elizakop pisze:Mi też nie wrzuca danych na stronę za każdym razem. Denerwujące. Dzisiaj chciałam wrzucic dwa ostatnie biegi i niestety mi dzisiejszy bieg po prostu znikł na zawsze, bo dane z ipoda też się ulotniły. Co do wykresu to mi pokazuje, że najszybciej biegnę pod sam koniec, a ja wtedy już ledwo przebieram nogami. Myslałam,że program jest ciekawszy, bo taki się wydawał, ale chyba nie warto tam wpisywac danych z biegania.
Z tego co pamiętam to ipod za każdym razem nie kasuje tych danych tylko wrzuca je u siebie do innego folderu, stąd po nieudanej synchronizacji nie można ich odnaleźć bo ipod myśli że wszystko się udało... Miałem kiedyś taki problem, spróbuj poszukać w google na forach. To co w takiej sytuacji trzeba zrobić to podłączyć ipoda jako dysk, wejść w jego strukturę katalogów i przekopiować niezsynchronizowane pliki z powrotem do katalogu z którego następuje synchronizacja, następnie odłączyć ipoda i podłączyć jako ipod'a a nie jako dysk. To tyle lakonicznego opisu, nazwy katalogów musisz sobie już wygooglać sama
e no nie dobijaj kolegi ...
a dystans się zgadza ?? bo jak by się nie zgadzał to może jakiś problem w komunikacji czujnika z ipodem... a wtedy np. warto sprawdzić baterię
Biegałem z tym zestawem ponad pół roku, nawet sobie specjalnie drugiego ipoda kupiłem... wiem jak to działa,
Dystans się zgadzał, więc pewnie średnie tempo też ale wykres był na ogół z d@#py. Jeszcze jak wyjdziesz do lasu i lecisz cały czas to jakoś to wyglądało ale jak biegniesz po mieście i masz światła albo musisz przyspieszyć a potem stać to na wykresie jest masakra. Z tego co pamiętam bo kiedyś mnie to bardziej interesowało to z plików xml które generuje ipod (te do wysłania na nike+) wynika że to co jest zapisane to nie jest jakiś real time tylko średnie z określonego okresu, nie pamiętam już teraz ile to było ale coś mi świta że nawet kilkanaście sekund (10-20)... dlatego dokładność wykresu pozostawia wiele do życzenia.
Moim zdaniem nie o wykresy przecież w tym całym nike+ chodzi, ja miałem niezłą zajawkę przez ponad pół roku a przecież chodzi o bieganie. Jak ktoś chce wykresy to są inne sprzęty które nie mówią, nie wyglądają ale działają tylko do tego trzeba dojść samemu