Kraków - Rondo Mogilskie - AE

kumiko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jestem za
montujmy grupę :spoko:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Anna NH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja się zapisuję na wspólne bieganie w puszczy Niepołomickiej jak tylko będę w stanie biec bez marszów 30-40 minut, na razie jeszcze niedomagam, ale pracuję nad tym żeby to zmienić :bum: Pozdrawiam.
kumiko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Anno, biegasz po Łąkach Nowohuckich?
Awatar użytkownika
Anna NH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kumiko pisze:Anno, biegasz po Łąkach Nowohuckich?
Teraz biegam od osiedla Górali nad zalew przy bulwarowej, dookoła i z powrotem. Ale myślę nad zmianą miejsca bo to jest bieganie głównie po chodnikach i asfalcie.
Gdzie dokładnie są te łąki?
Ok, poszukałam i znalazłam łąki nowohuckie.
Myślę że trzeba sprawdzić ten teren biegowo - maszerowo.
Awatar użytkownika
uranmars
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mayall pisze:poniewaz zazwyczaj robie kolka wlasnie w tych okolicach (prazmowskiego-olszanska-lubomirskiego)
Czyli praktycznie cały czas po betonie na chodnikach. :-(
kumiko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie.
Naprawdę fajny teren: trochę asfaltu, droga żwirowa, ścieżki ziemne i 2 górki, na których można robić podbiegi. Jedyna mała wada: otwarta przestrzeń, więc jak wieje to trochę trudniej. Pętla ma ok. 4 km.
Polecam, zwłaszcza rano.
Awatar użytkownika
mayall
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

uranmars pisze:
mayall pisze:poniewaz zazwyczaj robie kolka wlasnie w tych okolicach (prazmowskiego-olszanska-lubomirskiego)
2/3 tak... przez prazmowskiego lece pasem zieleni miedzy alejami.. nie ma zle.. traktuje bieganie jako sport typu: wskakuj w buty i wio.. nie wyobrazam sobie codziennie brac auto i jechac 'gdzies', zeby biegac.. raz na czas owszem wypad w jakis fajny teren, ale nie na kazdy rening
Pozostań w pokoju, a ruchy miej roztropne, aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna NH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kumiko pisze:No właśnie.
Naprawdę fajny teren: trochę asfaltu, droga żwirowa, ścieżki ziemne i 2 górki, na których można robić podbiegi. Jedyna mała wada: otwarta przestrzeń, więc jak wieje to trochę trudniej. Pętla ma ok. 4 km.
Polecam, zwłaszcza rano.
Bardzo dziękuję za informację, mam do łąk niedaleko więc z pewnością skorzystam, może nawet dzisiaj po południu, znalazłam również trasę o której mówisz w mapkach na nike+
kumiko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
uranmars
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mayall pisze:
uranmars pisze:
2/3 tak... przez prazmowskiego lece pasem zieleni miedzy alejami.. nie ma zle.. traktuje bieganie jako sport typu: wskakuj w buty i wio.. nie wyobrazam sobie codziennie brac auto i jechac 'gdzies', zeby biegac.. raz na czas owszem wypad w jakis fajny teren, ale nie na kazdy rening
Nie lepiej pobiedz sobie z Ronda Mogilskiego na bulwary wiślane? Tam nie będzie spalin.
Awatar użytkownika
Anna NH
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Kumiko chciałam bardzo podziękować za poradę jeśli chodzi o miejsce do biegania, podjechałam dzisiaj rano do Łąk Nowohuckich i się zakochałam w tym miejscu, już na starą trasę nie wrócę.
Na dodatek dziś udało mi się zrobić pierwszy raz 30 minut biegu bez przerwy na marsz, jestem strasznie szczęśliwa - dziękuję bo to również Twoja zasługa, w takim otoczeniu miałam wrażenie że nogi mnie same niosą. :hej:
Ja wiem że dla niektórych 30 minut biegu to tyle co nic, ale dla mnie jest to wielki przełom.
nexxo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja zazwyczaj biegam po Nowej Hucie , czyli biegne nad zalew robie kółeczko , potem na czyzyny petla wokół carrfoura i do domu . Ogolnie to w każde
ciekawe miejsce mam daleko , nad zalew mam z 17 min biegu , na AWF ze 25 ...Nie lubie biegać po łąkach bo gdy jest sucho to się kurza buty , a gdy popadał deszczyk to sa kałuże i też się brudza buty ...Najlepiej byłoby po
skoszonej trawce , ale jeszcze nei znalazłem tak optymalnego miejsca.
Napewno jest dosyc spora grupka biegowa na AWF , spotykaja sie co czwartek o 18-19 po fonntanna. Teraz juz chyba 2 razy w tyg bo we wtorek tez ich widziałem . W czwartki biega ze 20+ osób wiec sporo , głównie ludzie
z przedziału 27+ , moze kilka jest młodszych .
kumiko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gratuluję złamania 30 min!
Też kocham to miejsce i cieszę się, że tobie też się podoba. Może się kiedyś spotkamy na trasie :oczko:

A mayall, inicjator całego zamieszania, ucichł, a w planach była eksploracja puszczy...
Awatar użytkownika
mayall
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ucichl ale obserwuje :) puszcza w tym tygodniu odpada jak dla mnie, ale za to zapraszam na blonia :)
Pozostań w pokoju, a ruchy miej roztropne, aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd

Obrazek
haile gebrselassie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mayll przyznaj się, któraś wpdła Ci w oko i teraz jej desperacko szukasz :hej:
ODPOWIEDZ