Cześć,
Jak pewnie wielu z was oddaje honorowo krew co 3 miesiące. Chciałbym się zapytać tych którzy ją oddają, jaką przerwę robicie sobie pomiedzy oddaniem krwi, a treningiem? Ja ostatnio zrobiłem sobie godzinny bieg na drugi dzień i byłem po nim lekko wykończony.
Niestety zapomniałem się o to spytać lekarki na badaniu.
Bieganie, a oddawanie krwi
- darth
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja zauważyłem, że to chyba jest to zależne od dnia, bo jak sobie przypominam czasem czulem się zupełnie dobrze, a czasem gorzej. Może akurat trafiłem na ten gorszy dzień
- Atlantyda
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Kiedyś po oddaniu krwi miałem do zrobienia dość ciężką pracę i pamiętam, że szybciej się męczyłem. A innym razem na drugi dzień po oddaniu, poszedłem w góry z dosyć ciężkim plecakiem. Pamiętam, że miałem wtedy niesamowity power. Jest jeszcze jedna sprawa. Jak byłem w wojsku, w desancie, to w przeciwieństwie do innych rodzajów wojska, tam nie propagowano krwiodawstwa i nie pamiętam aby ktokolwiek krew oddawał. Więc jednak coś może być na rzeczy i rozsądne byłoby powstrzymanie się w tym dniu od wyczerpującego treningu. Ustawodawca też przewidział za to dzień wolny od pracy.
Kiedyś po oddaniu krwi miałem do zrobienia dość ciężką pracę i pamiętam, że szybciej się męczyłem. A innym razem na drugi dzień po oddaniu, poszedłem w góry z dosyć ciężkim plecakiem. Pamiętam, że miałem wtedy niesamowity power. Jest jeszcze jedna sprawa. Jak byłem w wojsku, w desancie, to w przeciwieństwie do innych rodzajów wojska, tam nie propagowano krwiodawstwa i nie pamiętam aby ktokolwiek krew oddawał. Więc jednak coś może być na rzeczy i rozsądne byłoby powstrzymanie się w tym dniu od wyczerpującego treningu. Ustawodawca też przewidział za to dzień wolny od pracy.
Pozdrawiam. Atlantyda
A poniżej moja pierwsza miłość :)
http://pl.youtube.com/watch?v=fLHpoDJz05E
A poniżej moja pierwsza miłość :)
http://pl.youtube.com/watch?v=fLHpoDJz05E