josina, nie przejmuj się, odkąd pamiętam to piter zawsze pisał "joasina"josina pisze: kolejny dowód na to, że muszę zmienić nick.
Debiut w maratonie w 2009
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach

- soprano99
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czołem maratończycy i kandydaci!!!
Jakie najbliższe plany startowe? U Ciebie ssokolow widzę, że Rudawa, podobnie jak i u mnie a także i nad Jaworznem się zastanawiam. Wcześniej Skotniki.
Czas chyba najwyższy zaplanować debiut na królewskim!
No to mam do wyboru:
- Wrocław
- Warszawa
- Poznań
- ewentualnie inna lokalizacja o ile ktoś coś sensownego doradzi.
Cel główny:
- ukończyć!
Cele szczegółowe
- ukończyć w czasie poniżej 5h
- nie umrzeć ( nie w ogóle, ale chociaż nie w trakcie i nie zaraz po biegu)
- utonąć w bieganiu na dobre.
Co robię by to osiągnąć:
- trening 4x w tygodniu
- ok 50-60km przebiegniętych na tydzień
- jeden mocny akcent/tydzień (na razie WB2 w ilości 6km w czasie 5:40/km)
- racjonalne żarełko ( no dobra, staram się chociaż, nie chcę do poprzedniej wagi i objętości wracać)
- treningi głównie rano (ok 5:00), ze względu na brak czasu
A czego nie robię i wiem, że źle robię:
- baaardzo po macoszemu traktuje GS ( jakoś to olewam i mam wyrzuty sumienia)
- jeszcze nie zacząłem SB\
w ogóle wszystko związane z siłą to dla mnie jakieś takie odstraszające. Wiem, wiem, głupio robię i przypuszczam, że może się to zemścić.
Co muszę zrobić:
- badanie na zawartość mg i K w organiżmie bo mam drgania mimowolne mięśni i powiek a zwykłe faszerowanie MG nie pomaga jakoś szczególnie, wiec może chelat???
- ekg zrobione - norma!
- morfologia super
Trzeba dbać o siebie! Polecam wszystkim honorowe oddawanie krwi. Nie dość, że pomożecie to jeszcze Wam krew przebadają za friko, że hej.
No to do dzieła!
Dzisiaj może 18-20km jak dam radę.
Jakie najbliższe plany startowe? U Ciebie ssokolow widzę, że Rudawa, podobnie jak i u mnie a także i nad Jaworznem się zastanawiam. Wcześniej Skotniki.
Czas chyba najwyższy zaplanować debiut na królewskim!
No to mam do wyboru:
- Wrocław
- Warszawa
- Poznań
- ewentualnie inna lokalizacja o ile ktoś coś sensownego doradzi.
Cel główny:
- ukończyć!
Cele szczegółowe
- ukończyć w czasie poniżej 5h
- nie umrzeć ( nie w ogóle, ale chociaż nie w trakcie i nie zaraz po biegu)
- utonąć w bieganiu na dobre.
Co robię by to osiągnąć:
- trening 4x w tygodniu
- ok 50-60km przebiegniętych na tydzień
- jeden mocny akcent/tydzień (na razie WB2 w ilości 6km w czasie 5:40/km)
- racjonalne żarełko ( no dobra, staram się chociaż, nie chcę do poprzedniej wagi i objętości wracać)
- treningi głównie rano (ok 5:00), ze względu na brak czasu
A czego nie robię i wiem, że źle robię:
- baaardzo po macoszemu traktuje GS ( jakoś to olewam i mam wyrzuty sumienia)
- jeszcze nie zacząłem SB\
w ogóle wszystko związane z siłą to dla mnie jakieś takie odstraszające. Wiem, wiem, głupio robię i przypuszczam, że może się to zemścić.
Co muszę zrobić:
- badanie na zawartość mg i K w organiżmie bo mam drgania mimowolne mięśni i powiek a zwykłe faszerowanie MG nie pomaga jakoś szczególnie, wiec może chelat???
- ekg zrobione - norma!
- morfologia super
Trzeba dbać o siebie! Polecam wszystkim honorowe oddawanie krwi. Nie dość, że pomożecie to jeszcze Wam krew przebadają za friko, że hej.
No to do dzieła!
Dzisiaj może 18-20km jak dam radę.
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach

Soprano99 maraton nie jest tak trudno pokonać jak wiesz co i jak.W tym roku w Warszawie limit czasu wynosi 8 godzin to można nawet przejść. Pogodę na maraton raczej nie da się przewidzieć,ale jak mam taką możliwość to raczej biegam w tych najgorszych godzinach długie wybiegania,przyzwyczajam organizm do takich ekstremum.Większość z byłych debiutantów też planuje wystartować w maratonie we Wrocławiu,trasa płaska,drugi tydzień września,a co do GS i SB to ja też unikam ale chyba tylko z lenistwa.
- soprano99
- Zaprawiony W Bojach

