jadę na zakupy

Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie ,

sądzę, że nie ma się co tutaj licytować , jest wolny rynek ,każdy kupuje tam gdzie chce i za ile chce , nigdy nie twierdziłem ,że Decathlon to raj na ziemi ale sarkastyczne, nie mające nic z prawdy komentarze są nieprzyzwoite i mocno krzywdzące, sklep ma swoje plusy ma również minusy ,kolców 50 w rzeczy samej nie ma i nie będzie

tak dla Dacarda , zszedłem 15 minut temu do sklepu i co zobaczyłem na półce Asics
Blackhawk, Oberon, Stratus, 1140, 2140, Kayano i Nimbus z aktualnej oferty :niewiem:
Tomek
PKO
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W krakowskim Decathlonie:
duży bezpłatny parking,
przestrzeń w sklepie na tyle duża, że ludzie jeżdżą na rowerach, grają w ping ponga,
wygodnie siiedzisz i mierzysz buty (włącznie z biegianiem i skakaniem) bez krzywych spojrzeń sprzedawców i obijaniem sie o półki- spróbuj porównaj z sizeerem, którymkolwiek z salonów markowych czy z intrersportem,
swoboda bez nachalnego sprzedawcy - bezcenna,
szkoda, że dopiero teraz odkryłam kalenji bo moje dzeciaki i dzieciaki moich znajomych noszą obuwie sportowe za 50% ceny innych markowych . Do tej pory te buty są całe i dobrze wyglądają,
mój małżonek biega w niskim modelu butów kalenji i stawy go nie bolą,
skompletowałam dwa zestawy ubrania do biegania za bardzo przyzwoitą cenę,
I na koniec
sponsorowali Cracovia Maraton - dlatego robię będę tam robić zakupy
Monika
józef.k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

deckard pisze:
józef.k pisze: Proponuje podpisać umowe z producentami będą ci robili sprzęt na zamówienie i spełnią się twoje WIELKIE wymagania .
No i nie będziesz musiał odwiedzać sklepu dla plebsu
ps. szare mydło jest zdrowe a czekolada to kwestia gustu
józef.
opiszesz swoje pozytywne doświadczenia z Decathlonem? zachęć mnie i innych. w jakich butach biegasz? często jesteś w Decathlonie?
Z tego co widze to ty oskarżasz więc przedstaw dowody na to że w/w sklep jest jest marny i ma słabe zaopatrzenie jak narazie to twoja duża stopa stała się problemem a nie sam sklep
będe trzoszkę uszczypliwy jak wchodzisz do sklepu to stoją tam kajaki............................z tego co widziałem duże rozmiary bez urazy
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tomku,

napiszę prościej, bo chyba mnie nie zrozumiałeś:

podałem Ci poszukiwaną długość buta w cm, nie prosiłem o rozmiar 50, np 30,5 cm to rozmiar 48/13 wg Asics Kayano, które posiadam.

rozumiem, że takie Kalenji nie istnieją, ale już np amazon.com w kategorii

Shoes › "spikes" › Men's › 13 › Athletic & Outdoor › Running

pokazuje mi tylko 40 modeli, ponieważ rozmiarówka w róznych modelach bywa zaniżona/zawyżona to podam jeszcze liczbę modeli dla rozmiaru 14 - 26 i 12 - 51.

i to są tylko kolce!

niedawno opisywane przez Nagora Saucony są nawet w rozmiarze 14, który akurat w tym modelu odpowiada wspomnianym 30,5 cm

http://www.amazon.com/Saucony-Mens-Endo ... 72&sr=1-26

tutaj link do artykułu
http://bieganie.pl/?show=1&cat=4&id=1236

dalej przekonujesz mnie, że macie duży wybór butów?
józek - bez urazy.
SBBP.WAW.PL
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sorry, że się wtrącam. tylko ten jeden raz.

deckard, jak dla mnie market sportowy, to market sportowy, nic poza tym. korporacyjna placówka handlowa.

jak myślisz, ile osób kupuje kolce w rozmiarze 50?

itd.

mi się sam Decathlon podoba o tyle, że wygląda na trochę bardziej etyczny niż konkurencja.

1 dokłada się do Cracovia marathon, zamiast tworzyć bieg z korporacją w nazwie.

2 jest francuski, a francuski model biznesu jakoś lubię bardziej, niż inne.
bo jest 'na luziku' bardziej niżnp niemiecki.

3 mają swoją markę, o połowę tańszą.
dla dużej ilości osób, to jednak robi różnicę, że mogą mieć przyzwoity papuć, za pieniądze, które mogą wydać.
poza tym podkopują trochę pozycję marek wiodących na świecie. różnorodność jest fajna.

4 działalnośc Tomka na forum tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że deca jest etycznie o krok przed konkurencją.

bo jednak możesz sobie ponarzekać, zostajesz wysłuchany, może nawet coś wyniknie z tego.

