W sądzie nastąpiła mała perturbacja - mimo prawidłowo wypełnionych rubryk z adresem, przesyłka z sądu - wysłana 28 września, jeszcze nie dotarła pod wskazany adres. Możliwe jest, iż w sądzie został wpisany przez osobę wysyłającą korespondencję, zły adres, ewentualnie nastąpiła pomyłka ze strony listonosza. Z tego też m.in. powodu w tygodniu mam zaplanowaną wizytę w sądzie, w celu wyjaśnienia, gdzie są nasze dokumenty.
Mimo tych niespodziewanych okoliczności, moim zdaniem samą procedurą rejestracji członkowie nie powinni się przejmować-biorę to na siebie i postaram się możliwie najszybciej odkręcić całe powstałe zamieszanie. Ponadto samo stowarzyszenie zostało już powołane - w chwili podjęcia uchwały o jego powołaniu, podpisaniu statutu oraz listy członków założycieli. Sam wpis natomiast, jest poniekąd czynnością techniczną, ma charakter deklaratywny - potwierdzający, iż dopełniliśmy wszystkich formalności

.
Nie jestem też do końca pewien, iż potrzebne są nam NIP i REGON - działalności gospodarczej nie będziemy prowadzić, a nasze przyszłe aktywa będą pochodziły z dotacji/darowizn bądź też składek członkowskich

.
Dlatego już teraz zamierzam rozpocząć przygotowania pisma do sponsorów - urzędu miasta - coś w stylu oferty sponsoringu, tylko, że dostosowanej pod PKB.
Poniżej prezentuję części składowe, które zamierzam umieścić, wraz z kwestiami problematycznymi:
1. Wstęp
2. Historia klubu
3. Dotychczasowa działalność - słowo o członkach klubu, nasze starty
4. Planowane działania w 2009 roku - co zorganizujemy, gdzie chcielibyśmy wyjechać, wystartować
W związku z tym mam prośbę do wszystkich - punkt 2 - od czego zaczynamy? Ja myślałem, aby zacząć od Ścieżek Biegowych, czyli spotkań biegowych, od których zaczęliśmy regularną integrację

, ale jeśli macie inne pomysły - oczywiście będą one uwzględnione - historia musi być wspólna i stanowić de facto owoc porozumienia

.
Punkt 3 - chodzi mi o wyliczenie, kto kim jest - taki pomysł na gorąco to 2 - 3 zdania o każdym - najlepiej przesłane przez osoby zainteresowane. Część ta wyglądałaby mniej więcej tak:
Kim jesteśmy?:
Patryk - 27 lat, elektryk - zaczął biegać, aby ... chciałby ukończyć Ironmana na Hawajach itp.

Druga część - myślałem, aby wyliczyć wszystkie nasze starty - już skumulowane, bez podawania imion - kto gdzie wystąpił, wpierw chronologicznie, a dodatkiem mogłaby być już istniejąca na stronie pkb mapka. Dlatego też proszę o wpisywanie na forum waszych startów - podamy je wspólnie, jako aktywność biegową członków przed powstaniem klubu.
Trzecia część - tutaj już też pełne pole do popisu dla naszej wyobraźni - możemy już teraz realnie zacząć oceniać, co w 2010 roku zrobimy, gdzie wyjedziemy, ewentualnie możemy podać przykłady założonych czasów do osiągnięcia.
Oczywiście przedstawiona powyżej struktura jest zaprezentowana, aby poddać ją dyskusji, tak więc czekam na uwagi oraz już teraz kilka zdań o sobie wraz z historią startów - może być na Prywatną wiadomość - PM.
Zacznę od siebie:
31.08.2008 - the Human Race - 10 km w 56 min
16.08.2009 - V Bieg Katorżnika - ok 13 km w 1h 56 min - muszę się upewnić co do czasu.
4.10.2009 - IX Bieg Godzinny - 12km160 m
11.10.2009 - X Poznań Marathon - 4 h 03 min
Mało, ale jestem pewien, że razem zbudujemy długą listę. Zastanawiam się także nad podawaniem samych czasów- czy to nie będzie zbyt szczegółowe?:>
Pozdrawiam,
Piotrek