Potrzebna pomoc w sprawie butów.

pawel1380
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam zapewne cos bym znalazl w tym temacie ale moje pytanie jest jasno sprecyzowane a szczerze mowiac nie mam czasu na decyzje wiec prosze wybaczyc ze z gory zakladam nowy temat.
Do rzeczy.Moja kolezanka potrzebuje buty do biegania.Dzis ruszylismy na łowy do sklepu niestety jest katastrofa z rozmiarami.Dla uscislenia kolezanka glownie biega na biezni w klubie fitness a w lecie najczesciej po asfalcie stope ma neutralna.Nie wiem co wybrac ale mamy 2 pozycje.Na ogol podobaja nam sie modele New Balance i w ta marke bysmy zainwestowali.Moje pytania:
1.Kolezanka ma rozmiar 41 w New Balance jaki jest to odpowiednik w rozmiarowce UK i USA?
2.http://www.allegro.pl/item566383971_but ... bzorb.html co myslicie o tym modelu warto?podejrzewam ze to starszy model.
3.http://ultrasklep.pl/product_info.php/c ... 960bf26d86 wiem ze ten model jest trekingowy ale bardzo podoba sie jej design i cena jest ok co myslicie nada sie na takie amatorskie przeznaczenie bieznia,troche asfaltu i lasu?
Bede bardzo wdzieczny za pomoc i dodatkowe sugestie.
PKO
sklepbiegacza.pl
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Lokalizacja: Bielsko-Biała,Gliwice, Katowice, Kraków, Poznań, Warszawa ...cdn.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jest to odpowiednik US 9.5 (26.5cm). Jeśli wejdziesz na naszej stronie na szukanie zaawansowane i wpiszesz długość i rodzaj jej stopy to pojawi się lista gdzie może wybrać coś dla siebie. Odradzam wam ten model NB 800 BG ze względu na jego podeszwę. Lepszym rozwiązaniem w podobnej kolorystyce jest Asics Enduro 4. Ale trzeba pamiętać że przy wyborze odpowiedniego obuwia do biegania nie można kierować się tylko wyglądem (ciężko do tego przekonać niektóre panie ;) ) Jeśli szukacie modelu NB w dobre cenie to polecam ten model http://sklepbiegacza.pl/produkt/new-balance-645gp/
Maciek
www.sklepbiegacza.pl
pawel1380
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki.A w taki razie nie lepiej za 150zł zakupic NB 1060 w podanym linku na allegro?Poza tym kolezance sie bardziej podobaja od tych 645..
sklepbiegacza.pl
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1060 jest modelem sprzed 3lat więc trzymanie kleju nie będzie najlepsze. Poza tym jest to model dla cięższych osób szukających maksymalnej amortyzacji. wydaje mi się że ten na zdjęciu jest w wersji dla szerszej stopy (u kobiet D).
Maciek
www.sklepbiegacza.pl
pawel1380
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mysle ze trzymanie kleju nie powinno stanowic problemu.Gorzej z waga.Kolezanka ma 172 cm wzrostu i wazy 69 kg.Stope ma raczej sredniej wielkosci zupelnie wiec nie wiemy co robic a buty sa pilnie potrzebne.Te 645 nie podobaja sie zupelnie..
sklepbiegacza.pl
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sumie kupujac te 1060 masz topowy model Nb w bardzo dobrej cenie. Myślę że jak nie beda pasowac to zawsze mozecie je zwrocic. wiec nie sugerujcie sie tym co napisalem o szerokosci, to tylko moja subiektywna opinia.
Maciek
www.sklepbiegacza.pl
pawel1380
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moze ktos jeszcze sie wypowie?jakies inne sugestie i oferty apropo zakupu butow teraz..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