Powitanie od Admina
Moderator: beata
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Witam Panie, to jest dział utworzony specjalnie po ostatnim konkursie na wniosek Pań.
Może będzie to jakieś miejsce gdzie siła głosu biegajacych kobiet będzie widoczna szczególnie dobitnie.
Artykuujcie swoje sprawy.
Może będzie to jakieś miejsce gdzie siła głosu biegajacych kobiet będzie widoczna szczególnie dobitnie.
Artykuujcie swoje sprawy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Hm..przyznam, że trochę się ździwiłem, że Panie mają potrzebę takiego działu i dają się spychać do (jak dla mnie) jakiejś specjalnej żeńskiej enklawy Tym bardziej, że piszące na FORUM kobiety wydają się być bardzo: inteligentne i silne i w niczym nie ustępują facetom! Niby o czym mają w tym dziale rozmawiać? O wacikach do biegania ?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
jumper - więcej wyobraźni.
Nasze forum (jak i każde inne sportowe) jest w większości męskie.
Nie zawsze jest to idealne miejsce do tak zwanych "babskich rozmów" - nie chcę być tutaj bardziej kobietą niż jestem ale o tym że taka potrzeba jest słyszałem już wielokrotnie, wczorajszy konkurs był swego rodzaju ostatnią kroplą.
To miejsce ma być też po to, żeby kobiety czuły, że w tej części panują trochę inne prawa, wywalać będę stąd posty wszystkich "Tomaszy" chyba, że będą coś wartościowego wnosiły.
Nasze forum (jak i każde inne sportowe) jest w większości męskie.
Nie zawsze jest to idealne miejsce do tak zwanych "babskich rozmów" - nie chcę być tutaj bardziej kobietą niż jestem ale o tym że taka potrzeba jest słyszałem już wielokrotnie, wczorajszy konkurs był swego rodzaju ostatnią kroplą.
To miejsce ma być też po to, żeby kobiety czuły, że w tej części panują trochę inne prawa, wywalać będę stąd posty wszystkich "Tomaszy" chyba, że będą coś wartościowego wnosiły.
Eh, napisze to - zgadzam sie z jumperem :)
I bardzo boje sie babskich rozmow ;)
A zdanie o 'innych prawach' w moich obawach mnie tylko utwierdza :)
I bardzo boje sie babskich rozmow ;)
A zdanie o 'innych prawach' w moich obawach mnie tylko utwierdza :)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
A ja dziękuję za otworzenie Strefy kobiet:) cieszę się że powstała.
Uważam, że bardzo inteligentne i silne i w niczym nie ustępujące facetom kobiety mogą mieć swoje własne miejsce i rozmawiać w nim nie tylko o wacikach (skąd w ogóle takie założenie, jumper?)
Może dzięki temu uaktywnią się dziewczyny, które dopiero zaczynają biegać i czują się jeszcze zbyt onieśmielone, żeby na równych prawach dyskutować z doświadczonymi facetami.
Uważam, że bardzo inteligentne i silne i w niczym nie ustępujące facetom kobiety mogą mieć swoje własne miejsce i rozmawiać w nim nie tylko o wacikach (skąd w ogóle takie założenie, jumper?)
Może dzięki temu uaktywnią się dziewczyny, które dopiero zaczynają biegać i czują się jeszcze zbyt onieśmielone, żeby na równych prawach dyskutować z doświadczonymi facetami.
- beata
- Ekspert/Trener
Ja również dziękuję i zgadzam się z Agnieszką.
Osobiście, wśród niebiegających kobiet, poruszających tylko "babskie" tematy nie odnajduję się i zdecydowanie wolę męskie towarzystwo, co chyba jest normalne. Tym niemniej, jestem kobietą i oczekuję, ze będzie to zauważane. A w tłumie mężczyzn czasem niestety giniemy.
Przykład - niedawno byłam na małej konferencji, gdzie byłam jedyną kobietą. Prowadzący, wiedząc o mojej obecności, co chwila zwracał się do nas: "Panowie". Dopiero za moment dodawał: "Och, przepraszam, Państwo ..."
Czasem musimy przypominać o swoim istnieniu, bo wiele się od nas wymaga - abyśmy były piękne, zadbane, itd., a nie zauważa naszych potrzeb i traktuje drugorzędnie.
