PATATAJEC - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

sorki :) , troche mnie zapał sarkastyczny humor, przez moment sie zastanawiałem co jeszcze można umieścić w takim zestawieniu... pewnie wszystko np. ilośc wdychanego/wydychanego powietrza, ilośc wydalanego potu co jeszcze? ;)

sam się smieje, ale przyznam, że jak coś robie dłużej to po jakimś czasie zaczynam sie nudzić i wtedy szukam jakiegoś urozmaicenia... może nie teraz ale za jakiś czas, pewnie coś będe kombinawał, także, fajnie że zapodałes taką możliwośc...
PKO
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja na pewno kupię sobie jakieś urządzenie, które poda mi dokładną ilość pokonanych km w terenie. Na razie biegam na "czuja" i zegarek :ech:
Trochę to denerwujące, zwłaszcza, że jestem przyzwyczajona do dokładnych pomiarów na bieżni i rowerze.

Pewnie to będzie garmin ... trzeba zacząć pisać list do Mikołaja :ble:
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

cafe pisze:Ja na pewno kupię sobie jakieś urządzenie, które poda mi dokładną ilość pokonanych km w terenie. Na razie biegam na "czuja" i zegarek :ech:
Trochę to denerwujące, zwłaszcza, że jestem przyzwyczajona do dokładnych pomiarów na bieżni i rowerze.

Pewnie to będzie garmin ... trzeba zacząć pisać list do Mikołaja :ble:
Tak, tak, Garmin 310 jest moim najlepszym przyjacielem na treningu. Biegasz gdzie chcesz, a on cierpliwie liczy kilometry. Ale dzisiaj przyłapałem go na oszustwie. Mam wymierzoną pętle 800 m ( taśmą ), a on mi na każdym okrążeniu 775 m ! Przełączyłem na opcję wirtualny partner i biegnę z nim z przewagą 7 m i nagle na ostrym zakręcie w ciągu 1 s partner wyprzedza mnie o 20 m ! Tak na każdym okrążeniu w tym samym miejscu. Biegnąc po prostej 5km i powrót 5km po tej samej trasie pokazał tylko 5 m różnicy. Polecam właśnie 310-kę, jak drogo to połącz Mikołaja z Choinką.
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:połącz Mikołaja z Choinką.
to znaczy, że jak Mikołaj nie przyniesie mi pod choinkę garmina, to mam Gwiazdora podłączyć pod prąd z lampek na drzewku :hejhej: ... celem wywarcia na niego łagodnej persfazji :bum: ?

Jak zaczęłam czytać o tych wiedźmach, dziewczynkach itd od razu pomyślałam, że chyba za dużo naoglądałeś się horrorów :-)
Ja je oglądam nałogowo i czasami boję się wejść w nocy po ciemku do własnej łazienki, a co dopiero nocą po lesie biegać :ble:
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dobrze sie czyta te twoje "przygody" PATATAJEC, keep going tylko odstaw te horrry hehe ;-)

biegamy w podobnym tempie, aczkolwiek ja bez pulsometru wiec wszystko robie na czuja, pisales ze przebiezki to szok dla organizmu - ale to chyba wlasnie tak ma byc, czy nie? :oczko:

ps. czy nie uprosciloby sprawe umiescic link do komentarzy na koncu kazdego nowego wpisu?
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kiedys sie zgubisz i przekimasz w lesie !:D Super widoki masz na swoich sciezkach (moze kiedys goscinnie wpadne do Twojego lasu obaczyć lisa albo jeza). Ja u siebie widze najczesciej wiewiorki i dresów ;p
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cafe pisze: Jak zaczęłam czytać o tych wiedźmach, dziewczynkach itd od razu pomyślałam, że chyba za dużo naoglądałeś się horrorów :-)
Ja je oglądam nałogowo i czasami boję się wejść w nocy po ciemku do własnej łazienki, a co dopiero nocą po lesie biegać :ble:
No właśnie - chyba za dużo się naczytałem i naoglądałem i pewnie tak mi już mi zostanie, w końcu ziarenko zostało zasiane :)
pil pisze:dobrze sie czyta te twoje "przygody" PATATAJEC, keep going tylko odstaw te horrry hehe ;-)

