Powitanie od Admina

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Witam Panie, to jest dział utworzony specjalnie po ostatnim konkursie na wniosek Pań.
Może będzie to jakieś miejsce gdzie siła głosu biegajacych kobiet będzie widoczna szczególnie dobitnie.
Artykuujcie swoje sprawy.
New Balance but biegowy
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hm..przyznam, że trochę się ździwiłem, że Panie mają potrzebę takiego działu i dają się spychać do (jak dla mnie) jakiejś specjalnej żeńskiej enklawy :orany: Tym bardziej, że piszące na FORUM kobiety wydają się być bardzo: inteligentne i silne i w niczym nie ustępują facetom! Niby o czym mają w tym dziale rozmawiać? O wacikach do biegania :hahaha: ?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

jumper - więcej wyobraźni.

Nasze forum (jak i każde inne sportowe) jest w większości męskie.
Nie zawsze jest to idealne miejsce do tak zwanych "babskich rozmów" - nie chcę być tutaj bardziej kobietą niż jestem ;) ale o tym że taka potrzeba jest słyszałem już wielokrotnie, wczorajszy konkurs był swego rodzaju ostatnią kroplą.

To miejsce ma być też po to, żeby kobiety czuły, że w tej części panują trochę inne prawa, wywalać będę stąd posty wszystkich "Tomaszy" chyba, że będą coś wartościowego wnosiły.
airda

Nieprzeczytany post

Eh, napisze to - zgadzam sie z jumperem :)

I bardzo boje sie babskich rozmow ;)

A zdanie o 'innych prawach' w moich obawach mnie tylko utwierdza :)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja dziękuję za otworzenie Strefy kobiet:) cieszę się że powstała.

Uważam, że bardzo inteligentne i silne i w niczym nie ustępujące facetom kobiety mogą mieć swoje własne miejsce i rozmawiać w nim nie tylko o wacikach (skąd w ogóle takie założenie, jumper?)
Może dzięki temu uaktywnią się dziewczyny, które dopiero zaczynają biegać i czują się jeszcze zbyt onieśmielone, żeby na równych prawach dyskutować z doświadczonymi facetami.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja również dziękuję i zgadzam się z Agnieszką.
airda pisze:I bardzo boje sie babskich rozmow ;)
Ale to nie będą "babskie rozmowy" o temperaturze pieczenia ciasta czy kolorach rajstop!

Osobiście, wśród niebiegających kobiet, poruszających tylko "babskie" tematy nie odnajduję się i zdecydowanie wolę męskie towarzystwo, co chyba jest normalne. Tym niemniej, jestem kobietą i oczekuję, ze będzie to zauważane. A w tłumie mężczyzn czasem niestety giniemy.

Przykład - niedawno byłam na małej konferencji, gdzie byłam jedyną kobietą. Prowadzący, wiedząc o mojej obecności, co chwila zwracał się do nas: "Panowie". Dopiero za moment dodawał: "Och, przepraszam, Państwo ..."

Czasem musimy przypominać o swoim istnieniu, bo wiele się od nas wymaga - abyśmy były piękne, zadbane, itd., a nie zauważa naszych potrzeb i traktuje drugorzędnie.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę na wyrost ten dział, ale rozumiem potrzeby niektórych mężczyzn, którzy najwyraźniej znudzili sie wieczna rywalizacja i pragną urozmaicić swoje egoistyczne , atawistyczne potrzeby i ciagoty do biegania o tę piękną, a bardzo nieliczną reprezentację.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Super, że jest to forum, bo po pierwsze jest sporo spraw okołobiegowych dotyczących tylko kobiet- zaczynając od walki o czas na bieganie, a kończąc na doborze stanika do biegania, co jest ważne dla kobiet o dużym biuście- do których na pewno nie należę:)
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

bebej pisze:Trochę na wyrost ten dział, ale rozumiem potrzeby niektórych mężczyzn, którzy najwyraźniej znudzili sie wieczna rywalizacja i pragną urozmaicić swoje egoistyczne , atawistyczne potrzeby i ciagoty do biegania o tę piękną, a bardzo nieliczną reprezentację.
A dlaczego na wyrost, bo jest nas za mało, a może siedzimy po prostu cicho i czas to zmienić.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Też mi się wydaje, że dziewczyny sa poprostu bardziej jednak nieśmiałe i chciałbym że by tutaj się troche ośmieliły.
Nieśmiałość widac było właśnie choćby przy zgłoszeniach do rywalizacji Nike Ona czy On.
Awatar użytkownika
olusl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam podobnie jak Beata, od zawsze czuję się lepiej również wśród mężczyzn, jakoś lepiej się z nimi rozmawia, poręczniejsi są. :hej:
RKS Łódź. <3
nationals_karen
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wiele, ze tak to ujme, 'mocniejszych' kobiet tak ma, ale osobiscie niezbyt lubie, gdy mezczyzni zaczynaja czuc sie zbyt swobodnie i traktuja mnie jak kumpla. kobieta, to kobieta i tyle.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=nationals_karen][img]http://runmania.com/f/e7dcb9919414218a69ba3f2310f826f1.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Może byście chciały wybrać "moderatora" działu ?
Moderator może kasować wszystkie wypowiedzi i porządkować dział.
Jak się naprzykład chłopaki zaczną tu panoszyć mogłoby się przydać. :)
A ja nie chcę wchodzić w nie moją rolę.

Jest potrzebna twarda dziewczyna, która nie ulęknie się pohukiwań bebeja czy innego macho. ;)
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Biegaczki nie bywają twarde- są zmysłowe i delikatne :)
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
nationals_karen
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

...albo łączą w sobie obie cechy ;)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=nationals_karen][img]http://runmania.com/f/e7dcb9919414218a69ba3f2310f826f1.gif[/img][/url]
ODPOWIEDZ