Z tą GS i SB, to żeby mi się chciało to robić chociaż w połowie tego jak mi się nie chce to byłbym szczęśliwy.
Bardziej mi odpowiada Poznań, bo mam gdzie się ulokować na cały weekend, a rodzinkę planuję ze sobą pociągnąć. Niech ktoś w końcu patrzy na mój triumf! Bo jeszcze kilkanaście miesięcy temu 200m nie przebiegałem. Ale wiem, że Poznań do najłatwiejszych nie należy.
Bardziej mi odpowiada Poznań, bo mam gdzie się ulokować na cały weekend, a rodzinkę planuję ze sobą pociągnąć. Niech ktoś w końcu patrzy na mój triumf! Bo jeszcze kilkanaście miesięcy temu 200m nie przebiegałem. Ale wiem, że Poznań do najłatwiejszych nie należy.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach

- soprano99
- Zaprawiony W Bojach

Dzięki ssokolow za wsparcie. To prawda, że najważniejsze to przezwyciężyć lęk. A on jest. A potem powiem - Nie taki maraton straszny...
Ze strony poznańskiego:[/quote]
Ze strony poznańskiego:
Kod: Zaznacz cały
Masz pomysł na nową trasę? Podziel się nim z nami.
Wielkimi krokami zbliżamy się do 10 edycji poznańskiego maratonu, chcemy by ta jubileuszowa edycja była wyjątkowa dla każdego z Was. Wsłuchując się w Wasze głosy postanowiliśmy zmienić trasę maratonu. Chcemy stworzyć trasę jędnopętlową, tak by była nie tylko atrakcyjna, ale pozwalała też na uzyskiwanie jak najlepszych wyników.
Możecie i Wy mieć wpływ na wytyczenie trasy. Czekamy na Wasze propozycje i projekty, które pomogą nam w wyborze optymalnego rozwiązania.
Na propozycje czekamy do 15 stycznia 2009 r.
Prosimy je wysłać na adres:
Biuro Maratonu
ul. Chwiałkowskiego 34
61–553 Poznań
z dopiskiem: "Trasa"
lub e-mail: info@marathon.poznan.pl-
anna87
- Rozgrzewający Się

GRATULUJE DEBIUTANTOM:) Swietnie sie czytalo Wasze przygotowania i raz jeszcze GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobra to chyba zaczyna sie robić wątek dla mnie
też planuje debiut 2009 we wrocławiu własnie
i wiem ze debiutantow we wrocławiu bedzie sporo przynajmniej z tego wrocławskiego programu:"I Ty możesz zostać maratończykiem" w którym jestem
mamy podobne cele jak soprano99 ukończyc i nie umrzec.
Dobra to chyba zaczyna sie robić wątek dla mnie
- pikkot
- Wyga

soprano
Jak oddawałem krew, to nigdy kartki z morfologią nie dostałem. Wchodzę do pokoju lekarza. Słyszę, że marnie wyglądam. Wchodzę na wagę. Biorą mi próbkę krwi, dziękują. Czekam na korytarzu. I mnie wołają do oddawalni. Jedno czego się ostatnio przypadkiem dowiedziałem, to że raz mi nie wykryli mi antygenów Rh, a jestem Rh+. Ale morfologii nie dostaje.
Sądząc po kilometrażu i 4 treningach w tygodniu jestem spokojny, że kondycyjnie dasz radę. Ćwiczenia siłowe jednak polecam. I szybsze przebieżki, ale nie gdy jesteś zmęczony.[/b]
Jak oddawałem krew, to nigdy kartki z morfologią nie dostałem. Wchodzę do pokoju lekarza. Słyszę, że marnie wyglądam. Wchodzę na wagę. Biorą mi próbkę krwi, dziękują. Czekam na korytarzu. I mnie wołają do oddawalni. Jedno czego się ostatnio przypadkiem dowiedziałem, to że raz mi nie wykryli mi antygenów Rh, a jestem Rh+. Ale morfologii nie dostaje.
Sądząc po kilometrażu i 4 treningach w tygodniu jestem spokojny, że kondycyjnie dasz radę. Ćwiczenia siłowe jednak polecam. I szybsze przebieżki, ale nie gdy jesteś zmęczony.[/b]
-
krismen
Jak człowiek nie spróbuje to nie przekona się czy realizacja celu jest możliwa. Nie wykluczone, że spotkamy się pod koniec września w Warszawie:)
- piter82
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
heh za 1 razem musiałem źle przeczytać i już tak poleciało josinajacuś pisze:josina, nie przejmuj się, odkąd pamiętam to piter zawsze pisał "joasina"josina pisze: kolejny dowód na to, że muszę zmienić nick.. Pamiętam, że kiedyś się nawet wkurzyłeś i podałeś imię i nazwisko wyjaśniając nick.
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243