biegamy w podobnym tempie, aczkolwiek ja bez pulsometru wiec wszystko robie na czuja, pisales ze przebiezki to szok dla organizmu - ale to chyba wlasnie tak ma byc, czy nie? :oczko:

ps. czy nie uprosciloby sprawe umiescic link do komentarzy na koncu kazdego nowego wpisu?
A dziękuję :) ... Co do przebieżek, to jednak za szybko je biegałem - następne będą wolniejsze. Mają być szokiem, ale mam wrażenie, że mogę sobie zrobić krzywdę takim tempem. Dziękuję za pomysł z linkiem do komentarzy - bardzo dobry pomysł :)
Foo pisze:Kiedys sie zgubisz i przekimasz w lesie !:D Super widoki masz na swoich sciezkach (moze kiedys goscinnie wpadne do Twojego lasu obaczyć lisa albo jeza). Ja u siebie widze najczesciej wiewiorki i dresów ;p
A zapraszam - las długi i szeroki - pomieścimy się wszyscy! Ja za to wiewiórki widzę rzadko - częściej dresów, ale na szczęście daleko w las się nie zapuszczają :).
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:A zapraszam - las długi i szeroki - pomieścimy się wszyscy!
W KPN-ie zdarza mi się bywać i biegać, ale rzadko, z 2-3 razy w roku :ojnie: .
Szkoda, bo tereny fajnie i wcale nie takie piaszczyste - w środkowej części jest pas bagienny, gdzie piachu nie uświadczysz, za to przy takiej pogodzie błoto po pas i mokradłowe wiedźmy na pewno :hej: .
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:
PATATAJEC pisze:A zapraszam - las długi i szeroki - pomieścimy się wszyscy!
W KPN-ie zdarza mi się bywać i biegać, ale rzadko, z 2-3 razy w roku :ojnie: .
Szkoda, bo tereny fajnie i wcale nie takie piaszczyste - w środkowej części jest pas bagienny, gdzie piachu nie uświadczysz, za to przy takiej pogodzie błoto po pas i mokradłowe wiedźmy na pewno :hej: .
Fajnie! Może się kiedyś miniemy na ścieżce :), lub zostanę przez Ciebie wyprzedzony, bo raczej na wyprzedzenie Ciebie szans nie mam :D... O tak - zabiegam ostatnio częściej na tereny bagniste, ponieważ kilometraż systematycznie się powiększa. Biegnąc na "Zamczysko" pokonuję jedno z takich bagien - prowadzi przez nie ścieżka/mini-grobla, a potem prowadzi wzdłuż rozlewisk - genialny klimat :)

Piachów może nie jest dużo, ale okresowo dość sporo. Kiedy latem długo nie pada, te ścieżki, które jesienią są mokre i dość stabilne - latem przypominają piaskownicę :)

A mokradłowe wiedźmy są straszne! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Nigdy więcej...
o jezu, czym sie przejmować poprostu zrobiles sobie konkretny restart... ;)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mimik pisze:
PATATAJEC pisze:Nigdy więcej...
o jezu, czym sie przejmować poprostu zrobiles sobie konkretny restart... ;)
oj konkretny... tylko logowanie jakoś długo trwa - co mi się nie podoba :D
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeszcze jeden restart i powinno zadziałać ;)
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja w niedzielę też trunkowo, ale w bardzo małych ilościach, więc kaca nie było :-)

Jak się robi chleb ze śliwką ? mogę prosić o przepis ?
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@mimik, niech Cię piekło pochłonie! Żadnych restartów przez najbliższą wieczność :D

@cafe - ajjj - nieprecyzyjnie się wraziłem. Mój ojciec przywiózł ten chleb od koleżanki, która go sama wypiekła. Nie znam niestety przepisu - jestem dnem kulinarnym :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

PATATAJEC dziwi mnie twoje dlugie spanie, u dziecka może bym się nie zdziwił, ale u dorosłego spanie tylu godzin nie wychodzi na zdrowie, zbyt krótkie spanie jak i zbyt długie jest nie najlepsze
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