5 jak Ci marketnie pasuje, znajdź jakiś mały specjalistyczny sklep, gdzie będziesz stałym klientem, układ od razu będzie inny.
co będziesz chciał, na zamówienie ściągną itd.

albo wpadnij po prostu do poznania. mamy tu takiego olimpijczyka, co prowadzi grupę biegową, a do tego wszystkie papcie na polskę pewnej przyzwoitej firmy, idą 'przez niego'. obejrzy Cię na żywo, po buty jak przyjedziesz, jeszcze Cię kawą poczęstuje w domu.

słowem bajka.
w wawie na pewno też jest ktoś taki.

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian,

centrala firmy w której pracuję jest w Poznaniu, więc może kiedyś faktycznie wpadnę takze biegowo. w buty zaopatrzę się w połowie lipca w Amsterdamie, i tak tam jadę więc, nie mam z tym żadnego problemu, ale dzięki za propozycję pomocy. :D

aha. nie szukam kolców w rozmiarze 50 :hahaha: tylko 30,5 cm. zdaje się, że dostałem łatkę "kolce nr 50" lol.

rozpocząłem ten wątek głównie po to, żeby może wprowadzić pewien punkt odniesienia. dla mnie oferta sklepu Decathlon (takze Intersport, Go Sport itp), sposób obsługi i inne ważne dla mnie aspekty są niewystarczające.
pewnie znalazłoby się parę osób podobnych do mnie -chociaż nie twierdzę że zbyt wielu. zdaję sobie sprawę, że te sklepy są jak Tesco wśród supermarketów.

teraz ludzie, kórzy zajmują się "tym biznesem" mogą się na mnie obrazić, albo zastanowić się w jaki sposób zaspokoić tego rodzaju potrzeby konsumenckie. chociaż znowu symptomatyczne jest także to, że zdecydowanie nie liczę na to, że tego rodzaju "zachcianki" dotrą do kogoś decyzyjnego.

hm... i jeszcze mam wrażenie, że ten wątek wykazał istnienie jednego przynajmniej bytu wirtualnego - józefa.k - alter ego Tomka? Józek wpadnij na łosiowe albo na SBBP, to sobie pobiegamy, jeśli wolisz to ja mogę podjechać w jakieś miejsce Warszawy, to się poznamy. tylko wiesz - tempo konwersacyjne.

mój nick zobowiązuje mnie, zebym tego rodzaju kwestie jednak wyjaśniał.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Deckard
SBBP.WAW.PL
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja wymienie swoje plusy i minusy Decathlonu w Poznaniu:

1. obsługa - na początku trudno było o pomoc sprzedawcy - zawsze zajęci czymś tam ale ostatnio jak byłem po buty do biegania to Pani nie odstępowała mnie na krok i co brałem model do ręki to mi mówiła co o nim wie i mysli

2. asortyment - jest bardzo duzy - można kupić wszystko, z początku irytowało mnie to, że większość odziezy biegowej to kalenji - ale po używaniu tej marki przez kilka miesięcy złego słowa nie moge powiedzieć, duzo odziezy kupiłem tez po obnizonych cenach co jeszcze bardziej podniosło stosunek jakości do ceny :) z rozmiarami nie mam problemu może dlatego, że jestem normalny ;)

3. najbardziej przyjemna rzecz to reklamacje - w jednym dniu reklamowałem 2 pary butów - jedne w decathlonie a inne w małym sklepie (napisze o tym jak sprawa sie zakończy) - w decathlonie reklamowałem nike pegasus - po krótkim czasie używania jeden but jakby miał wyrażnie gorszą amortyzacje, na asfalcie nawet było to słychać (charakterystyczny dźwięk) - sprawę załatwiono od ręki !

4.
elektrod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

Czy w Decaltonie można kupić przez internet, albo telefonicznie złożyć zamówienie? Jestem ze Szczecina i niestety nie ma tu takiego sklepu, a przyznam, że ceny i opinie produktów Kalenji są kuszące i kilka ciuchów bym sobie kupił.
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878

PB
5k - 20:09 - 29.03.2025 (parkrun)
10k - 42:35 - 11.11.2024
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deckard-ziku duży ;-)

jestem Ci bardzo wdzięczny za to co napisałeś , szczerze , bo tylko w ten sposób będziemy mogli poprawić to co jest niewystarczające w obecnym modelu biznesu, ja się nie obrażam jak ktoś coś krytycznego napisze , wolę aby napisał szczerze i co może konstruktywnie podnieść jakość usług byleby to były konstruktywne uwagi a nie te typu ,że mamy modele Asicsa sprzed wojny

a propos kolców , wiem , Decathlon nie jest w nich specjalistą , przyznaję się jesteśmy słabi ,mamy kolce dla amatorów, tanie i z dość średniej półki, jak ktoś szuka czegoś specjalistycznego to niestety nie u nas

co do obsługi ,najlepsza jest w POZNANIU tak uważam, bo tam pracują sami biegacze, w Warszawie też nie jest żle , chłopaki biegają a co najważniejsze szkolenia techniczne były i to dwukrotnie więc jak zapytasz każdy wie co mówi

de facto, stóp Kalenji jest najwięcej bo 7 modeli + 2 startówki + 6 modeli Eliofeeta w różnej kolorystyce, nie ma co, to bije po oczach

