Komentarz do artykułu Bieganie z Mają odcinek 5

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zaintrygowałliście mnie tym baletowym kroczkiem na koniec :)
fajnie by Maja była bardziej zangażowana, a nie by tylko robiła jako tło.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

ooo właśnie obejrzałem i czegoś mi brakowało (związanego z Mają i drugim kolegą tłem) - że w sumie to odcinek znowu trochę taki przegadany przez adama ;-)
jakiejś takiej interakcji brakuje żeby to nie był wykład o bieganiu tempem konwersacyjnym.

muzyka podobała mi się szczególnie na początku ;-) potem w tle tak sobie... ale w sumie ok;-)

kroczki baletowe były intrygujące - czyżby miała za sobą szkołę baletową czy jakiś inny jazzik ?
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
pozzie
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OK, to teraz zgodnie z zasadą - 'co nas nie zabije to nas wzmocni'

- to co już przedmówcy zauważyli zauważyła również Maja podczas samego programu. I powiedziała: "Na razie to jest monolog". I tak zostało do końca. One-man-show. Gdzie zniknął współprowadzący?

- czy druga część w takiej formule oznacza rozwód z lookr.tv? nie znam oczywiście - i nie wnikam - w powody, ale pod kątem profesjonalizmu czysto telewizyjnego bardzo niedobrze to programowi zrobiło. parę półek w dół.

- o bieganiu interwałami czy planie 6 tygodniowym tak naprawdę dowiedziałem się więcej z poprzedniego programu, niż z towarzyszenia trójce naszych bohaterów z na pewno uroczej przebieżki po Łazienkach

- dowiedziałem się za to o rozgrzewce ("nie róbmy ludziom wody z mózgu, że do wszystkiego trzeba się rozgrzewać").

- od strony czysto technicznej - taka forma wizualnie, zdjęciowo czy muzycznie zdecydowanie wymaga dopracowania

to ja tak pokrótce

Zaznaczam od razu (bo ludzie czasami się oburzają, obrażają etc,) że jako od niedawna użytkownik tego forum i generalnie bieganie.pl (jak również biegania jako takiego :bleble: ) życzę programowi jak najlepiej i mam nadzieję, że krytyka była choć trochę konstruktywna. Progress musi być.

Na razie program ruszył truchtem (odcinek 1) żeby przejść do marszu (odcinek 2). Zgodnie z taktyką dla początkujących :oczko:
Pora na ponowny trucht aż dojdzie do biegu!

powodzenia życzę i kciuki trzymam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

One man show - poprawimy to, Maja będzie więcej mówić. Kuba zniknął ale nie znaczy że sie nie pojawi. To nie jest jakoś wszystko szczegółowo zaplanowane.

Co do profesjonalizmu telewizyjnego - coś za coś. Taka forma absorbuje mnie mniej.
złośliwa wiedźma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zawsze w czwartki mijam się na trasie z kolegą biegaczem tzn. On kończy Ja właśnie zaczynam pętelkę i co widzę ... rozciąganie 4głowego w/g Fredzia :hahaha:
Jak widać czasami nawet nie trzeba w koszulce bieganie.pl a i tak wiadomo co kto czyta :hej:

MAJA powodzenia !!!! :hejhej:
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hehehe, dobre!
Ciekawe czy po następnym odcinku gdzieś zobaczymy rozciąganie wg Mai ;)
złośliwa wiedźma pisze:MAJA powodzenia !!!! :hejhej:
Dzięki :)
o
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ha no to teraz już wszystko jasne czemu ten adidasek w takiej pozycji na avatarze ;-)

Ale maja widać że wzbudzasz ogólną sympatię - bo wszyscy się dopraszają żeby ten redaktor naczelny w końcu tyle nie gadał ;p

musisz sobie przygotować na następny raz wykład - ile treningów za tobą.. czy czujesz wzrost formy ... i czy redaktor naczelny cię nie zamęcza wydłużając twoje treningi niezgodnie z planem o dodatkowe 20 sekund ;-)

a i jeszcze domagam się (jako automianowany przedstawiciel społeczności internetowej) pozdrowień na koniec fimu (tj. nie osobistych, ale pozdrowień dla wszystkich oglądających) ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba da się zrobić. Wszystko zależy od Pana Redaktora :)
ha no to teraz już wszystko jasne czemu ten adidasek w takiej pozycji na avatarze
Myślę, że jednak nie wszyscy wiedzą, szczególnie jak nie oglądali programu na żywo. Ale mam nadzieję, że niedługo pojawią się konkretne wyjaśnienia :)
o
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja chcę pozdrowień spersonalizowanych. Plis!
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja się podporządkuję. :)
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja miałbym specjalne życzenie na kolejne odcinki, może bardziej specjalistyczne, z dziedziny LA, aby ktoś pokazał prawidłową i nienaganną technikę wykonywania różnych ćwiczeń typu skipy itp. Fajnie by było jak by to pokazał ktoś tak znający się na rzeczy jak Michał Jarosz. Może nagralibyście jeden ze zwykłych jego treningów, podczas którego ktoś z jego podopiecznych zademonstrowałby te techniki?

Tak sobie też pomyśałem, że skoro jest hasło "cała Polska biega" to można zrobić cykl TV "cała Polska trenuje" i pokazywać sylwetki różnych polskich trenerów i ich podopiecznych podczas ich codziennej pracy biegowej?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Staramy się coś pokazać. Na razie nagraliśmy dwie rzeczy - nowy odcinek z Mają i odcinek z Michałem Bernardellim z którym rozmawiamy o sile biegowej i technice biegu. Teraz trzeba to zmontować. :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no czekamy czekamy ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obawiam się tylko, że zapomnieliśmy o pozdrowieniach dla Szanownych Forumowiczów na koniec :hejhej:
o
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