Bielizna do biegania

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zelma69 pisze:no załamana jestem już po prostu tymi stanikami. kupiłam w bonprixie, bardzo zachęcająco wyglądał na zdjęciu i opis dobry, a okazał się beznadziejny :(

Midi, nie mogę znaleźć tego sklepu z Bielska-B./Białegostoku, co sprzedawał na allegro shockabsorbery :grr: może już zawinęli działalność? strasznie Cię proszę, jakbyś znalazła i mogła mi podesłać linka do ich aukcji!
Pozdrowionka!
Ooops - rzeczywiście ich nie ma :( Niestety Allegro zdążyło sobie zmienić system i nie mam dostępu do transakcji sprzed kilku miesięcy, więc nie mogę odzyskać namiarów na ten sklep. Szkoda :(
Może spróbuj zamówić ze strony producenta? Tam chyba często bywają wyprzedaże.
Albo jak radzi Bagheera, spytaj tę Asiq_R, czy nie sprowadziłaby Ci w podobnej cenie innego stanika - wszystkie ma po 38,50 zł, więc chyba jakiś dobry dostęp do hurtowni :niewiem:
Sama zresztą chyba niedługo będę chciała dokupić drugi, jak nic wcześniej nie namierzysz, to możemy zamówić razem i podzielić się kosztami wysyłki z UK. Ale ja na razie kompletnie nie mam czasu się tym zająć, myślę, że się zbiorę jakoś w okolicy końca października dopiero...
New Balance but biegowy
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki dziewczyny za odpowiedź :oczko: Bagheera, bardzo przyda mi się teraz szczęście... :echech:
niestety, wysyłałam już do Joasi wiadomość z pytaniem, czy nie mogłaby sprowadzić danego rozmiaru, ale powiedziała, że nie ma takiej możliwości :grr:
Midi, ja chyba też zdecyduję się na zamawianie z UK, chociaż koszty są okrutne, tymbardziej, że na allegro były w tak niskich cenach. Jak będziesz zamawiać, to trzeba się bedzie zgadać!
Dobry stanik sportowy to strasznie deficytowy towar w Polsce, aż się wierzyć nie chce, że tyle z tym problemów. Nawet w sportowych sklepach mierzyłam bielizne za 200 stówki i była zupełnie beznadziejna. nie rozumiem, czy tak trudno zrobić dobrze trzymajacy biustonosz..? mi się już mięśnie coopera coraz bardziej rozciągają o zgrozo, a treningów nie mogę przerwać.. :grr:
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziewczyny
mam informacje warta polecenia ale pewnie nie kazda z Was uzna ją za rownie cenna jak ja:)
otoz ja dzis zakupilam W CIUCHBUDZIE oryginalny stanik sportowy adidasa.
za 16 zł
jest nowy, z metką.
owszem wyprałam go. dla higieny.
ale jest rewelacyjny
ostatnio rowniez w ciuchbudzie zakupilam za 18 zl kurtke sportowa na wiatr i deszcz. bede ją uzywac do biegania w klopotliwych okolicznosciach pogodowych:)
moze sie wydawac ze kupowanie odziezy w ciuchbudzie jest kiepskim pomyslem, a kupowanie bielizny fatalnym- ale ja jestem naprawde przeczulona na syf brud i brak higieny.
a ze stanika jestem zadowolona bardzo
wiele ciuchbud bowiem funkcjonuje w ten sposob ze są to ubrania sprowadzane z zagranicy ze zbiorek. ludzie czegos nie uzywaja wiec oddaja.
i owszem z zasady jest to ciuch zwykle uzywany. ale snobow nie brakuje. czasem sie zdarze ze dziewcze w hamburgu kupi sobie stanik adidasa ale jej nie pasuje do koloru paznokci w srody wiec oddaje. z metka. nowke sztuke nieuzywana. i kto na tym korzysta?? ja :)))
pozdrawiam:)
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj kupiłam bluzę do biegania Adidas Soft Shell za 11zł. A pamiętam czasy, kiedy można było kupić specjalistyczny sprzęt za grosze: Kurtka z Gore Tex-u, stuptuty, nawet buty Richle przystosowane pod automatyczne raki czy choćby polary-których teraz pełno, ale wtedy to było coś.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale to trzeba mieć jakiś dobry szmatex w okolicy :echech:
W stolycy o takie niełatwo :(
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Midi pisze:Ale to trzeba mieć jakiś dobry szmatex w okolicy :echech:
W stolycy o takie niełatwo :(
z tego co zdazylam zaobserwowac to prawie w kazdym lumpie zdarzaja sie firmowe ciuchy sportowe. jak przejdziesz sie po kilku przypadkowych to na pewno cos znajdziesz.
zagadaj popytaj :) da rade :)
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widywałam, ale najczęściej męskie i najczęściej w potężnych rozmiarach. A bielizny to w ogóle nigdzie nie widziałam. Może czas zacząć znów nawiedzać te sklepy :niewiem:
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dobra, wyczaiłam jeszcze shockabsorbery na ebayu :hej:
przeważnie trochę ponad sto słotych (to i tak lepiej niż jakby sprowadzać z uk... chyba..). Niestety przesyłka tez kosztuje, ale nie jest chyba tragicznie..
no i moje pytanie, jakie tam są te rozmiarówki w niemczech, bo nie chce sie pomylić :niewiem:
zawsze myślałam, że mam 75C, ale te sportowe staniki to chyba jakoś inaczej mają te rozmiary. Niby mam rozmiar taki jak Midi, czyli 70 DD ale tam raczej nie ma takiego, w związku z tym może jest to inna rozmiarówka??? hilfe :grr: :niewiem:

