V półmaraton Jurajski - 14.06.2009

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
brazzo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy wie ktoś może, jak dotrzeć na start biegu, nie posiadająć samochodu? Jest tam jakaś komunikacja z Krakowa?
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jadą tam autobusy, ale numerów tak teraz na szybko nie podam. Jak jechałem do Zabierzowa na Biegu Ku Rogatemu Ranczu, to właśnie dojechałem tam autobusem z pętli w Bronowicach, bo z tamtego miejsca autobusy wyruszają. Przystanek w Rudawie jest chyba przy drodze głównej, więc do miejsca biura zawodów trzeba przejść kawałek. Na 99% pewnie dojezdzają tam też busy, ale tu już kompletnie nie mam rozeznania... :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

soprano - jak nie ukończysz ;-) będziesz tak trenował żeby ukończyć ! ... - zrobisz jedno wybieganie 19km... to 21 przebiegniesz na zawodach bez problemu... - do rudawy warto też chyba pobiegać po górkach trochę ;-) ale to wyznawcy Skarżyńskiego dobrze znają (jego krossy;-)) a ty tam koło Słomnik masz piękne tereny właśnie pod takie treningi ;-)

Acha - a do biegu się już zgłosiliście czy zostawiacie to na ostatnią chwilę ?- ja ze zgłoszeniem drużyny poczekam do 1.VI. ;-) taki prezent na dzień dziecka - na razie mam 3 pewnych zawodników ;-) Gramowicz jeszcze nie zareagował na wezwanie (4'ty) czekamy na piątego - albo mam w zanadrzu biegacza "spoza forum" ;-) który na pewno w razie czego zgodzi się zapełnić lukę. ;-)

a nie wypowiecie się na temat nazwy ? - ;-) może jakieś sugestie ?;-)
Szymon
Obrazek
TruchtamSobie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I ja się wybieram do Rudawy. Bardzo jestem ciekawa trasy, słyszałam, że trudna nieco :ojoj:
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nazwa oki, oby po polsku.
Podbiegi, hehehehehe. Mam gdzie robić, tak naprawdę to ciężko u mnie znaleźć drogę bez podbiegów.
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie zareagowałem bo trenowałem ciężko :) I troche zapchany terminarz mam, pierw Skawińska dyszka, tydzień później Interrun. Ale na półmaratonik sie wybiore z chęcią, więc mnie pisz:

Adrian Biedrzyński

jakbyś potrzebował dodatkowych danych to pisz mi na priva. A co do nazwy, proponuje Drużyna Fredzia :) tak dla oddania czci :)... no dobra nie podlizujmy się już.

PS: Moze jakieś koszulki byśmy sobie zamówili, taka radośc kosztuje 15 zeta, a gdyby się zgodził Fredzio to mozna by logo bieganie.pl wykorzystać, wpisać imie i nazwisko i była by frajda :D
"Uprawianie sportu nie może być przymusem
Czymś sztucznym w życiu
Sportowcowi potrzebna jest ambicja
Pasja, wola walki i bystrość umysłu"
---------------------------------------------
Ciężko pracuje by być lepszym, dlatego nim się staje.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zostało 1 miejsce w naszej drużynie ;-) kto pierwszy ten lepszy.

To skoro nie pomogliście mi wybrać ;p to będzie "drużyna bieganie.pl" ;-) z tą "drużyną Fredzia" to przesadziłeś :D

Co do koszulek.. ;-) to przyznam szczerze że nie jestem zainteresowany ;-) mam już całą szafkę różnych koszulek ;-) i mimo że to mój pierwszy sezon biegania to niedługo trzeba będzie pomyśleć o tym co wyrzucić ;-)

Ale to że ja jestem na nie ;-) nie znaczy że nie możecie sobie takich zrobić ;-) ja pewnie tak czy siak wystartuję z logiem "bieganie.pl" na plecach - bo kolega bartess nam swojego czasu zorganizował taki biegowy wypas ;-).

A no i w Skawinie też będę ... :-) tak że może zobaczymy się już w tym tygodniu ;-)
Szymon
Obrazek
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to się jakoś musimy zgadać :)
"Uprawianie sportu nie może być przymusem
Czymś sztucznym w życiu
Sportowcowi potrzebna jest ambicja
Pasja, wola walki i bystrość umysłu"
---------------------------------------------
Ciężko pracuje by być lepszym, dlatego nim się staje.
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wychodzi na to, że jednak uda mi się przebiec mój pierwszy półmaraton i zmieścić się w limicie czasu. Dzisiaj raniutko zrobiłem sobie 21km w czasie 2:13:00. Jak mnie nie porwią na starcie to ukończę.
GG 4428822

Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nadal brakuje nam jednego chętnego ;-) w razie czego - mam jakiegoś tam biegacza w zapasie zaprzyjaźnionego ;-) ale liczyłem na drużynę z forum. ;-) dlatego ciągle czekam na jednego chętnego jeszcze ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj zgłaszać mi się tutaj natychmiast do Szymona...
GG 4428822

Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak będzie "bliżej do zawodów" ;-) to możemy się jakoś umówić coby się spotkać przed startem i poznać przynajmniej w jakim doborowym towarzystwie będziemy współpracować ;-) na razie tylko zaznaczam taką potrzebę.. ;-) e-mail sobie już przygotowałem w sprawie drużyny... ale wyślę go nie wcześniej niż zgłosi się do mnie 5'ty chętny ;-) bądź poczekam do 31.V. i wtedy zgłoszę nas z tym moim kolegą (w sumie to rodziną ale to już inna historia ;-) )
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak tam przygotowania do półmaratonu ? ;-) na razie nasza drużyna nadal niekompletna... ale spokojnie ;-)

Ja ostatnio trening zamieniłem w bieganie dla przyjemności ;-) więc po prostu motywuję się tylko do tego żeby te 3-4 razy w tygodniu wyjść pobiegać. A u was jak tam leci ?
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jakoś leci. W niedziele biegłem w Skotnikach i zajechałem się tych górkach. A podobno Rudawa gorsza. Też się staram 4 razy w tygodniu pobiegać. Zobaczymy. Mam nadzieję, że zdrowie dopisze.
GG 4428822

Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja się przygotowuje do PIŁY na połówkę więc start w Rudawie potraktuje rekreacyjnie - treningowo :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