Oby, oby... ale jak siebie znam to często, jak pisał poeta, "i przed szkodą i po szkodzie głupi"...Polak zazwyczaj madry po szkodzie ale czy zawsze musi tak byc ?
Motywacja
- adamm
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Cewuneta
- Wyga
Wracajac jeszcze raz do porannego biegania, po miesiacu staje sie to juz naturalnym odruchem, cos jak mycie zebow ... wymaga to oczywiscie pewnych wyrzeczen, ale ja kladac sie spac po 22, wiem dlaczego to robie i nie moge sie juz doczekac 5:45 Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia w porannym bieganiu!
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj w sklepie http://www.secesja.com.pl, jakiś czas temu ( na początku roku ) znajomy kupił tam własnie taką lampkę czołówkę. Nie pamiętam jakiej firmy, ale warto zajrzeć. Na pewno mają lampki do rowerów.Quote: from festin on 5:36 pm on Aug. 13, 2001Gdzie się kupuje takie lampki?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Poprawka na stronie http://www.secesja.com.pl nie ma już takich lampek. Firma przerzuciła się tylko na osprzęt i akcesoria rowerowe.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
Ja używam lamp, których opis możecie znaleźć na stronie http://www.silva.se
Jest to firma szwedzka specjalizująca się w produkcji sprzętu do biegu na orientację: buty, stroje, kompasy, lampy i wiele innych.
Ja mam lampę, która ma dwie żarówki 10W i 20W (halogeny). Służą one głównie do zawodów nocnych na orientację, ale z powodzeniem można stosować je do treningu, szczególnie zimowego. Akumulator (7Ah - waga 800g) jest umieszczony w specjalnym nosidełku, które zakłada się na plecy na wzór uprzęży dla konia. Nowsze baterie o dużej pojemności (8Ah) są już małe, gdyż ważą 580g.
Mój akumulator dla żarówki 10W starczy na około 3 godziny, dla 20W na około 2 godziny.
Wrażenia w takim biegu nocnym wspaniałe.
(Edited by Ziut at 12:39 pm on Aug. 21, 2001)
Jest to firma szwedzka specjalizująca się w produkcji sprzętu do biegu na orientację: buty, stroje, kompasy, lampy i wiele innych.
Ja mam lampę, która ma dwie żarówki 10W i 20W (halogeny). Służą one głównie do zawodów nocnych na orientację, ale z powodzeniem można stosować je do treningu, szczególnie zimowego. Akumulator (7Ah - waga 800g) jest umieszczony w specjalnym nosidełku, które zakłada się na plecy na wzór uprzęży dla konia. Nowsze baterie o dużej pojemności (8Ah) są już małe, gdyż ważą 580g.
Mój akumulator dla żarówki 10W starczy na około 3 godziny, dla 20W na około 2 godziny.
Wrażenia w takim biegu nocnym wspaniałe.
(Edited by Ziut at 12:39 pm on Aug. 21, 2001)
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, zajżyj do sklepu Alpinusa na Mariensztacie. W sklepie pod arkadami mają kilka rodzajów czołówek. Widziałem tam taką małą zgrabną i bardzo lekką firmy Petzl z żarówkami, które przypominają diody. Podczas Ostatniego Salomon Trophy z daleka widaćbyło, że goście je noszą, bo dawały wyrażnie silniejsze światło niz tradycyjne. Mają tylko jedną wade, zużywają więcej prądu.
ENTRE.PL Team