http://desc.shop.ebay.pl/Biustonosze-/7 ... &_udhi=130

oo np. czy ten model będzie dobry, rozmiar wydaje się pasować idealnie, tylko czy to nie jest ten model, który "rakietuje" biust (tak mi się wydaje na zdjęciu)? (te spłaszczające są ponoc lepsze??):
http://cgi.ebay.pl/SHOCK-ABSORBER-SPORT ... 286.c0.m14
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja w ciucholandzie ostatnio kupiłam getry krótkie szare z odblaskami Asics za 10zł, jakiś czas temu (ze 2 lata) koszulkę granatową Adidas clima cool za 5zł, mąż wyczaił kamizelkę ortalionową (plecy z siatki) Asics za 2zł, kombinezon do pływania (nie z pianki niestety), ale też za śmieszne pieniądze. Trzeba się, niestety, naszukać. Najgorzej jak się tak zmarnuje z 1 godz. i nic się sensownego nie znajdzie. W niektórych ciuchowniach znają się na rzeczy i ciuchy sportowe cenią sobie dość słono.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zelma69 pisze:dobra, wyczaiłam jeszcze shockabsorbery na ebayu :hej:
przeważnie trochę ponad sto słotych (to i tak lepiej niż jakby sprowadzać z uk... chyba..). Niestety przesyłka tez kosztuje, ale nie jest chyba tragicznie..
no i moje pytanie, jakie tam są te rozmiarówki w niemczech, bo nie chce sie pomylić :niewiem:
zawsze myślałam, że mam 75C, ale te sportowe staniki to chyba jakoś inaczej mają te rozmiary. Niby mam rozmiar taki jak Midi, czyli 70 DD ale tam raczej nie ma takiego, w związku z tym może jest to inna rozmiarówka??? hilfe :grr: :niewiem:

http://desc.shop.ebay.pl/Biustonosze-/7 ... &_udhi=130

oo np. czy ten model będzie dobry, rozmiar wydaje się pasować idealnie, tylko czy to nie jest ten model, który "rakietuje" biust (tak mi się wydaje na zdjęciu)? (te spłaszczające są ponoc lepsze??):
http://cgi.ebay.pl/SHOCK-ABSORBER-SPORT ... 286.c0.m14
Mam właśnie taki model, jak z tego zdjęcia na końcu i nie rakietuje :) To chyba kwestia zdjęcia. Ale sprawdź dokładnie swój rozmiar, bo one są ściśliwe. Ja mam 77 cm pod biustem i stanik ledwo się dopina na ostatnią haftkę (u mnie jest mało mięśni i tłuszczu w tym miejscu, te 77 cm to obwód żeber niestety :grr: ).
Na pewno istnieje rozmiar 32DD (czyli polskie 70E), bo ja właśnie taki mam - może chwilowo nie ma go na ebayu po prostu.
To dobry model, trzyma świetnie, dobrze znosi częste pranie i używanie, nic nie spłaszcza, nie uwiera ani nie obciera.
Nie wiem, czy są inne modele poziomu 4, a inne poziomy nie nadają się chyba do biegania.
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no to jak Ty masz Midi 70DD/E to dla mnie 75DD/E będzie idealny, bo jestem troszkę szersza :hej:
dobra, zamawiam! normalnie radocha wielka i podniecenie, czuje, że będzie to nowa era w moim sportowym życiu, jajko zniosę zanim przyjdzie hehe (oby tylko był to wreszcieee ten właściwy...) :bum:

ach zapomniałabym, bardzo dziękuję Ci za pomoc Midi!! :oczko:
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma za co, napisz, jak się nabytek sprawuje, jak już go trochę obiegasz :)

Aha - mierzyłam parę dni temu te najbardziej pancerne modele Nike (chciałam zużyć na coś kupon rabatowy z Biegnij, Warszawo). I niespodzianka na całego: w 70DD się nie zmieściłam, i to zupełnie. 75C ostro za wąski. 80-tki już nie miałam czasu mierzyć, ale chyba spróbuję. Tajemnicza ta ich rozmiarówka, ale sama jakość stanika bardzo mi się na oko spodobała, zwłaszcza miękkie, porządne i chyba nieobcierające (?) wykończenie ramiączek.
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no nabytek powinien już przyjść (wszystko działo się ze sporym opóźnieniem), ale póki co ani widu ani słychu :niewiem:
mam nadzieje, że nie zginie, w sumie z opłatami przesyłki i opłatami bankowymi wyszło mnie ok. 200zł. strasznie się denerwuję, bo mam wrażenie, że niemożliwe jest aby spełnił choć trochę moje oczekiwania.. mierzyłam osotanio nike albo adidasa, model bardzo podobny do shockabsorbera. beznadziejny się okazał, za mięki i biust mi latał na wszystkie strony, z braku tego stanika musiałam przerwać treningi (bieganie i mt) :ojoj:
jak SA sie nie sprawdzi to postaje tylko załamać ręce...
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

shockabsorber jest za duży.... normalnie jestem totalnie załamana poszukiwaniami dobrego stanika, czy to naprawdę tak trudno zrobić dobry stanik do biegania :grr: :grr: :grr: :grr: !!!!!??????
kosztowało mnie to 200 zł, prawie 2 tyg pracy. opłaty baknkowe to jakieś horrendlane dla mnie sumy, tak samo jak przesyłki do Niemiec. nie mam pojęcia co robić. miski ma takie miękkie, że mam wrażenie, że nawet po wymianie na duuużo mniejsze będzie źle trzymał biust :|
nie chce mi się wierzyć, że Midi ma prawie identyczne wymiary i identyczny model i rozmiar i wszystko jest cacy?? jak to możliwe???

ech nie mam już siły :echech:
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zelma, ale mój SA ma rozmiar 32DD (czyli w przeliczeniu na rozmiarówkę polską 70E), a Ty pisałaś, że bierzesz 75DD czy E - miska o takiej samej literce przy obwodzie 75 jest większa, niż przy obwodzie 70. Może dlatego jest za duży? :niewiem: Wg tabel standardowo wychodzi, że miska DD przy obw. 75 jest o 5 cm mniejsza niż przy obw. 70:
70DD to miska na piersi 91,5 cm, a 75DD - 96,5 cm. Z tego wniosek, że jeśli nie masz piersi o 5 cm większych od moich, to rozmiar 75DD ma prawo być za duży ;)
A poważnie - ja mam małe piersi, w dodatku nierówne - wychodzi przeważnie ok. 92 cm, max 93. Mój SA jest dobrze dopasowany i trzyma świetnie, mimo że miski są dość miękkie, tzn. nie są takie pancerne jak te ze stanika Nike.
Może spróbuj wygarnąć trochę biustu spod pach? Skrócić ramiączka? Co jest za duże, same miski, czy obwód też?
Jeśli chcesz, napisz tu albo na priva dokładne wymiary (obwód pod biustem mierzony na ścisło na wydechu i rozmiar piersi w najszerszym m-cu mierzony na luźno, czyli bez ściskania / ugniatania piersi), albo popatrz jeszcze w tabelę brytyjskich rozmiarów np. tutaj http://stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html
ODPOWIEDZ