wcześniej grałem w piłkę nożna w klubie). wiec 8km w 50min to bardzo przyzwoity wynik spróbuj tak jak kolega wyżej radził biegać różne dystanse nie popadniesz w monotonie i sprawdzisz się na różnych odległościach...
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Spokojnie. Opisałem przecież, jak mógłbyś pobiegać. Dodaj do tego jeszcze zasadę, że bieganie wolne to takie, kiedy możesz rozmawiać bez problemu, szybsze to takie, w którym masz już trudności z rozmową, a szybkie - raczej ciężko powiedzieć 3 słowa z rzędukir_one pisze:Nie ale nie mam firefoxa i mi nie podkresla poza tym co sie maja moje błędy ort. do zapytania o trening ??

W sumie nie pomyślałem, że to FireFox wskazuje błędy, a nie forum. W takim razie możesz go zawsze ściągnąć. Chodzi mi o to, że takimi postami raczej odstraszysz ludzi, niż spowodujesz, że potraktują cię poważnie i odpowiedzą rzeczowo.
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A skąd ten plan? W zasadzie, to nie jest plan 
Poczytaj artykuły z tego działu: http://bieganie.pl/?cat=19

Poczytaj artykuły z tego działu: http://bieganie.pl/?cat=19
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
e tam, mój znajomy biegał jak zaczynał 3 km w 10 minut - potem sie okazało, że tam było góra 1,5 kmchodzik pisze:no moglbys troche stonowac tak abys biegnac czul sie swobodnie zeby rozmowa nie sprawiala Ci problemu

-
- Rozgrzewający Się
Siema panowie ale jestem sczęsliwy Pierwszy sukces
10km w 59min.48sek jestem zadowolony jak nie wiem. Jutro odpoczynek bo nogi juz dzisiaj nie domagały,pozdrawiam. A tamto to wstęp tak wziołem go z tej stronki,postaram się go realizowac,jak na razie wszystko na dobrej drodze :D:D:D