Asics 6 modeli
Nike 3 modele topowe
Adidas 2 modele
Mizuno 2 modele
NB 1 model

total 29 modeli + końce serii + terenowce

te niefortunne sformułowania o 3-4 x w tygodniu do 5km będą na kolekcji jesień - zima wyeliminowane, za 2 tygodnie pojawi się nowa kolekcja a pod koniec lipca wyprzedaże , wtedy wszystkim szukającym niskiej ceny za brand obiecuję "pieszczoty" cenowe, już teraz jednak jest wiele modeli przecenionych m.in. Asics 1140

jak gdzieś jest taniej to dajcie znać , popracujemy nad ceną
zdrówko jak mawia kolega zza wschodniej miedzy
Tomek
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek -te modele asicsa sprzed wojny, jak macie, to ja chętnie kupie-szczerze mówię :)
a jak będę w poznaniu kiedyś-to wpadnę i przetestuję tą, nie wątpię że dobrą, obsługę :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a i jeszcze jednno, jak józek jest moim klonem to Deckard jest klonem Fredzia :bum: ta sama frakcja leniwców :bleble:
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Żeby nie było. :)
Na tym zdjęciu - jesteśmy w czwórkę z Deckardem, Joycat i Pitem.
Zgaduj zgadula - kto jest kto ?

Obrazek
bam
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dodam coś od siebie, jako że, podobnie jak Tomek, bywam w deca na targówku na bieganiu niemal codziennie....... tak zarabiam na chleb.

wpis kolegi Decarda nijak nie pasuje do działu bieganie decathlon targówek.
Tomek już pisał o rozpiętości kolekcji, poza regularną, mamy kilka modeli z zeszłego roku, często w rewelacyjnych cenach. Dużo mniejszy wybor ma reduta, ale tam jest po prostu dużo mniejszy sklep, i trzeba było inaczej zagospodarować metry.

Obsługa - fakt - nie biegamy maratonów, ja sam pobiegłem sobie do tej pory w trzech biegach, ale znamy się na tym co sprzedajemy. Zapraszam kolegę Decarda ponownie do Decathlonu - chętnie wysłucham na żywo Twojej opinii popartej konkretnymi przykładami z półki.

no i kwestii rozmiaru - rozmiar 50 jest jednak czymś egzotycznym, i ciężko zekonomicznego punktu widzenia mieć 15 par butów w tym rozmiarze na stałe w ekspozycji. Tego się potem nie da sprzedać, nawet za 40 % ceny, no chyba że nasz kolega z działu forma, szczycący się takim rozmiarem potrzebuje akurat butów :)

Zawsze istnieje możliwość zamówienia - nie zobowiązująca oczywiście do zakupu. Czas oczekiwania max 5-6 dni, a często tylko 1dzień.

Tak więc zapraszam ponownie dołożę starań żeby zatrzeć negatywne wrażenie.

pozdrawiam serdecznie!
deckard
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgaduj zgadula - kto jest kto ?
tylko bez podpowiedzi.

ad oferta
Tomciu mój Ty słodki,
ja aluzju paniał - nie chcecie u siebie widzieć nikogo z gicą większą niż 30 cm i takie jest Wasze prawo!

idealny klient - niezbyt wysoki, niezbyt wymagający, niezbyt wypłacalny.
niech i tak będzie. tylko po co temu zaprzeczać?

bam - miło widzieć kogoś, kto ma sensowne podejście, kolega Tomek powinien się tego od Ciebie uczyć. dzięki za zaproszenie, ale nie mam po co tam do Was jechać. jadę do Run2Day w Amsterdamie, a jeśli Oni mi nie będą z jakiegoś powodu pasować, to będę mieć jeszcze kilka innych okazji w innych europejskich miastach w te wakacje i tuż po nich.

:hahaha: czytanie ze zrozumieniem - nie szukam rozmiaru 50.

Adam - czy możesz mi załatwić zmianę nicka na "KOLCE ROZMIAR 50?"
SBBP.WAW.PL
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chcemy , chcemy i załatwimy te kolce jakie sobie życzysz :ble:
dawaj tylko markę i rozmiar EU lub w cm , masz jak w banku
daj na priva preferencje , ściągniemy

Deck, ja marzę o tym jak zmienisz nicka na zadowolony klient
lubisz http://www.youtube.com/watch?v=tqWP1rsAMrw ?
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