Ale to nie będą "babskie rozmowy" o temperaturze pieczenia ciasta czy kolorach rajstop!airda pisze:I bardzo boje sie babskich rozmow
Osobiście, wśród niebiegających kobiet, poruszających tylko "babskie" tematy nie odnajduję się i zdecydowanie wolę męskie towarzystwo, co chyba jest normalne. Tym niemniej, jestem kobietą i oczekuję, ze będzie to zauważane. A w tłumie mężczyzn czasem niestety giniemy.
Przykład - niedawno byłam na małej konferencji, gdzie byłam jedyną kobietą. Prowadzący, wiedząc o mojej obecności, co chwila zwracał się do nas: "Panowie". Dopiero za moment dodawał: "Och, przepraszam, Państwo ..."
Czasem musimy przypominać o swoim istnieniu, bo wiele się od nas wymaga - abyśmy były piękne, zadbane, itd., a nie zauważa naszych potrzeb i traktuje drugorzędnie.
- bebej
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Trochę na wyrost ten dział, ale rozumiem potrzeby niektórych mężczyzn, którzy najwyraźniej znudzili sie wieczna rywalizacja i pragną urozmaicić swoje egoistyczne , atawistyczne potrzeby i ciagoty do biegania o tę piękną, a bardzo nieliczną reprezentację.
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
Super, że jest to forum, bo po pierwsze jest sporo spraw okołobiegowych dotyczących tylko kobiet- zaczynając od walki o czas na bieganie, a kończąc na doborze stanika do biegania, co jest ważne dla kobiet o dużym biuście- do których na pewno nie należę:)
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
A dlaczego na wyrost, bo jest nas za mało, a może siedzimy po prostu cicho i czas to zmienić.bebej pisze:Trochę na wyrost ten dział, ale rozumiem potrzeby niektórych mężczyzn, którzy najwyraźniej znudzili sie wieczna rywalizacja i pragną urozmaicić swoje egoistyczne , atawistyczne potrzeby i ciagoty do biegania o tę piękną, a bardzo nieliczną reprezentację.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Też mi się wydaje, że dziewczyny sa poprostu bardziej jednak nieśmiałe i chciałbym że by tutaj się troche ośmieliły.
Nieśmiałość widac było właśnie choćby przy zgłoszeniach do rywalizacji Nike Ona czy On.
Nieśmiałość widac było właśnie choćby przy zgłoszeniach do rywalizacji Nike Ona czy On.
- olusl
- Wyga
- Kontakt:
Ja mam podobnie jak Beata, od zawsze czuję się lepiej również wśród mężczyzn, jakoś lepiej się z nimi rozmawia, poręczniejsi są.
RKS Łódź. <3
-
- Wyga
wiele, ze tak to ujme, 'mocniejszych' kobiet tak ma, ale osobiscie niezbyt lubie, gdy mezczyzni zaczynaja czuc sie zbyt swobodnie i traktuja mnie jak kumpla. kobieta, to kobieta i tyle.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=nationals_karen][img]http://runmania.com/f/e7dcb9919414218a69ba3f2310f826f1.gif[/img][/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Może byście chciały wybrać "moderatora" działu ?
Moderator może kasować wszystkie wypowiedzi i porządkować dział.
Jak się naprzykład chłopaki zaczną tu panoszyć mogłoby się przydać.
A ja nie chcę wchodzić w nie moją rolę.
Jest potrzebna twarda dziewczyna, która nie ulęknie się pohukiwań bebeja czy innego macho.
Moderator może kasować wszystkie wypowiedzi i porządkować dział.
Jak się naprzykład chłopaki zaczną tu panoszyć mogłoby się przydać.
A ja nie chcę wchodzić w nie moją rolę.
Jest potrzebna twarda dziewczyna, która nie ulęknie się pohukiwań bebeja czy innego macho.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Biegaczki nie bywają twarde- są zmysłowe i delikatne
-
- Wyga
...albo łączą w sobie obie cechy
[url=http://runmania.com/rlog/?u=nationals_karen][img]http://runmania.com/f/e7dcb9919414218a69ba3f2310f826f1.gif[/img][/url]